keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

101 päivää, 146 ratsua

Osa teistä ehkä muistaa, kun olin pitänyt kirjaa Billnäsissä ollessani, keillä olin ratsastanut ja mitä olin hevosten kanssa tehnyt. Kokosin viimeisen lukukauden aikana myös koululla kaikki ratsastustunnit ylös. Merkkasin aina ratsastuksen jälkeen kännykkään muistiin, kenellä olin mennyt ja olinko tehnyt esimerkiksi jotakin erikoista (esim hypännyt tai käynyt maastossa). Minusta on kiva jälkikäteen muistella, kenellä olen mennyt ja kuinka paljon. Tähän postaukseen olen koonnut minun viimeisen kouluvuoden ratsastukset.

Elokuun 2015 ja Kesäkuun 2016 välillä olen ollut 101 eri päivänä hevosen selässä ja selässä vietettyjä hetkiä on yhteensä 146. Estetunteja kertyi 38 kappaletta ja maastossa käytiin keväällä harmillisesti vain viisi kertaa, kun Jokimaalla ei oikein kunnon maastoja ole. Syksyllä pidettiin maneesin avajaisissa katrilliesitys ja kerkesimme harjoitella siihen jopa 7 kertaa! Ainoat tippumiset koululla tapahtui tämän kevään aikana, kun olen tullut kahdelta estetunnilta alas. Koulukilpailuissa kävin kaksi kertaa. Niin ja kyllähän tähän väliin on mahtunut yksi koeratsastus, kun pääsin testaamaan yhtä hevosta olisiko se ollut hyvä koululle.
Ehdoton ykkösratsu koululla oli yhdessä vaiheessa Poni ja sen selkään olen noussut vuoden aikana 39 kertaa, joista lähes puolet (17) oli estetunteja. Seuraavana Unik ja Veera kamppailivat keskenään, kumman selässä olen viihtynyt enemmän. Syksyllä ratsastin todella paljon Veeralla, kun taas Unikilla ratsastin pääosin kevään. Veeran selkään olen noussut lukuvuoden aikana 23 kertaa ja Unikin selkään 30 kertaa. 

Torstilla ratsastin 15 kertaa, Nopsalla 10, Taffella 9, Tuksulla (jonka pääsin sisäänratsastamaan) menin 7 kertaa, Vaakulla ja Muistolla menin kummallakin 5 kertaa, edesmenneen Unskin selkään pääsin kerran ja Salpaukselta pois lähteneen Santun selässä kävin myös kerran

Tällä hetkellä minulla on melko tyhjä olo, sillä tällä hetkellä minulla ei ole ketään vakituista ratsua. Toivon, että pääsen työpaikallani ratsastamaan jonkun verran. Etsin myös pikuhiljaa itselleni vuokrahevosta, jolla pääsisin treenaamaan, mutta en ole laittanut mitään ilmoitusta vaan katselen, jos vastaan tulisi jokin kiva diili. 

2 kommenttia:

  1. Ou nou, on blogien lukeminen jäänyt opiskelukiireiden takia vähän tauolle... Mutta siis, mun piti vaan kiittää siitä vastaus-postauksesta, joka käsitteli hevosalan opintoja! :) Olin itse lähettänyt asuntolaelämää koskevan kysymyksen, johon nyt sain vastauksen :)

    Onnittelut vielä valmistumisen johdosta, ja kivaa kesää!! :D

    VastaaPoista