keskiviikko 31. elokuuta 2016

Sairastelua

Tampereen reissun jälkeen kun palasin kotiin, olen ollut kipeänä enemmän ja vähemmän. Jouduin viime viikolla jäämään tiistain jälkeen koko loppuviikoksi pois töistä, kun en ollut työkuntoinen. Nyt olen tällä viikolla päässyt jo töihin asti, vaikka edelleen olo ei ole parhaimmasta päästä. Käytiin eilen isäni syntymäpäivä -kahveilla ja jäätiin sinne yöksi. Tänään kokeilin ratsastaa ennestään monen vuoden takaa tutulla lv-ruunalla, Sepolla. Seppo asusteli Tokkolassa monta vuotta sitten ja kerran taisin sillä ratsastaa niinä aikoina.


Nyt Seppo on muuttanut isäni ja hänen naisystävänsä luokse ja tänään vihdoin ratsastin sillä. Ratsastin Sepolla Tokkolaan kentälle ja tuli reilut alkukäynnit siinä käveltyä, niin päästiin kentällä suoraan aloittamaan hommat. Aluksi oli hieman ihmettelemistä, mutta kyllä se myös työntekoon keskittyi. Mentiin todella kevyesti ja lähinnä ravailin suuntaa vaihdellen. Kaarteet olivat Sepolle haastavia. mutta kun se löysi tasapainon tuli ihan kivoja rentoja pätkiä. 


Takasin kotiinpäin tullessa otettiin yhdellä hiekkatiellä laukkaa ja heppa ainakin tykkäsi paljon! Annoin sen mennä omaa vauhtia ja vaikka mentiikin reipasta vauhtia, niin jarrut toimivat todella hyvin tarvittaessa :) Jäi kyllä positiivinen mieli, kun heppa toimi kivasti. 

Sepolla oli tosiaan hieman vahvempi kuolain suussa, mikä laitettiin sille kun ei oltu ihan varmoja miten se käyttäytyy maastossa ja liikenteen joukossa. Kentällä huomasi, että se painoi helposti pään reilusti luotilinjan taakse ja vaihettiin ohja pelkästään isoimpaan renkaaseen, mikä auttoi ettei se se heittänyt turpaa ryntäisiin. Olisin halunnut sitä vielä hieman rennommaksi eteen alas, mutta tämä oli tällä kertaa oikein hyvä näinkin!


2 kommenttia:

  1. Onko isälläsi paljonkin hevosia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iskällä ja hänen naisystävällä on kotona neljä hevosta tällä hetkellä :)

      Poista