tiistai 24. maaliskuuta 2015

Billnäsin kohokohdat

Heippa! Niin se kuusi viikkoa meni nopeasti ohi ja vihdoin olen palannut takaisin kotiin. Ajattelin tehdä teille hieman erilaisen koosteen näistä kuudesta viikosta, sillä niitä peruspostauksia on aina välillä hieman tylsä lukea. Olen kyllä enemmän kuin kiitollinen kaikesta, mitä pääsin siellä kokemaan. Kiitos kaikille ♥


PERUS TALLIHOMMAT
Kun pääsin jyvälle tallin perus päivärytmistä, pystyin tekemään hommia oma-aloitteisesti ja itsenäisesti. Sain myös vastuuta jonkin verran, että kaikki sujui tallilla hyvin. Kaikki hevoset tulivat minulle tutuiksi ja tiesin, miten kenenkin hevosen kanssa tulee toimia. Tallilla ei ollut koskaan tylsää, vaikka samoja juttuja olisi tehnyt useammankin päivän putkeen.

Billnäsin parhaat (kuvasta puuttuu pari ihmistä) ;)
Takana Aura, Ines, Sofia, minä ja Maria, edessä Krissu ja Joanna

BELGIALAINEN HUIPPU ELÄINLÄÄKÄRI
Heti ensimmäisellä viikolla tallilla kävi Belgialainen Bruno Beyne hoitamassa muutamia hevosia. Oli todella mielenkiintoista seurata hänen tekemistään ja näin paljon sellaisia juttuja, mitä en ole ennen nähnyt!

LEO
Jessican super kisaheppa, jolla pääsin ratsastamaan useammankin kerran viikossa. Näiden kuuden viikon aikana (joista Leo oli Billnäsissä 4 viikkoa) olin Leon selässä jopa 16 kertaa. Mentiin maneesissa, mentiin kentällä ja muutaman kerran myös maastossa! Leon kanssa oli päiviä, kun sujui todella hyvin ja päiviä, jolloin ei sujunut niin hyvin. Joka ikinen kerta, kun kiipesin sen selkään tai tulin kyydistä alas, olin iloinen. Leo oli ihana hevonen, pidettiin usein karsinassa herkkiä rapsutushetkiä. En voi sanoin kuvailla, kuinka kiitollinen olen kun sain Leolla mennä ♥
RATSASTUSTUNNIT
Kävin seitsemällä Hansun pitämällä ratsastustunnilla, joista yksi oli pieni estetunti. Koin paljon ahaa-elämyksiä näillä ratsastustunneilla. Kaikki hevoset olivat aivan erilaisia keskenään, mutta jotenkin aina selviydyin kaikilta tunneilta suht hyvin. Sain kehuja siitä, kuinka nopeasti löysin oikeat napit hevosilta, joita ratsastin. Tykkäsin Hansun tunneista paljon, sillä ei tehty mitään vaikeita tehtäviä, mutta silti opin aina hirveästi. Hansun tuntien lisäksi kävin kahdella Arjan pitämällä koulutunnilla.

ESTEVALMENNUKSET
Pääsin mukaan Jessican estetunneille. Olin kolmella estetunnilla, joiden lisäksi Jessica piti minulle ja toiselle harjoittelijalle pienen oman estetunnin. Olen tästäkin todella kiitollinen, että Jessica otti minut tunneilleen. Tunnit olivat todella hyviä ja minulle jäi aina positiivinen mieli tunnin jälkeen. Muutenkin tykkäsin seurailla Jessican pitämiä valmennuksia.

Vilma

MAASTOT
Billnäsissä oli tajuttoman hyvät ja monipuoliset maastot hevosille. Rakastuin maisemiin ja pitkiin hiekkapätkiin. Oli metsäteitä, vanhoja junaradan pätkiä, ylä- ja alamäkiä. Kaikkea mitä maastoilta voi toivoa. Käytiin paljon maastoilemassa, kävin yhdeksällä erilaisella maastolenkillä. Oli käyntimaastoja, rauhallisia ja reippaita maastoja ja kaikkea siitä väliltä. Odotin aina innolla, kun joku tuli sanomaan, että voitaisiin lähteä maastoon.

PEILIEN PESUTALKOOT
Melkein heti ensimmäisillä viikoilla kauhistelimme maneesin peilien likaisuutta. Niimpä otimme Sofian kanssa muutaman vesiämpärin muiden työvälineiden lisäksi käteen ja suuntasimme maneesiin. Jokunen hetki siinä vierähti, mutta kyllä kelpasi tämän jälkeen katsella peileistä ratsastusta, kun oikeasti jopa näki jotakin!

TUNTIEN PITO
Yhtenä päivänä rupesimme keskustelemaan siitä, miten minä olen oppinut ratsastamaan, josta puheen aihe kääntyi lopulta tuntien pitämiseen. Minulle ehdotettiin jotain pieniä ratsastustuntien pitoa ja niinhän siinä sitten lopulta kävi, että pidin kaksi 30min kestävää alkeistuntia ja yhden kokonaisen tunnin vähän taitavemmille. Hyvinhän ne kaksi ensimmäistä 30min kestävää alkeistuntia ei mennyt ja iski pieni paniikki, että vieläkö minun pitää tunteja pitää. Onneksi viimeinen tunti meni hyvin ja jäi hyvä fiilis lopettaa siihen :)


Hööks järjesti Billnäsin asiakkaille yksityisen illan Espoon Hööksin myymälässä, jolloin pääsimme tutustumaan kyseisen paikan valikoimaan ja shoppailemaan pienen alennuksen kera. Tehtiin Krissun kanssa "videopostaus", mikä jäi kyllä hieman keskeneräiseksi, kun ei lopussa enää oikeastaan kuvattu mitään. Tässä kuitenkin nyt lyhykäinen pätkä siitä :D

KISAMATKAT
Ennen kuin harjoitteluni alkoi, olin edeltävänä päivänä mukana kisoissa auttelemassa. Toisen kerran pääsin pienemmällä kokoonpanolla mukaan ja ai että, kuinka tykkään olla mukana kisoissa! Siellä on aina niin erilainen fiilis ja kiva tsempata toisia. Radan aikana jännittää, miten ratsukko selviytyy esteiden yli. Kisamatkoista jäi aina hyvä mieli.

ESTEKISAT
Harjoitteluni kruunasi toiseksiviimeisenä päivänä järjestetyt tallin omat 1-tason estekilpailut. Jessica kysyi viikkoa aikaisemmin kiinnostaisiko minua mennä ja niinhän siinä sitten kävi, että osallistuin suokkitamma Vilmalla luokkiin 60cm ja 80cm. Olin Vilmalla mennyt aiemmin yhden koulutunnin ja kaksi estetuntia, niin Jessica antoi minun sillä mennä. Oli tosi kiva päivä ja saatiin molemmista luokista 0-0 tulokset. ensimmäinen rata meni vähän niin ja näin, mutta 80cm rataan olen todella tyytyväinen, Vilma oli super!

4 kommenttia:

 1. Ostitko jotain hööksistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ostin! Kahdet ratsastushousut, ratsastussukkia, söpön t-paidan ja Munkille ja Tomille uudet riimut :)

   Poista
 2. Nähään riilahdes, oli tosi kivaa tutustua♥

  VastaaPoista