maanantai 18. tammikuuta 2016

Leikin kouluratsastajaa

Eräänä kauniina päivänä, kun ei ollut mikään kiire mihinkään, lähdin ratsastamaan Callella. Harjasin Callea ihan rauhassa ja välillä pysähdyin rapsuttelemaan kaulasta. Käärin pintelit jalkaan, laitoin satulan ja viltin selkään. Suitsien laitossa oli taas vaikeuksia, kun pituuteni ei meinannut riittää. Lainasin Sofialta kypärää ja vedin ratsastussaappaat jalkaan. Kun kaikki oli valmista, lähdimme kävelemään kohti maneesia, välillä pysähtyen poseeraamaan kameralle.
Selkään noustessa Calle ei malttanut pysyä paikoillaan, mutta rauhottui nopeasti satulaan noustessani. Kävelimme reilut alkukäynnit ja pikkuhiljaa aloin käynnissä taivuttelemaan. Jonkin ajan kuluttua, pysähdyin ottamaan viltin pois ja jatkoin taivuttelua kevyessä ravissa. Calle tuntui todella kivalta edellispäivän kavalettitunnin jäljiltä, kun vihdoin olin oppinut ratsastamaan hevosella.
Ravatessa tuli lämmin ja hetken kuluttua otinkin takin pois. Nyt näytin todelliselta kouluratsastajalta ja siltä se jopa hetkittäin tuntui. Ensimmäistä kertaa ikinä istuin pieniä pätkiä kerrallaan Callen harjoitusravissa onnistuneesti. Yritin keskittyä istuntaani, mutta hartiani tuntuivat liian raskailta, enkä saanut itseäni kunnon ryhtiin. En antanut sen kuitenkaan haitata liiaksi, sillä olin onnistunut jo muissa tavotteissani ja olin siitä tyytyväinen.
Nostin oikean laukan ja hain samaa fiilistä, kuin edelliseltä päivältä. Istuin alas satulaan ja Calle laukkasi rennosti tasaisin askelein eteenpäin. Hymyilin mielessäni. Vasempaan kierrokseen meillä oli taas vähän enemmän vaikeuksia, kun en saanut niin hyvin sitä vasemmalle taivutettua ja Calle yritti karata ympyrältä pois. Laukkaamisen jälkeen otin vielä ravia, Calle oli melko energinen laukan jälkeen. Taivuttelin sitä ja yritin saada rennommaksi ja rauhallisemmaksi. Onnistuin tavoitteessani ja tyytyväisenä annoin hevoselle pitkät ohjat.
Callen kanssa olen saanut tuntea pitkästä aikaa hyvän olon. Voisin sanoa, että tämän hevosen näkeminen ensimmäistä kertaa oli rakkautta ensisilmäyksellä. Tykästyin Calleen heti ja koko ajan pidin siitä vain enemmän ja enemmän. Kuvittelen ehkä vain, mutta minusta tuntuu, että meillä on Callen kanssa molemmin puolinen tunne.
Rakas <3 Kiitos ihanista kuvista Sofialle!

2 kommenttia: