perjantai 30. tammikuuta 2015

Hyvin mennyt kouluviikko

Sunnuntai-iltana Makke ja Ela tulivat hakemaan mut Jaalasta heille Vääksyyn ja maanantaina lähdettiin Elan kanssa koko päiväksi Jokimaalle. Itse kävin viemässä meidän uudelle Opinto-ohjaajalle muutamia papereita, kun Elalla oli ensiapu-kurssi. Kiertelin katselemassa uusia opiskelupaikkoja, joissa meidänkin luokkamme ensivuonna on koulutuksen siirryttyä kokonaan Jokimaalle. 

Muisto

Tiistaina pääsin osallistumaan kolmannen vuoden opiskelijoiden opetusnäyttöihin. Kolme opiskelijaa pitivät puolen tunnin mittaiset opetustunnit, eli ratsastin yhteensä 1,5 tuntia. Ensimmäinen 30min teimme kolmikaarisella kiemurauralla siirtymisiä. Ratsastin Muistolla ja se oli ensimmäisen tunnin todella kiireinen ja yritti juosta alta. Muisto kuitenkin on mukavan herkkä hevonen ja toimii istunnalla suht hyvin, niin sain siihen lopulta kivan tuntuman. 

Toisella tunnilla teimme pääty-ympyrällä siirtymisiä ja pysähdyksiä ja tämän puolikkaan tunnin aikana Muisto oli todella vahva edestä, kun se hermostui jatkuvasta pysähtelemisestä. Viimeisellä puolikkaalla Muisto alkoi rauhoittumaan ja rentoutumaan, kun teimme voltteja pitkillä sivuilla sekä ympyrällä ilman jalustimia ravi ja laukkatyöskentelyä. Ilman jalustimia ratsastaessa sain Muistoon todella hyvän tuntuman ja silloin tuli kunnon Ahaa-elämys, kun se oikeasti kulki hyvin. Laukka oli tosi hyvää ja loppuravit venyteltiin keventäen eteen-alas. Hieno heppa! 

Veeran selfie

Ratsastustuntien jälkeen juoksin syömään ja sieltä Ilkan juttusille. Laitettiin Saksan työssäopin rahoitushakemus eteenpäin ja juteltiin muista tarvittavista asioista. Tästä jatkoin matkaani matikan kokeeseen ja heti perään tein Ruotsin kokeen. matikan kokeesta tuli 2 ja Ruotsin kokeesta 3 (asteikko 1-3). Loppupäivä meni tallissa autellen ja kävin myös ratsastamassa Veeralla maneesissa. Mentiin gramaaneilla noin puoli tuntia tehden ympyröitä ja taivutteluja. Pidin tärkeänä sitä, että Veera kulki rentona eteenpäin ja suorassa. Hienosti heppa meni :)

Valmiina lähtöön!

Keskiviikkona kävin tekemässä aamulla yritystoiminnan kokeen, josta lähdin suoraan maneesiin katsomaan kolmannen vuoden opiskelijoiden ensimmäistä estenäyttöä. Maneesissa meni melkein kolme tuntia, kun katsoin kaikkien radat. Ruokailun jälkeen kävin hakemassa matikan kokeen, sitten taas talliin! Lähdin Veeralla maneesiin taas gramaaneilla taivuttelemaan, samalla periaatteella kuin edellisenä päivänä. Veera oli hyvän tuntuinen ja sain Claran ottamaan hieman videota. 
Torstaina lähdin heti aamupalan jälkeen talliin Inkan kanssa ja auttelin tallihommissa vähän. Koko aamupäivä menikin tallissa. Iltapäivällä meillä oli äidinkieltä noin tunnin verran, jonka jälkeen lähdettiin taas Inkan kanssa talliin. Ponille varusteet päälle ja maneesiin. Höntsäiltiin Ponin kanssa kevyesti noin puoli tuntia ja loppua kohden Poni oli ravissa tosi magee! Hoidettiin Inkan kanssa hepsut pois ja lähdettiin syömään. Ruokailun jälkeen pakkasin kaikki kamani ja lähdin kotiin.Tosiaan, jakso vaihtuu nyt ja koko loppukevät meillä on työssoppia. Löysin tähän väliin itselleni työssäoppipaikan, mihin menen ennenkuin lähden sinne Saksaan. Minulla on nyt viikon loma ja sen jälkeen minun matka käy Billnäsin Ratsastuskeskukseen! Siellä olen kuusi viikkoa töissä. Ensiviikolla lähden muutamaksi päiväksi Lappeenrantaan heppailemaan ja näkemään kaveria, arvaako joku kenen luoke olen menossa?

4 kommenttia: