keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Estenäyttö I

Tein viime syksynä ensimmäisen estenäyttöni ja nyt vihdoin sain opettajalta pyydettyä kirjallisen arvion näytöstä. Harjoiteltiin näyttörataa todella paljon ja sen huomasi varsinkin Ponissa, jolla tein näytön. Aikaisemmin reipas ratsu muuttui yhtäkkiä laiskaksi, mikä teki omat haasteensa rataan. Olin tottunut siihen, että Ponia joutuu vähän pidättelemään ja sitä kautta oppinut, miten se kannattaa tuoda esteille jne. Näytössä Poni oli tosi laiska ja askeleiden saaminen esteille ei sujunut laisinkaan niin hyvin kuin harjoituksissa. Alla olevasta kuvakaappauksesta näette, millainen rata meillä oli ja mitä siihen sisältyi.
Videolta näette miten suoriuduttiin radasta. Ei mennyt tosiaan ihan niin hyvin kuin harjoituksissa, mutta olen tuohonkin tyytyväinen. Ollaan tultu suhteutettu aina kuudella askeleella, mutta kuten videolta näkyy, Poni oli normaalia laiskempi jolloin tultiin rauhallisesti seitsemällä askeleella. Mihin olen tyytyväinen, sain korjattua nopeasti väärät laukat oikeiksi, mikä on yleensä ollut haastavaa Ponin kanssa.


Arviointiin kuului oman palautteen lisäksi oman opettajamme sekä ulkopuolisen henkilön antama palaute sekä kirjallinen yhteenveto numeroineen. Arviointi tapahtuu asteikolla 1 (tyydyttävä), 2 (hyvä) ja 3 (kiitettävä). Tästä alta näette mitä minun suorituksestani sanottiin.

1. Työprosessin hallinta (arvosana 3)
Hevonen on hyvin valmisteltu suoritukseen ja radan ratsastus on hyvin suunniteltu ja toteutettu.

2. Työmenetelmien, välineiden ja materiaalien hallinta (arvosana 3)
Siisti vaikuttava istunta. Rata rytmissä ja tasapainossa. Apujen käyttö rauhallista ja vaikuttavaa.

3. Työn perustana olevan tiedon hallinta (arvosana 3)
Hallitsee asiat tasolla he B ja soveltaa niitä.

4. Elinikäisen oppimisen avaintaidot (arvosana 3)
Hyvä itsearviointi, rauhallinen suoritus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti