sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Pitkästä aikaa koulukisoissa!

Eilen lauantaina Jokimaalla Salpauksen maneesissa Hollolan Ratsastajat järjestivät kouluratsastuskilpailut.  Pääsin osallistumaan koulun hevosella ja lopulta ratsuksi valikoitui Taffe. Kerkesin kaksi kertaa ratsastamaan Taffella ennen kilpailuja ja mitään odotuksia ei kyllä ollut. Perjantain "viimeistelytreeni" meni erittäin huonosti ja hetken jo mietin, mihin olen oikein ryhtymässä.

Kisat alkoivat kymmeneltä ja tallille saavuin kahdeksalta. Olin edellisenä päivänä putsannut varusteet ja siistinyt Taffen, joten kilpailupäivänä ei tarvinnut enää kuin letittää poni. Letit onnistuivat yllättävän hyvin ja olin juuri sopivaan aikaan valmis. Letityksen jälkeen kävin ilmottautumassa kansliaan, vaihdoin omat vaatteet ja aloin laittelemaan varusteita Taffelle.
Pian kaikki olikin jo valmista ja lähdimme kävelemään maneesille. Lähdin vasta viidentenä, joten mikään kiire ei ollut verrytellä. Käytiin kilpailuareenalla ravailemassa ja sielä Taffe oli melko energinen ja hieman kyttäsi tuomaripäätyä. Nopeasti poni kuitenkin rauhottui ja kun sain Taffen kunnolla avuille, esitti se melko mageeta ravia!

Maneesin toisessa päädyssä oli hyvin tilaa verrytellä kilpailusuoritusten aikana ja hetken kävelin pitkin ohjin, kunnes olimme lähempänä omaa suoritustani. Muutamat laukka-ravi siirtymiset ja ravista pysähdykset, jonka jälkeen olimme valmiit radalle. Taffe oli vielä tässä kohtaa erittäin hyvän tuntuinen ja hetken jo ajattelin meillä olevan jotain toivoa radan suuhteen.


Raippa pois ja radalle. Kun pääsimme areenan sisäpuolelle Taffe hyytyi tyystin nollaan. En tiedä mitä tapahtui, mutta se ei enää reagoinut mihinkään. Poni mateli hidastettua ravia ja siirtyi jopa kesken kaiken käyntiin.. Laukassa se rikkoi muutamia kertoja raville ja muutenkin laukan ylläpitäminen oli erittäin haastavaa. Saimme toiselta tuomarilta tasaisesti 5,5 - 6,5 ja toiselta 5,0 - 6,0 numeroita. Prosentteja kertyi jopa 57,75 mikä yllätti minut. Olin varma, että emme ylitä 55 % rajaa :D 

Kommenteissa luki muun muassa siitä, että Taffe oli väsyneen oloinen sekä haluton etenemään ja siltä se kyllä tuntuikin. Kommenteissa kehuttiin maltillista ja yritteliäistä ratsastusta, mutta harmiteltiin sitä, kun poni oli erittäin hidas/olematon pohkeelle ja, että se tarvitsee vielä paljon voimaa takaosalle. Hieman harmitti radan jälkeen, kun se oli verryttelyssä niin hyvä, mutta joskus käy näin. Radan jälkeen käveltiin tovi, jonka jälkeen kävin hoitamassa Taffen pois ja jäin vielä loppupäiväksi katsomaan luokkia. Viimeisenä luokkana oli Vaativa B ja oli kyllä upeita hevosia!

6 kommenttia:

 1. Mulla kävi kanssa tässä pari viikkoa takaperin noin mun ja hevoseni ekoissa kisoissa, että hevonen on hyvä verkassa ja radalle päästyä hevonen hyytyy. Mä jouduin kuitenkin keskeyttämään meidän suorituksen puolessa välissä, kun hevonen vaan jähmetty eikä liikkunut enää mihinkään. Saatiin kuitenkin ratsastaa sitten rata raipan kanssa loppuun ja hevonen päätti sitten liikkua jotenkin ja radasta saatiin näin 56 ja risat prosentteja. Ja kävin vielä radan jälkeen kentällä ja hevonen oli niin hieno eli väsymyksestä ei ollut kiinni vaan silkasta sikailusta ja pienestä jännityksestä. No mutta näin ekoissa kisoissa ja ensi kisoissa paremmin! Ratsastit kyllä sinnikkäästi teidän radan loppuun ja ihan hyvältä meno kuitenkin näytti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, no hyvä että sentää radan jälkeen liikkui! Toivottavasti menee ensikerralla paremmin :) Kiitos!

   Poista
  2. Apua pitäny lukee 46... :D

   Poista
 2. Pidätkö kesällä taas tunteja Tokkolassa?

  VastaaPoista