sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Ypäjällä hevostenhoitajana!

Taas yhtä (tai oikeastaan useampaakin) kokemusta rikkaampana, kun sain ainutlaatuisen tilaisuuden lähteä Ypäjälle hevostenhoitajaksi. Ikinä en ole ollut millään pidemmillä kilpailu-reissuilla, saatika ollut hoitamassa hevosia kansallisen tason kouluratsastuskilpailuissa. Tiistaina päivällä lastasimme Destin, Jalmarin ja Asmon hepparekkaan ja lähdimme ajelemaan kohti Ypäjän hevosopistoa. Matkassa meni noin neljä tuntia ja perillä ollessamme oli jo todella pimeää. Matkan aikana tuli pieni jännityksen tunne, sillä kieltämättä hieman jännitti lähteä mukaan!

Kuvia en ottanut Ypäjän matkalta ollenkaan, tässä kuitenkin pari kuvaa Kiviharjusta, kun olin tunnilla Masalla.

Reissu oli minulle niin henkisesti, kuin fyysisesti raskas. Paljon uusia asioista ja todella paljon tekemistä. Opin tämän reissun aikana todella paljon uutta ja sain realistisen kuvan tälläisistä reissuista. Noora osallisui yhdellä hevosella tunnetun kouluratsastusvalmentajan Richard Whiten valmennuksiin, jota myös minä pääsin seuraamaan. Oli kyllä todella avartava ja mielenkiintoinen kokemus, vaikka en kaikeasta selvää saanutkaan huonon englanninkielen taitoni vuoksi.. Näiden valmennusten lisäksi hän starttasi kaksi kouluohjelmaa perjantaina ja neljä rataa lauantaina. Hevosten ja varusteiden puunausta riitti, ja paljon! 

Huhhuh, niin paljon tapahtui tämän viikon aikana, etten tiedä mitä kertoisin.. Jos kertoisin kaiken mitä haluaisin kertoa, niin tästä tulisi kilometrin pituinen postaus.. Lyhyesti kerrottuna koin reissun aikana paljon uusia ahaa-elämyksiä, turhautumisia, jännitystyä, hyvää mieltä ja paljon muuta. Matka oli kokemuksen arvoinen, mutta rehellisesti sanottuna en kyllä jaksa ainankaan vähään aikaan uutta tälläistä :D Mutta tekemällä oppii ja pakkohan sitä jostakin on aloittaa. 

Näin niin paljon hienoja kouluhevosia ja olen saanut uutta oppia, että itselläni on motivaatio kouluratsastusta kohden todella korkealla! Intoa treenaamiseen on, harmiksi vain hevonen puuttuu.. Tästä tulossa omaa postausta piakkoin. 

Masa oli käynnissä ja ravissa todella kiva ratsastaa, mutta laukka oli vähän räpellystä, saatiin me siitäkin kuitenkin
lopulta ihan kivoja pätkiä. Nämä kaksi kuvaa on ottanut Sanna Telkkinen, kiitokset jälleen :)

2 kommenttia: