lauantai 25. lokakuuta 2014

Paluu tutun ponin selkään.

Olin eilen taas Kiviharjussa estetunnilla. Tällä kertaa sain alleni Jerry-ponin. Silloin, kun kävin ahkerammin Kivihrajussa, tykkäsin mennä todella paljon Jerryllä. Oli hauska kokeilla monen vuoden jälkeen, miten poni nykyään toimii. Hirveästi en muista, miten Jerry muutamia vuosia sitten toimi, mutta silloin tykkäsin sillä kyllä kovasti mennä. Lähdin siis avoimin mielin ratsaille. Aloiteltiin ensimmäiseksi käynnissä ja ravissa niin, että saatiin niihin hyvä tuntuma ja, että hevoset reagoivat halutusti pohkeisiin. Jerry oli alusta asti hieman laiska, mutta pikkuhiljaa alkoi reipastumaan.

Meillä oli pitkällä sivulla kolme puomia/kavalettia, joita käytettiin apuna verryttelyssä. Teimme puomien välissä siirtymisiä ja pysähdyksiä. Siirymiset ravista käyntiin sujuivat hyvin, mutta Jerry reagoi melko hitaasti pohkeisiin ja takaisin raviin siirtyminen viivästyi aina. Muutaman kerran jouduin kunnolla potkaisemaan kylkeen, jonka jälkeen Jerry reagoi paremmin. Lopulta viimeisen puomin jälkeen tuli nostaa myötälaukka ja tehdä pieni ympyrä päätyyn ja laukata kevyessä istunnassa reippaasti pitkä sivu. Tehtävät sujuivat Jerryn kanssa kivasti, paitsi laukannostot olivat hankalia.

Kuvat on ottanut Senni Laukkanen :)

Tehtiin kavaleteilla laukkatehtävää niin, että tulimme ensin neljällä askeleella molemmat välit, tämän jälkeen molemmat välit viidellä ja sen jälkeen vielä ensimmäinen väli viidellä ja toinen neljällä. Jerryn laukkaa oli helppo säädellä ja "hypyt" sujuivat hyvin. Jatkoimme tehtävää neljällä laukalla ja tämän jälkeen tulimme yhden kerran okserin lävistäjällä. Harmillisesti aikamme loppui, kun pari tippumista söi aikaamme jonkin verran. Loppuun vielä ravia eteen alas, jossa Jerry oli jo oikein kivasti kuulolla ja rentoutui. Oli kyllä kiva pitkästä aikaa hypätä ponilla, oli se vielä yhtä kiva kuin aiemminkin. Laukannostot olivat ehkä suurin ongelma meillä, mutta niistä huolimatta jäi hyvä fiilis tunnista.


6 kommenttia:

 1. Heh.. Patu oli vähän villinä ja itse olin ehkä unessa tai vastaavaa... :D Vähän ärsyttää se että niihin tippumisiin meni paljon aikaa, jolloin teiän muiden piti odotella niin kauan.. :/ Mutta tosi kivasti siulla meni Jerryn kans! :)

  - nea

  VastaaPoista
 2. Mä oon ihan ihastunu Helkaan se on vaan niin ihana<3

  VastaaPoista
 3. Näin youtubessa videoitasi Helkasta! Olen itse saamassa ponin joka on usvaniityn- kasvattajanimellä. Käyn myös kiviharjussa välillä tunneilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, kiva! Usvaniityllä on kyllä hienoja poneja :)

   Poista