sunnuntai 12. lokakuuta 2014

"me ihan varmasti kielletää tolle esteelle"

Meidän tietokone on todella huono tekemään yhteystyötä, joten ratavideoiden upottaminen ei taaskaan onnistu.. Tästä kuitenkin saatte linkit ratoihin, käykää ihmeessä kurkkaamassa :) Videot otti Vilma. Linkki 50-60cm rataan. Linkki 70cm rataan. Kehotan teitä kuitenkin lukemaan postauksen ennen ratavideoiden katsomista.

Kaikki kuvat © Milla Piilola, kunnes toisin sanotaan12.10. K i s a p o s t a u s !
Tänään sitten startattiin pitkästä aikaa Vinskin kanssa estekilpailuissa. Kerran olen Vinskillä ollut estekisoissa ja siitäkin on jo yli kaksi vuotta aikaa. Nyt vihdoin saatiin taas asiat rullaamaan ja pääsin lähtemään hepsulla tutkimaan uusia maisemia. Aamulla oli hieman kiire, mutta varattiin hyvin aikaa niin kilpailupaikalla olimme hyvissä ajoin. Käytiin hakemassa matkalla Kupru kyytiin, kun Ilona oli sillä mukana kilpailemassa. Käytiin ilmottautumassa ja katseltiin hieman millaisia esteitä kentällä oli. Otettiin hevoset kopista, Ilona varusti Kuprun kuntoon ja kävelyteltiin poneja ympäriinsä. Ilonan luokan alkaessa käytiin laittamassa Vinski kuntoon ja kävelin sillä jonkin aikaa, ennenkuin alkoi meidän luokan rataan tutustuminen.50-60cm, arvostelu A.1.0
Rata oli melko yksinkertainen yhtä kaarevaa linjaa lukuun ottamatta. Verryttelyssä Vinski oli ajoittain reipas ja ajoittain todella laiska. Harkitsin jo kannuksien laittoa ensimmäiseen luokkaan, mutta Ilonan neuvojen mukaan menin ensimmäisen luokan ilman kannuksia. Otettiin pari hyppyä verryttelyssä ja Vinski hyppäsi hyvin. Rata sujui melko hyvin. Toisen esteen jälkeen minulta lähti jalustin, mutta sain sen jo ennen seuraavaa estettä takaisin jalkaan. Viimeinen kaareva linja meni vähän hassusti, kun Vinski rikkoi raville, enkä saanut sitä enää kunnolla laukkaamaan. Viimeiselle esteelle tulimme ravissa, mutta saimme kuitenkin puhtaan radan :D Tässä luokassa kaikki puhtaan radan saaneet palkittiin ja kävimme hakemassa palkintojenjaossa puna-valkoisen ruusukkeen.70cm, arvostelu AM5
Melkein samanlainen kuin aikaisempi rata, tässä haasteena oli U- kirjaimen muotoinen käännös toiselta esteeltä toiselle. Radankävelyssä ja verryttelyssä koko ajan päässä pyöri sanat: "me ihan varmasti kielletää tolle esteelle" ja niinhän siinä kävi. Taisin itse jännittää tuota estettä niin paljon, että tiedotamatta tein typerän ratkaisun ensimmäistä kertaa tuota estettä lähestyessä. Koko rata oli tuota yhtä kieltoa lukuun ottamatta todella hyvä ja olin tosi tyytyväinen Vinskiin. Verryttelyssä Vinski oli todella laiska ja kielsi pari kertaa. Ratsastajan hapan naama muuttui nopeasti iloiseksi, kun yllättäen Vinski eteni radalla todella sujuvasti :') Uusintaan emme tosiaan päässeet, mutta se ei haitannut yhtään, sillä 80cm uusinta ei pahemmin olisi innostanut!

Tää on yks mun lempparikuvista! :)


Tämä ja kaksi alempaa kuvaa © Taru SaarelaLähdettiin melkein heti ratani jälkeen, kun en kuitenkaan sijoille olisi päässyt. Käytiin heittämässä Kupru omalle tallilleen ja siitä lähdettiin kohti kotia. Tallilla hoidin Vinskin ja purettiin kamat. Vinski sai päälleen hetkeksi kuivan fleecen ja myöhemmin vein sen vielä ulos, kun olimme jo kahden aikoihin tallilla. Jäi kyllä todella hyvä fiilis radoista!

Tämä kuva © Vilma Ahtiainen

6 kommenttia:

  1. Onko salpauksella kuinka usein talliviikkoja ja onko siellä ekan vuoden aikana tämä nimikkohevonen jota pitää hoitaa päivittäin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisenä vuonna on neljä talliviikkoa ja kolmannella vuodella yksi :) Kyllä on ns nimikkohevoset jotka vaihtuvat aina välillä ja niitä tulee hoitaa. Blogista löytyy aika paljon postauksia koulusta, joten kannattaa selailla hieman taakse päin :)

      Poista