torstai 1. marraskuuta 2012

haaste !

Heippa! Eilen ei olekkaan tapahtunut mitään, kun en missään ollut. Tänään minun piti mennä Oravalaan liikuttamaan Hami, mutta päätinkin matkalla nukahtaa bussiin... Monta kertaa on ollut läheltä-piti-tilanteita, mutta ikinä en ennen ollut nukahtanut ja mennyt pysäkin ohi..  Nyt sekin on koettu. Muutenkin olen koko tämän viikon ollut erittäin väsynyt, lieneekö syysmasennusta? Yhtenä päivänä kävin nukkumaan jo seitsemältä ja muutenkin viimeistään aina yhdeksältä.. No ainankin nukun riittävästi vaikka aamuisin tekisikin mieli nukkua vielä vähän ! Sain yksi päivä Sirkulta haasteen, teen se nyt tähän väliin. Saman haasteen sain samoilla kysymyksillä Soilalta eli se menee samaan pakettiin :)

Mä vastaan näihin kysymyksiin, mutta valitettavasti en jaksa haastaa ketään, sillä ei kukaan kumminkaan tee näitä :D Enkä jaksa muutenkaan alkaa etsiskelemään noin montaa tyyppiä kenet jaksaisin haastaa.. Jos joku haluaa, niin voi tehdä tämän näillä samoilla kysymyksillä :)!

1. Kumpi on sinun lajisi, este- vai kouluratsastus. Miksi?
Esteet. Vauhdikasta ja siihen riittää mielenkiinto. On kouluakin kiva mennä aina välillä, mutta ei näillä puskaponeilla se aina inspaa. Jos olisi jokin hienompi heppa, joka osaa kunnolla niin olisi varmasti eri asia. Eikä itsellänikään oikein kouluratsastus suju - paljon parannettavaa.. Esteratsastus on aina ollut kiintoisampaa minulle ja siinä minulla olisi halua kisata isompiakin luokkia, jos vain olisi mahdollista..


2. Mitä tavoitteita sinulla on ratsastajana? Entä mitä tavotteita sinulla ja ratsullasi on? (mm. kilpailuiden suhteen)
Haluaisin oppia ratsastamaan pienillä avuilla enemmän istuntaa käyttämällä. Sekä myöskin muuten kehittyä hevosten kanssa. Unelmani on ollut päästä kilpailemaan vähintään aluetasolla koulua helppo B-A sekä esteitä 90cm ylöspäin. Unelmaksi ne taitavat näillä näkymin jäädä, mutta sahan sitä aina haaveilla. Omaa ratsua minulla ei ole, niin en ala asettamaan tavoitteita näille puskaponeille :D


3. Mikä on hauskin/mieleenpainuvin tippumisesi? Kerro tarkasti!
Hauskin tippuminen minkä muistan näin äkkiseltään on varmaankin Raikulin kanssa. Olimme Annin ja Kajn mukana maastossa talvella ilman satulaa ja Raikuli oli tosi hidas Kaitsun perässä. Kotiin päin kun käännyimme, kokeilimme Raikulin antaa laukata edeltä, mutta sitten Raikuli lähtikin kiitolaukkaa kotiin päin, enkä minä ollut varautunut yhtään! Hetken aikaa pysyin kyydissä mukana, mutta sitten pikkuhiljaa aloin valumaan Raikulin kaulan päälle. Anni rupesi takanani ihmettelemään miten minä siellä selässä oikein seikkailen ja hetken päästä minä makasinkin tien poskessa lumikinoksessa. Huomasin vain kun Raikuli lähti kiihdyttämään matkaa kotia kohti ja Kaitsu perässä. Vähäksi aikaa jäin naureskelemaan maahan, kunnes Anni alkoi huutelemaan minua. Raikuli oli pysähtynyt erään mäen päälle, mistä sitten saimme sen kiinni :D


Ajattelin vielä kertoa toisen tippumisen, mutta se ei liity hevosiin mitenkään ! Olin Ilonan, veskun ja Hannan kanssa heinätöissä eräällä tutulla. Kaikki sujui siellä hyvin ja meillä oli hauskaa. Seikkailimme Ilonan kanssa missä sattuu, kun emme tienneet minne pitää mennä. Loppujen lopuksi kun pääsimme takaisin samaiselle pellolle, mistä lähdimme olivat siellä myös vesku ja Hanna. Ilona ja vesku jäivät pellolle istuskelemaan, kun minä kiipesin traktorin lavalle heiniä lappaamaan ja Hanna oli ratissa. Minua oli varoitettu siitä, että kun traktori lähtee liikkeelle niin se nykäisee kovasti. No minä seisoskelin siinä reunalla ja Hanna polkaisee traktorin liikkeelle, tässä kohtaa muistini pätkäisee ja seuraavaksi makaan pellolla. Muistan vain kun Ilkka tulee eteeni ja sanoo "ei voi minkää, jättäkää se siihen" (aika reilukerho, koska sitten jos olisi jotain käynyt :D) Ilona ja muut olivat ihan hirveesti nauranut kun olin tippunut sieltä, mutta minua vain päähän särki :D Eipähän ole sen jälkeen hirveästi heinätöitä tehty !

TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ löytyy pari tippumista videolla. Näitäkin on paljon lisää, mutten jaksa etsiä kaikkia. Ehkä voisin joku kaunis päivä kun jaksaa erikoispostauksen tippumistani. Niitä on paljon.. 

4. Paras muistosi hevosten kanssa? Miksi?
Ei ole yhtä parasta muistoa, mutta sanotaan nyt vaikkapa uittokerrat, koska uittaminen on kivaa ja on mukavaa katsella kun hepatkin tykkää !


5. Mieluummin satulalla vai ilman? Miksi?
Itse tykkään ratsastaa enemmän ilman satulaa.  Se on rennompaa ja itsekin paremmin osaan ratsastaa ilman satulaa. Satulan kanssa on toki joskus kiva mennä, mutta kun joilakin hevosilla en vain osaa istua esim. harjoitusravissa satulan kanssa, jolloinka ilman satulaa on helpompi istua ravissa.


6. Millainen olisi unelmaponisi tai -hevosesi?
Unelmanaponini on Hemmo :D Oon aina tykännyt russeista ja Hemmo on just semmonen kenet mä haluun! Hemmo on kiltti, mutta siinä on silti ratsastaessa sopivasti haasetta. Hemmo yrittää mennä helpoimman kautta ja välillä kiukuttelee mm. pukittelemalla ja hyppimällä pystyyn. Pystyn kuitenkin luottamaan poniin 100%, sillä Hemmon liikkeet kyllä huomaa mitä se seuraavaksi aikoo tehdä. Muuten Hemmo onkin sellainen nallekarhu, joka tykkää rapsuttelusta yms :') Se on justiinsa mun unelmaponi !


Unelmahevoseni olisi jokin sirorakenteinen estetykki! Se olisi vaalea tummalla harjalla ja sillä ei olisi mitään merkkejä päässä eikä jaloissa TAI sitten se olisi kimo. Se olisi noin 150cm korkea, eli juuri ponimitan yläpuolella. Sillä olisi hyvät käytöstavat tallissa ja tarhassa, eikä se potkisi muita hevosia. Ratsastaessa se olisi nöyrä ja kuuntelisi, osaisi helppo B asiat ja hyppäisi ratana 100cm. Maastossa se ei säikkyisi mitään. Estekisoissa se syttyy heti, kääntyisi ja kiihdyttäisi hyvin. Koulukisoissa taasen se ei turhaan hätkyile ja tekee sen mitä pyydetään. Kuitenkaan hevonen ei saisi olla liian kiltti, kyllä tälläkin välillä saisi olla päiviä, että mikään ei suju ja vähän saa kiukutella :) Temperamenttinen poni kenen kanssa pystyy yhdessä kehittymään pidemmälle !7. Mikä poni/hevonen on sinulle kaikkein tärkein? Miksi?
Hemmo. Se on juuri se mun unelmaponini kenestä kerroin jo. Pystyn luottamaan siihen sataprosenttisesti vaikka sitä välillä vihreät miehet seuraavat :') Hemmon kanssa meiän palaset loksahti kohdilleen!


8. Minä vuodenaikana on kivoin ratsastaa? Miksi?
Kesä ja talvi ! Kesällä on ihanan lämmin ja tiet ovat hyvässä kunnossa, että pääsee ratsastamaan kaikkialla. Muutenkin kesällä on kiva olla talleilla kun on ihanan lämmin. Kesäisin pääsee myöskin uittamaan heppoja ! Talvella taas pääsee hiihto- ja pulkkaratsastamaan sekä pulkka-ajamaan ! Talvella on myös kiva mennä pelloille päästelemään kun on sopivasti lunta, hepatkin tykkää.9. Mitä alkaisit harrastaa, jos aloittaisit uuden harrastuksen ratsastuksen lisäksi? Miksi?
En mitään :D Olen niin laiska ihminen eikä aikani riitä. Ei minua mikään muu laji kiinnosta niin paljoa, että jaksaisin käydä treeneissä tai muissa jutuissa! Tai no oikeastaan, ratsastuksen lisäksi voisin aloittaa raviurheilun ;D Kyllähän minä välillä jo sitä teen, mutta sanotaan nyt se tähän !


10. Mikä on lempiblogisi? Miksi?
Lempoblogejani on paljon ! Ei minulla ole yhtä parasta :D Mutta ainankin tykkään lukea Jennan, Ilonan, Janitan, Sirkun, Tiian, Soilan, Pauliinan ja  Riinan blogeja. Näitäkin voisin jatkaa loputtomiin, mutta ehkä nämä blogit riittävät :D En ala perustelemaan näitä kaikkia. Lukekaa täältä lisää lempiblogeistani !


11. Eikö vaan että Piltsu on söpö? ;)
On se joo aika söpö ;) Sillä on ihana harja ! Ja se on muutenkin niin söpö kun se kiitää radoilla, varsinkin silloin kun ilopukkeja lentää ! Kouluakin se kyl menee ihan hyvin, kun onhan se kumminkin SM-mestari ;)


11. Kumpi on kivempi, Squrre vai Vallu? Miksi?
Vallu, koska se on shettis ;) Okei on Squrrekin tosi söpö ja kivan näköinen, mutta enemmän tykkään Vallusta, vaikka en ole ikinä kumpaakaan pahemmin perehtynyt :D Vallu on söpö musta pieni shettis, joka tykittää aina kympillä !


4 kommenttia:

  1. hahaha tost uittamisest sillo ku mä olin tuuren seläs ja sä raikulin ja sit raikuli sai sen pukkikohtauksen ku tuure läks sinne mäkee :DDD

    VastaaPoista
  2. Unohdin kommentoida tohon edelliseen, niin sun varusteet videolla, sun ratsastushistoria tai jotaa muuta ois kiva! ;) tai videopostaus!

    VastaaPoista