lauantai 24. elokuuta 2013

ratsastusta epulla ja offella

Ai että mäkin tykkään näistä mun mielenkiintoisista otsikoista :D Eihän siinä sinänsä mitään, ainankin tietää mistä on kyse, mutta ärsyttää kun kaikki otsikot ovat samantyylisiä.. Eilen olin tosiaan tokkolassa talleilemassa ja lähdinkin heti maastoilemaan. Ratsuksi otin Epun, koska sillä on ehkä maailman ihanin selkä istua! Käytiin käppäilemässä maastossa Epun omaa tahtia mentäen. Yhdellä suoralla otettiin laukkaa ja se tunne, kun voi antaa ponin mennä pitkillä ohjilla omaa tahtia ja nauttia kyydistä ♥ Käytiin kentälläkin pyörähtämässä ja en voi kuin kehua Eppua, kuinka hieno poika se oli. En oo ikinä saanut samanlaista tuntumaa Eppuun kuin nyt, poni oli upea!
Illalla oltiin pitkästä aikaa kavereitten kanssa yhdessä liikenteessä. Käytiin yhdessä kaupassa ja bongattiin sieltä sellaisia punaisia "nauha"karkkeja, mitä joskus laivalta on ostettu. Niiden syömisestä oli ollut niin pitkä aika, että meidän oli pakko ostaa niitä! Ostettiin samalla niitä brain bratselleja vai miten se kirjoitetaan ja en voi muuta sanoa, kuin pahaa oli..

laatu loitaa mutta ehkä tosta joku tajuaa mitä karkkeja tarkoitin


Tänään olin aamupäivän "naapurilla" ja käytiin muun muassa katselemassa lehmiä. Tänään oli kivan aurinkoinen päivä, toivottavasti huomennakin olisi. Välillä tosin tuli kylmiä tuulenpuuskauksia, mutta pääasiassa oli oikein lämmin päivä ja pitkästä aikaa olin pelkästään t-paidassa ulkona!
Illemmalla menin tallille, kun oltiin sovittu Ilonan kanssa, että ratsastan Offella tänään. Offe on metrin korkuinen 4-v ravishettis, jolle pitäisi nyt pikkuhiljaa opettaa ratsun hommia, jotta ponilla pääsisi mahdolllisesti starttaamaan montéakin! Olen muutaman kerran ponin selässä käynyt ja tänään oli toinen ihan "kunnon" ratsastuskerta. Offe on ollut molemmilla kerroilla tosi hyvä ja nopea oppimaan. Harjoiteltiin samoja asioita kuin ensimmäiselläkin kerralla eli pysähdyksiä, liikkelle lähtöjä, voltteja sekä vähän raviakin.


Ensimmäisellä kerralla Offe tarvitsi vähän raippaa avuksi liikkeelle lähdöissä, mutta tässä parin viikon sisällä poni oli sisäistänyt asian, että pohkeista lähdetään eteenpäin eikä raipalla tarvinnut enää kuin pari kertaa muistuttaa. Pysähdykset ja liikkeelle lähdöt sujuivat oikein mallikkaasti eikä volteissa/ympyröissä ollut mitään moitittavaa. Ravia otettiin taas lähinnä pitkien sivujen verran, mutta yhden kerran tehtiin myös keskiympyrä ravissa, joka sujui yllättävän hyvin! Hiljaa hyvä tulee ja tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin, seuraavan kerran taas parin viikon päästä :)

tää kuva on ensimmäiseltä "kunnon" ratsastuskerralta

Illalla katselin kotona esteratsastuksen EM-kisoja ja tuli taas hirveä into itsekin päästä kisailemaan.. Voi kumpa olisi mahdollista itsekin vielä joskus yltää isompiin kisoihin, harmikseni vain tämä tuskin tulee ikinä toteutumaan ja joudun tyytymään seuratasolla kilpailemiseen.. Voihan sitä kuitenkin aina toivoa olevansa huippu esteratsastaja!


Ai niin.. Eilen tallilla oltaessa menin pupuja katselemaan, rupesin ihmettelemään missä toinen pupu on ja tallin omistajan lapselta kuulin, että pupu oli aamulla nukkunut pois :'( RIP Kinuski 23.8. ♥


6 kommenttia:

 1. ompas toi joku blondi kaunis<3 ps. Ne on brain blasterseja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ootpas itserakas >:( Mun mielest toi vasemmanpuoleinen siin blondin vieres on kyl kauniimpi !!

   Poista
  2. Ai en mä ees huomannu et sen vieres seiso joku

   Poista
 2. Brain Blastersit on just parhaita!! Mun mielestä ne ei ole edes kirpeitä. Sulla on tosi kiva blogi :)

  --> http://tiian-wonderful-life.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jotkut tykkää ja jotkut ei :) Kiitos kommentista ja kiva kun pidät blogistani !

   Poista