torstai 27. helmikuuta 2014

Ykkösvuoden viimeinen talliviikko, done!

Nyt se on ohi! Yhteensä neljä viikkoa tehty koulun kautta tallihommia, kaksi viikkoa Asikkalassa ja kaksi Jokimaalla. Kaikki talliviikot ovat menneet hyvin ja tämä viimeinen viikko kruunasi kaiken täydellisesti. Paremmin ei olisi voinut enää mennä :') Hirveästi opin ja pääsin kokeilemaan uutta. Tuntuu jotenkin niin oudolta, että enää minun ei tarvitse viettää viikonloppuja koululla tekemässä tallihommia! Oltiin minun tietääkseni Ninan kanssa ensimmäiset meidän luokalta, ketkä ovat tehneet nyt kaikki talliviikot.

Asuin tosiaan tämän Jokimaan talliviikon ajan Ninalla, joka oli minun kanssani samaa aikaa siellä talliviikolla. Ei tarvinnut mennä enää sinne katsomorakennuksen alakertaan nukkumaan, kun en siellä viimeeksi ainankaan hirveän hyvin viihtynyt.. Olin paljon reippaampi ja iloisempi nyt kun sai nukutuksi kunnolla ja vähän muutakin mietittävää :)

talliviikko3
Pihattohevoset (tai no varsat) jotka tulivat vasta vähän aika sitten Jokimaalle Asikkalasta!
Vasemmalla on lämppäriori Teijo ja oikealla puokkitamma Tuksu!

Tallipäivät menivät lähes kaikki samalla rutiinilla.

6.30 mentiin talliin jakamaan aamuheinät ja väkirehut. Ruokittiin pihattohevoset, haettiin yön ulkona olleet hevoset sisälle ja vietiin sisällä olleet hevoset ulos loimien kera.
n. 7.30 alettiin siivoamaan karsinoita sekä kuivitettiin ne tarvittaessa. Karsinoiden siivouksen päätteeksi lakaistiin käytävä.
n. 9.00 lähdettiin joko siivoamaan tarhoja tai liikuttamaan hevosia
10.30 jaettiin päiväheinät kaikille, jonka jälkeen päästiin tauolle
n. 13.30 takaisin talliin. Joko hevosten liikuttammista tai iltatallin tekoa valmiiksi. Ulos menevien hevosten ruokinta.
n. 14.30 ulkona olevat hevoset sisälle ja sisältä hevoset ulos. Pihattohevosten ruokkiminen. Heinien laittoa sisälle ja ulos. Karsinoiden siivousta, lakaisu.
n. 16.00 väkirehujen jako ja päästiin pois.

Joihinkin väleihin mahtui kaikennäköistä muutakin puuhaa, eikä aikataulut aina pitäneet paikkaansa :) Välillä meni vähän pidempään ja välillä oltiin taas aikaisemmassa!

talliviikko4
vas. pikkutoipilas Tara - kesk. Blushing - oik. Keppo

Päästiin tosiaan liikuttamaan hevosiakin paljon! alkuviikosta (ke-to) ei vielä ketään liikutettu, perjantaina käytiin ihan ajotuntilaisten mukana hiitillä. Lauantaina kävin ratsastamassa yhden hevosen, sunnuntaina ei ketään. Maanantaina kävin ajamassa pari hevosta, tiistaina ajoin kaksi hevosta sekä ratsastin yhen. viimeisenä päivänä, keskiviikkona, ajoin vielä kaksi heppaa ennen talliviikon loppumista.

Jokimaalla olen päässyt kokemaan paljon uutta. Olen päässyt hiittaamaan hevosia ihan kunnolla ja se mistä olen vieläkin ihan fiiliksissä, on että.. Pääsin ensimmäistä kertaa ikinä menemään montéa_kunnolla_raviradalla_ihan_täysiä!! Se oli oikeasti niin upea ja mieleenjäävä kokemus, en ikinä tule tätä unohtamaan ♥ Olen aina haaveillut raviratsastuksesta ja nyt kun sitä pääsi kokeilemaan niin ehdottomasti haluan uudestaan!

talliviikko1
vas. Yebo lähdössä ajohommiin - kesk. Makella montéa radalla täpöö! - oik. Hercules ja Carlos ajohommissa.

Toinen uusi asia, mitä pääsin kokeilemaan Jokimaalla oli hevosen piikittäminen. Siellä on tällä hetkellä yksi nuori suokkitamma, jota oli potkaistu pahasti jalkaan, niin hevonen oli ihan kolmijalkainen. Sille annettiin penkkukuuri ja se aina pistettiin aamuisin ja iltaisin. Pääsin pari kertaa pistämään ja ensimmäisellä kerralla se oli aika pelottavaa! Toisella kerralla se ei kuitenkaan jännittänyt enää niin paljoa ja sujui ihan hyvin :) Kerran tosin onnistuin osumaan verisuoneen ja sitä verta tuli kyllä paljon! Äkkiä piikki pois ja uuteen kohtaan niin ei käynyt mitään vakavaa.

talliviikko2
vas. väsynyt Carlos - oik. Rousku!

Talliviikon päätteeksi saatiin tallimestareilta paljon kehuja mm. oma-aloitteisuudesta, reippaudesta, luottamuksesta ja hyvästä hevosten hoidosta! Saatiin Ninan kanssa molemmat talliviikosta kolmoset :) Oikeasti olen niin innoissani tästä! Olisin voinut tehdä vaikka toisen viikon putkeen siellä, jotenkin viihdyin nyt niin paljon paremmin siellä kuin viimeeksi. Tämä talliviikko sujui niin hyvin, enkä edes ole ollut yhtään väsynyt sen jälkeen tai muuta. Tänäänkin olin reippaana tyttönä tekemässä Tokkolassa tallihommat ja olenkin sielä nyt vielä pari seuraavaakin päivää. Sen jälkeen parin päivän loma ja takaisin koulun penkille!

2 kommenttia:

  1. Ois kyllä älyttömän siistiä päästä oikein radalle moéteilemaan, täällä ilmoittautuu yks kateellinen! Itse en ole koskaan hevosenhoitaja opintojeni aikana uskaltautunut pistämään piikkiä yhdellekkään hevoselle. Olen itse jo tarpeeksi piikkikammoinen, huh huh.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo toi oli kyllä uskomaton kokemus kun päästiin radalle ratsain vetelemää :')! vähän se ensimmäisen piikin pisto jännitti mutta toisella kerralla ei ollut enää yhtään niin pelottavaa. Missä heppakoulussa opiskelet/opiskelit :)?

      Poista