keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Asikkalan talliviikko

Huhhuh! Vihdoin ja viiimein on taas yksi neljästä talliviikosta tehty ja nyt niitä onkin enää yksi jäljellä Jokimaalla. Ajattelin kirjoittaa teille talliviikon kulusta päivä päivältä jotenkin sen mitä muistan, toivottavasti tykkäätte ja jos teillä tulee jotakin kysyttävää talliviikkoihin liittyen, niin vastailen niihin oikein mielelläni :) Muutenkin saa antaa palautetta, oliko postaus mieluinen.

Normaali päivärutiini arkipäivisin meni 6.30-8.00 aamutalli (melassivedet hevosille, loimitus, lämmön mittaus, ulosvienti). 8.30-11.00 karsinoiden siivous ja kuivitus, päiväheinien ja -vesien jako. 13.00-16.00 hevosten liikuttamista, iltatallin tekemistä valmiiksi. 16.30-18.00 iltatalli (hevoset sisään, loimien vaihto jos tarpeen, iltaruokien jako yms).

Keskiviikko 29.1.

Aamupäivällä meillä oli vielä normaalit oppitunnit. Mulla oli valjastöitä ja pesin/rasvasin yhden tallin entisen suokkiruuna Josen valjaat. Mä en kyllä ikinä tule ymmärtämään noiden valjaiden päälle, kun niissä niin hirveästi on erilaisia osia :D Iltapäivällä päivällisen jälkeen meillä alkoi talliviikko. Mä olin talliviikon ajan Ninan kanssa, joka on siis koulukaverini ja hän asui kanssani mun huoneessa viikon ajan! Keskiviikolta multa ei löydy tallista yhtään kuvaa, mutta laiteltiin ruokia ja heiniä, haettii hepat sisään ja juotettiin/vaihdettiin talliloimet ja muuta tälläistä perushommaa.

ke

Torstai 30.1.

Talliin mentiin puoli seitsemältä, niinkuin joka aamu. Herättiin Ninan kanssa yleensä siinä kuuden maissa, niin kerettiin hyvin pukemaan ja heräilemään. Aamut ja illat olivat yleensä kaikista raskaimpia, kun aamuisin piti kiireellä loimittaa, juottaa ja mitata kuumeet hevosilta. Iltaisin tallilla oli taas niin paljon hälinää ja hepat olivat missä sattuu, niin piti koko ajan juosta suunnasta toiseen, että sai hevoset omiin karsinoihin ja kaikki hommat tehtyä. Muutaman kerran meinasi aina unohtaa tehdä jotakin tärkeä, jossei sitä ajallaan kerennyt tekemään..

to

Perjantai 31.1.

Meillä oli talliviikon aikana neljä eri tallimestaria ohjaamassa meitä ja kaikkien kanssa toimittiin hieman eritavoin. Muutaman kerran meinasi päässä kiehahtaa sen takia, mutta onneksi sain kasattua aina itseni ja tehtyä hommat niinkuin sen hetkinen tallimestari halusi.. Alku talliviikon aikana, jokaisenä päivänä kaaduttiin Ninan kanssa milloin missäkin. En ymmärrä mmiten jossakin tilanteissa se oli mahdollista, toinen ryssi kottikättyjä työntäessä ja toinen suorilta jaloilta.. Kaiken näköistä kerkesi talliviikon aikana tapahtumaan, mutta onneksi suuremmilta ruhjeilta selvittiin!

pe5

Perjantaina päästiin myös ratsastamaan! Minä menin pienellä valkoisella Ponilla ja Nina ratsasti yhdellä puoiveriruuna Unikilla. Molemmat hepat menivät ihan kivasti, Poni oli.. no tuota se oli poni. Alla on vähän videotakin meidän menosta, kun Nina otti meistä videoa. Poni oli alussa tosi hyvän tuntuinen ravissa, mutta laukkojen jälkeen pakka levisi ja Poni ei jaksanut enää keskittyä. Videotkin ovat otettu tunnin lopusta vasta, kun se ei ollut enää parhaimmillaan.

pe

pe6

pe2
 ^ Nina ollut mun huoneessa vasta pari päivää, mutta hyvin näyttänyt kotiutuvan.. :)

pe4Lauantai 1.2.

Lauantaina meillä oli aika paljon rennompaa, mutta silti iltatallissa tuli hirmuinen kiire. Tallimestari auttoi meitä viikonloppuna ihan hirveästi töissä, niin meille ei Ninan kanssa jäänyt niin paljoa tekemistä, mitä esim aikaisempina päivinä oli ollut.

la

Iltapäivällä päästiin taas heppailemaan, saatiin rastuiksi lv-ruunat Ville ja rene. Minä menin Renellä ja se olikin aivan mahtava tapaus ratsastaa! Olin yhtä hymyä koko ratsastuksen ajan, sillä se oli tajuttoman kevyt ja kuuliainen. TÄSTÄ linkistä näette pienen pätkän Renen ravista, minkä lisäsin instagramiin (eriqasd). Tehtiin perusjuttuja käynnissä ja ravissa ja tykästyin kyllä paljon tuohon heppaan!

la3

la2
^ Innokkaat vesikuppien pesijät!                                  ^ taiteilin Ninan mehukattia :)


la4
^ Tein Ninalle hienon piirustuksen! Viikonloppu meni muuten aina taukoisin mukavasti nukkuen. En edes kerennyt miettimään, että olisi viikonloppu, sillä olen ollut aina tallin jälkeen tosi väsynyt..

Sunnuntai 2.2.

"Huh ei enää montaa päivää jäljellä.." oli melko kuuluisa sanonta sunnuntain jälkeen. Sunnuntaina aamupäivä meni rennosti ilman mitään kiirettä, mutta iltapäivästä olikin sitten taas vähän enempi kiire, mutta kaikesta huolimatta päästiin suhtajoissa tallista poiskin! Ainiin, meillä muuten kuului aina iltaisin ohjelmaan iltatarkki, eli käytiin siinä kahdeksan jälkeen aina tarkistamassa hevosten heinätilanne ja lisättiin niille sitten tarvittaessa vettä ja heinää. Sunnuntaina ei mitään ihmeellistä muuten tapahtunut.

su
^ Tallikissa Ellu vietti koko sunnuntaipäivän tuollaisen lämmittimen vieressä makoillen!

Maanantai 3.2.

Aamutalli meni aika nopeasti, sillä meidän joukkoon liittyi Iina (vanhempi hevosalan opiskelija, mutta korvasi nyt ma-pe välin tekemättä jääneistä talliviikoista) sekä Essi (9lk harjoittelija, oli aina aamupäivisin tallissa mukana auttelemassa) Karsinoiden siivouskin sujui siis nopeasti, kun jokaiselle jäi se 3-4 karsinaa siivottavaksi. Iltapäivällä käytiin ajamassa minä, Nea, Nina ja Iina. Käytiin radalla hölkkäilemässä, minä olin Tiinalla. Tiina oli aika paineissaan jouduttuaan perästä juoksemaan ja kovasti oli hepassa pitelemistä! Maanantai-iltana oli tallissa ihan hirveä hälinä päällä ja muutenkin koko ilta oli minun osaltani kauhea, vaikka mitään kauheaa ei tapahtunutkaan? Olin vain hirmu äkäinen koko illan ja tuntui ettei mikään onnistunut.

ma

ma2Tiistai 4.2.

Tiistaina tehtiin nopeasti aamutalli, käytiin syömässä ja tultiin siivoamaan karsinat. Karsinoiden siivous meni tosi nopeasti ja ne valmiiksi saatuamme käytiin varustamassa tuntihepat kuntoon. Meillä on tässä jaksossa siis tiistai ja keskiviikko aamut ratsastusta ja saatiin osallistua niihin tunneille nyt talliviikolla. Menin sillä samalla valkoisella Ponilla, kenet ratsastin perjantainakin. Koko tunti oli hirveä katastrofi eikä mistään tullut yhtään mitään. Jäi tajuttoman huono fiilis ratsastuksesta.. Iltapäivällä käytiin ajamassa radalla, ajoin lämppäriruuna Masin. Masi oli tosi kevyt ja rauhallinen ajaa, tykkäsin kovasti pojasta!

ti3

Ajon jälkeen nopea hevosten purku ja uudet hevoset alle ja maneesiin! Ratsastin suokkitamma Tiinalla. Tiina on pääosin ravihevonen ja sen kyllä huomasi maneesissa :D Tiina oli ihan pöhkö ratsastaa, hirmu innokas menemään ja ravi oli kyllä niin hassua ettei mitää rajaa.. Nauratti niin paljon, että jätettiin kaikki ylimääräinen vähemmälle ja pidettiin vain käppäilyseuraa, kun Nina ratsasti Villellä.

ti

ti2
^ Tiina on mun yks rakkaista Asikkalasta ♥

Keskiviikko 5.2.

Viimeinen aamu, jes ihanaa! Aamutalli oli kauheaa säätämistä, kun yksi tallitytöistä ei ilmestynytkään paikalle.. Siinä sitten kiireessä taas laitettiin hevosia ulos ja aamupalan jälkeen siivoiltiin karsinoita. Päästiin taas ratsastamaan tunnille ja jouduin taas menemään Ponilla. Meinasi itku päästä jo siinä vaiheessa, kun sain kuulla pääseväni sen selkään. No ei siinä mitään, satula selkään ja menoksi. Tunti ei mennyt kyllä yhtään sen paremmin kuin edellisenäkään päivänä ja hetken ajan siellä maneesin kentällä seisoskeltiin ja itkettiin. Minulle tuli niin suuri turhautumisen tunne ja kaikkea muutakin samalla, kun ei siitä menosta tullut yhtikäs mitään!..

ke ö

Tunnin jälkeen laiteltiin heti päiväheinät hevosille ja päivätauon jälkeen lähdettiin ajamaan Ninan ja Elan kanssa heppoja radalle. Ajoin taas Tiinan (se on mun tämänhetkinen passihevonen, niin siksi sitä niin innoissani liikutan). Tiina painoi tällä kertaa vielä enemmän kuin  edellisellä ajokerralla, mutta pikkuhiljalleen se vähän rauhottui ja meni kivaa ravia! Ajosta jäi hyvä fiilis :) Pussitettiin vielä iltaheinät seuraaville talliviikkolaisille valmiiksi ja siihen loppui meidän talliviikko! Käytiin vielä yhden tallimestarin arvioitavana ja kolmoset saatiin kumpakin, minä sekä Nina. Oltiin kuulemma paljon reippaampia kuin ensimmäisellä talliviikolla ja muutenkin sujui paremmin vaikka välillä pientä häslinkiä olikin :)

ke ö2

Hui kun tuli pitkät stoorit kirjoitettua, mutta toivottavasti jaksoitte lukea :) Nyt olen kyllä niin väsynyt, että taidan painua unten maille. Palaillaan taas viikonloppuna toivon mukaan perus heppailujen kanssa!

2 kommenttia: