perjantai 28. helmikuuta 2014

Efekt IV

Ratsastin eilen Tokkolassa pitkästä aikaa Epulla. Pitkään aikaan en ollutkaan sillä ratsastanut niin oli jo korkea aika kivuta takaisin hepan selkään. Kenttä oli paikottain ihan hyvässä kunnossa, esimerkiksi uran sisäpuolelta sekä keski- ja pääty-ympyröiltä oli ihan hyvä. Paikottain oli pieniä jäisiä kohtia, mutta ne pystyi hyvin kiertämään. Menin Epulla ihan rennosti ilman satulaa ja Ilona oli samaan aikaan ratsastamassa Ripalla.

IMG_1946

IMG_1932

Aloitin ihan perus käyntityöskentelyllä ympyröitä, pysähdyksiä ja pari väistöä tehden. Eppu on tunnettu siitä, että se on hyvin etupainoinen, joten siihen yritin kiinnittää erityisesti huomiota. Käynnissä heppa oli muuten ihan hyvä, mutta hidas pohkeelle. Tehtiin pari käynti-ravi-käynti siirtymistä, jotta sain Eppua vähän aktiivisemmaksi.

IMG_1959

IMG_1989

Ravissa jatkettiin samoilla jutuilla ja Eppu oli aika jäykkä, niinkuin aina. Mitään ihmeellistä ei ravissa tehty vaan kesktyin siihen, että hevonen liikkuu rennosti eteenpäin. Eppu oli ravissakin melko hidas ja yritin saada sitä reippaammaksi. Pätkittäin Eppu oli hyvä, mutta sitten se taas lössähti.

IMG_2002

IMG_2022

Laukkatyöskentelystä ei tullut yhtikäs mitään, kun Eppu ei meinannut pyörittää laukkaa laisinkaan. Yleensä Epulla on ollut tosi vahva ja pyörivä laukka, mutta nyt joutui tekemään todella paljon töitä, että se edes pysyi laukassa. Eppu veti laukan tosi helposti raville tai sitten kolmi-neli tahtiselle sekalaukalle. Laukassa Eppu muutenkin yritti luistaa hommista ja kiemurteli sinne sun tänne.. Jonkin ajan kuluttua saatiin pätkittäin ihan nättiä hyvää laukkaa, mutta sitten pakka taas levisi.

IMG_2041

IMG_2047

Ravailtiin vielä hetki puolipitkällä ohjalla ja lähdettiin kävelemään loppukäynnit yhdelle pikkutielle. Voi kun olisin enemmän Jaalassa niin voisin ratsastella heppoja, kun näin talvisin ei hirveästi ole tunteja.. :/ Onneksi nyt alkaa nämä kelit näyttämään jo paremmilta ja pian päästäänkin ratsastelemaan ihan kesäkentällä! Sitten alkaa varmasti tulemaan taas enemmän tuntilaisia ja hepat pääsevät liikkumaan enemmän!

IMG_2096

IMG_2204

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti