lauantai 15. helmikuuta 2014

Paljon hevostelua

Pitkään aikaan ei ole postausta tullut, sillä hirveästi ei ole ollut kerrottavaa, kun ei ole ajankohtaista materiaaliakaan kuin muutama hassu kännykkäkuva. Niitäkään en juuri nyt tähän hätään saa, niin tästä tulee hieman kuiva postaus. Viime viikonloppu meni ihan rauhallisissa merkeissä ilman mitään ihmeellistä ja maanantai-iltana palailin takaisin koululle. Tiistaina meillä oli ratsastustunti, tunnin aiheena suoristus ja asetukset. Menin tunnin Sipellä (piensuokki) ja Sipe oli tosi kiva! Loppua kohden tosin heppa vähän väsyi ja alkoi painamaan ohjalle. Iltapäivällä käytiin vielä Ninan kanssa ratsastamassa Tiina ja Rene. Mä menin Tiinalla (mun passi, suokki) ja ratsastus sujui ihan hyvin. Heppa oli aika reipas ja välillä yritti kuskata pitkin maneesia.

IMG_8721

Keskiviikkona oli taas ratsastustunti ja hypättiin ensimmäistä kertaa koululla! Meillä oli pitkällä sivulla neljän esteen jumppis. Menin Nopsalla (suokki) ja heppa oli ihan sika kiva ratsastaa, mutta katsomonpäädyssä oli vähän ongelmia saada Nopsa päätyyn asti, kun heppa ei sinne aina tahdo mennä. Hypyt sujuivat ihan hyvin omasta mielestä, Nopsa oli aika innoissaan niistä ja sainkin välillä ihan kunnolla pidellä. Tunnista jäi kuitenkin tosi hyvä fiilis! Meillä alkoi nyt tässä jaksossa traktorin käsittely -tunnit ja pääsin tänään ensimmäistä kertaa ajamaan koululla traktoreita. Olen joskus aiemmin muutaman kerran ajanut traktorilla, mutta aika uusi asia tämä kuitenkin minulle on. Opin kuitenkin jutut nopeasti ja kruisailin koulun alueella edestakaisin :D Torstaina meillä oli vain teoriaa ja iltapäivällä kävin hoitamassa passihevoseni sekä ratsastamassa Unikin (puoliverinen) maneesissa. Nina oli mun kanssa Nopsalla mukana ja vaihdettiinkin yhdessä vaiheessa, kun en saanut Unikiin yhtään tuntumaa. .

IMG_8361

Perjantaisin meillä on Jokimaalla tunnit, eli ajetaan Jokimaalla hevosia. Itse pääsin ajamaan vain yhden hevosen, mutta siellä oli ihan kivaa muutenkin. Sieltä tulin takaisin koululle neljän aikoihin ja kävin vielä juoksuttamassa Tiinan maneesissa kevyesti sekä tehtiin vähän maastakäsin hommia. Tiina on vain niin ihana tapaus :') Kotona olin vasta kuuden jälkeen illalla ja lähdin vielä Ilonalle yöksi. Tänään oltiin Ilonan kanssa Tokkolassa ja ratsastin Offen. Kenttä on vähän huonossa kunnossa, niin siinä ei oikein pysty kuin uralla menemään. Keskityttiin enemmän pysähdyksiin, peruutuksiin ja siirtymisiin, jotka lopulta onnistuivatkin todella hyvin! Plussana myöskin se, että Offe oli koko ratsastuksen ajan nätisti, eikä keksinyt mitään temppuja. Vähän myöhemmin kävin juoksuttamassa Pihlan liinassa pellolla ja heppa käyttäytyi todella hyvin, eikä edes pahemmin riehunut :)Käytii kävelemässä pitkät loppukäynnit yhdellä tiellä ja heppa oli vähän ihmeissään, kun ei ole pitkään aikaan liikkunut tallin rajojen sisäpuolelta mihinkään..

lukkari

Tältä näyttää meidän tämänhetkinen lukujärjestys! Eli meidän luokka on jaettu kahteen ryhmään, ryhmä I ja ryhmä II. Meillä on teoriatunnit yhdessä, mutta käytönnöntunnit menevät eritavalla. Minä kuulun ryhmä I.
Maanantaisin ryhmä II menee iltapäivällä ratsastamaan, kun taas ryhmä I viettää vapaapäivää.
Tiistaisin aamulla ryhmä II opettelee traktorin käsittelyä, ryhmä I on ratsastamassa. Iltapäivällä meillä on äidinkieltä.
Keskiviikkoisin ryhmä II on Jokimaalla ajamassa hevosia koko päivän. Ryhmä I ratsastaa aamupäivällä ja opettelee traktorin käsittelyä iltapäivällä.
Torstaisin meillä on aamupäivällä näyttelytoimintaa ja iltapäivällä ekologista jalanjälkeä sekä ro-tunti.
Perjantaisin ryhmä II on aamupäivällä ratsastamassa ja ryhmä I koko päivän Jokimaalla ajamassa hevosia.

Jos teillä on jotain kysyttävää lukujärjestykseeni tai tunteihin liittyen niin vastaan niihin ilomielin :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti