perjantai 15. maaliskuuta 2013

Superponilla ratsastusta, uusi ulkoasu

Ohhoh, kun on jäänyt monelta päivältä kirjottamatta. Mulla on tää viikko mennyt tosi nopeasti, enkä hirveästi ole kerennyt/jaksanut koneella olemaan. Huomatkaa muuten uusi banneri, jonka Sofia mulle teki ! Se on ihan superhieno ja tykkään siitä paljon ♥ Sofia on ponityttö seikkailee blogin kirjoittaja, joten käykää hänen blogi katsomassa ! Kiitos kiitos ;)

Mulla on muuten pari erikoispostausta jo tekeillä ja ehkä tällä viikolla julkaisen yhden. Mä oon myös suunnitellu varustepostauksen tekemistä, mutta teenkö sen pelkästään Minnin varusteista vai mun varusteista vai molempien yhteisesti ? Kun aika moni Minnin tavara on mun tavaroita :D?

kerranki, ku olis saanu nukkua pitkään..
sekalaisia kuvia Tiistailta, kun aloin kuvaamaan myday-postausta

Kirjoitin blogiin viimeeksi Maanantaina, kun hyppäsin Vinskillä ja Minnillä, sekä ratsastin Ferdillä. Joten aloitetaan Tiistaista. Mun oli tarkoitus Tiistaina mennä Minnillä rennosti koulua, mutta en kerennyt tallille ollenkaan. Lähdin aamupäivällä Kouvolaan Veskun kanssa ja siellä kesti aika kauan, joten jäin suoraan Kouvolasta Voikkaalle odottamaan Ilonaa. Mun oli tarkoitus tehdä Tiistaista myday-postaus, mutta unohdin kuvailla.. Ilona pääsi koulusta kahdelta ja lähdettiin siitä bussilla K-maatalouteen. Sieltä pääsimme Ilonan äidin kyydillä kolmen jälkeen Mielakkaan laskettelemaan. Tää oli mun toinen kerta tänä vuonna ja yhteensä kolmas kerta, kun olin laskettelemassa. Oltiin vähän aikaa Ilonan kanssa kahdestaan, mutta vähän myöhemmin Tapio tuli meiän kanssa ja oltiin kolmestaan. En kaadunnut kertaakaan, mutta kerran lähti suksi irti :D Olin kotona joskus yhdeksän aikoihin ja menin suoraan nukkumaan, koska väsytti niin paljon.

kauniit varpaat

Keskiviikkona mulla oli työt ja töiden jälkeen tulin kotiin. Olin kotona päivän ja illalla menin takaisin tallille. Vilma oli tallilla niin se tuli kuvailemaan, kun ratsastin Minnillä. Minni kulki käynnissä ihan ok, mutta ravissa se oli taas tosi jännittynyt ja meni tosi lyhyttä ravia. Yritin saada vähän ravia eteenpäin, mutta Minni vain junnasi paikoillaan. Pari pätkää saatiin vähän reippaampaa ravia kumpaakin suuntaan. Minni oli vasempaan kierrokseen tosi hyvän tuntuinen, mutta oikeaan kierrokseen se ei olisi tahtonut millään taipua, pari kertaa jouduin raippaa käyttämään pohkeen takana, että se tajuaisi väistää pohjetta. Vilmalle tuli kylmä ja se lähti pois kentältä, joten videoa on vain alkukäynneistä ja raveista.


Otin alkuravien jälkeen pikkaisen laukkaa kumpaakin suuntaan vain sillä periaatteella, että Minni ottaisi pitkää ja venyvää askelta. Minni ei tykännyt yhtään laukata, vaan koko ajan yritti stopata ja jäädä paikoilleen pomppimaan.. Otin pari kierrosta laukkaa kumpaakin suuntaan ja sen jälkeen tuntumalla ravia. Laukkojen jälkeen Minni oli superhyvä !! Minni meni rennosti ja myötäsi ajoittain niskasta hienoja pätkiä. Sain pyytettyä Minniltä vasempaan kierrokseen muutaman pitkän raviaskeleen ilman, että Minni vetäsi pään ylös. Oikeaan kierrokseen Minni oli vähän huonompi, mutta sain sen siihenkin suuntaan yllättävän rennoksi :) Jäi ihan superfiilis loppuraveista, mutta harmi kun kuvaaja häipyi. Tehtiin Vilman kanssa yhdessä iltatalli. Illalla käytiin kavereiden kanssa luistelemassa ja oli hauskaa :D Kaatusin varmaan 1362 kertaa ja onnistuttiin hävittämään kaksi kiekkoa hankeen. Kotona olin taas yhdeksän jälkeen enkä jaksanut enään konetta avata.

iskän tekemä jauhelihakeitto ♥ namanam, en tiiä mitään ton parempaa !!

Torstaina oli työt. Aamutallin jälkeen menin Ilonalle ja olin siellä muutaman tunnin. Käytin Ilonan koiran lenkillä ja käytiin Veskun kanssa kelossa kahvilla. Tallille menin takaisin neljältä. Hain Minnin sisälle ja harjasin sen. Venyttelin Minniä ja hienosti tyttö taipui :') Paijailin Minniä melkein tunnin käytävällä ja kun ratsastustunnit loppui viideltä, lähdettiin kentälle. Otin nopeat alkuverryttelyt käynnissä ja ravissa, jonka jälkeen laukkasin kumpaakin suuntaan puolipitkällä ohjalla Minnin omaa tahtia. Laukan jälkeen otin ohjat tuntumalle ja tehtiin ensin käynnissä hommia. Minni oli käynnissä superhyvä ja meni pitkiä pätkiä tosi rennosti. Otin ensin molempiin suuntiin käyntiä, niin että sain sen rennoksi ja sen jälkeen aloin pyytämään Minniä vähän enemmän ryhdikkäämmäksi ja Minni meni superhienosti !! Vitsit, kun saisi joskus kunnon kuvia, kun se on alkanut kulkemaan niin kivasti ajoittain :') Käynnin jälkeen otin ravia puolpitkällä ohjalla, ihan vain rentoutta hakien. Minni oli ravissa taas tosi jännittynyt, mutta loppua kohden rentoutui kivasti. Minni ole taas oikeaan kierrokseen paljon jäykempi, muttei huono siihenkään. Ravien jälkeen otin laukkaa tuntumalla, mutta Minni taas jumitti paikoillaan. En ymmärrä mikä Minnillä on, koska ennen se on nauttinut laukkaamisesta ja mennyt korvat totteröllä, mutta nykyään se vetää korvat luimuun, pysähtelee, pukittelee ja hyppii pystyyn kun yrittää laukata ? :o En ottanut paljoa laukkaa ja jatkoin ravityöskentelyllä. Aloin ravissakin pyytämään Minniä ryhdikkäämmäksi ja ajoittain Minni otti todella hienoa pätkiä pitkää ja kunnon ravia ! Otettiin laukkojen jälkeen enää vähän ravia ja käveltiin pitkät loppukäynnit. Tallissa taas venyttelin ja taivuttelin ponin, laitoin arnikan+loimen selkään ja se sai jäädä sisään syömään heiniä melassiveden kera. Tein iltatallin Janinan (ratsastuksenohjaaja) sekä Iidan (Kallen omistaja) kanssa. Illalla käytiin Veskun kanssa kahvilla ja kaveria moikkaamassa nopeasti, kotona olin kymmenen jälkeen, niin en silloinkaan enään konetta jaksanut avata.

:--)

Vihdoinkin olen oppinut ratsastamaan Minnillä ja vihdoinkin musta on alkanut tuntumaan, että meillä oikeasti alkaa sujumaan ! Minnistä on tullut hoitessa mua kohtaan paljon kiltimpi ja se antaa päänkin harjata tosi nätisti pää alhaalla, kun yleensä se vetää pään niin ylös kuin saa. Phihiiii, oon niin iloinen Minniin :)♥ Hei muuten.. Oon mennyt Minnillä niin paljon ilman satulaa, että siltä on kohta kaikki karvat lähtenyt mun jalkojen  alta, onko siihen mitään keinoa, ettei siitä tulis ihan kalju niistä kohtia ? Musta tuntuu, että jotain mun piti vielä kysyä / kertoa, mutta jos tulee mieleen niin laitan sen ensipostaukseen.

Kouvolaan matkalla

10 kommenttia:

 1. koklaa pistää huopa ni ei tietyst kohtaa hiertäs? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tykkää ratsastaa sillain, koska se huopa liikkuu puolelta toiselle ja menee ihan huonosti vaikka yritän aina patentoida sen siihen hyvin :D

   Poista
 2. Rulleltaki on kulunut pienet läntit karvaa mun pohkeiden kohdalta, en tiiä mitä siihen vois keksii :D Mut Jenna ainaki sano et johtuu talvikarvasta joka on tälleen keväällä jo surkastunutta (tms :D) ja sen takia kuluu helposti ja kesällä ei pitäs enää olla sitä ongelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okeei :) no toivotaan ettei tosta hirveesti enempää kulu :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. niin on ;);) joku tosi hyvä tehny sen !

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Oho, sori anonyymi postin vahingossa ton kommentin :D Mutta siis, itse olen tehnyt taustan :)

   Poista
 5. ihana banneri! ♥ ja tätä on tosi kiva lukea tätä sun blogia! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miekin tykkään bannerista :--) Kiitos paljon !

   Poista