lauantai 16. maaliskuuta 2013

astetta mielenkiintoisempi maneesikerta

Tänään meille oli tosiaan varattu maneesi. Perille päästiin lopulta pienten sattumusten kautta !


Olin Jennalla viimeyön ja heräilin puol kahdekan aikoihin. Datailin koneella pari tuntia ja Jenna heräs puol kymmenen jälkeen. Oltiin tallilla vähän jälkeen kymmenen ja mä aloin laittamaan Helkaa kuntoon. Tällä kertaa ei tarvinnut lähteä maneesille yksin, kun Tiia tuli hyppäämään Vikillä. Pakattiin auto ja lastattiin ponit kyytiin. Matka kohti maneesia alkoi, ainankin melkein..  Tallin pihalta, kun lähdetään, on siinä pieni mäki. Pääsimme melkein mäen päälle, mutta sitten auto tyssäsi siihen. Ei päästy siintä suuntaan eikä toiseen ja kun Juha yritti peruuttaa, koppi meni penkkaan. Koppi oli ihan kallellaan tiellä ja kokeilimme ottaa Vikin sieltä pois, jos sitten auto jaksaisi mennä mäen ylös. Lopputuloksena koppi oli vain enemmän penkassa. Otettiin Helkakin kopista pois, irrotettiin koppi ja venkslattiin sen kanssa kauan aikaa, että saatiin koppi takaisin tielle suoraan. Juha alkoi laittamaan koppia kiinni, mutta se ei pysynyt kunnolla kiinni autossa. Olimme jo luovuttamassa ja lähdössä maastoon, kunnes Juha saikin kopin kiinni autoon ! Meillä oli mennyt maneesiajasta jo puolet, mutta päätimme silti lähteä.

Maneesilla olimme vähän reilu puoli tuntia  myöhässä varauksesta, mutta onneksemme meidän jälkeen ei tullut ketään, joten pystyimme olemaan pidempään. Aloimme ottamaan poneja kopista pois, ensin Viki ja sen jälkeen ryminällä Helka.. Helka sai jonkin kohtauksen Vikin lähdettyä ensin kopista ja Helka lähti peruuttamaan vauhdilla pois enkä minä kerennyt tekemään mitään, kun poni oli jo irti. Onneksi Tiia sai Helkan kiinni ettei poni lähtenyt karkuun.. Huomasin, että ilmeisesti Helkan suitset olivat repäisseet sormeastani palan ja siitä tuli tajuttoman paljon verta! Joka paikka oli ihan veressä ja lähdettiin Jennan kanssa tallista katsomaan, jos siellä olisi laastareita. Sain sieltä pari laastaria ja pääsin vihdoinkin Helkan selkään.


Aloitin heti ravaamaan ja tein nopeat alkuverryttelyt ravissa ja laukassa. Tulin kerran pari puomia ja Jennan kasattua esteet, aloitimme hyppääään. Helka oli alusta asti todella laiska, enkä saanut vauhtia poniin. Poni vain pelleili kokoajan ja yritti käydä pieahtaroimaan. Hyppäsin Helkalla tosi vähän, koska ei siitä tullut mitään. Lopulta Jenna toi minulle pidemmän piiskan ja se vähäksi aikaa auttoi. Mun oli tosi vaikea pitää ohjia tuntumalla, kun mulla oli sormi laastarissa enkä saanut taivutettua sitä ohjan ympärille. Lopetin hyppäämisen aikaisemmin ja otin harjoitusravia tuntumalla sen aikaa, kun Tiia vielä hyppäsivät. Lopuksi otin rennompaa hitaampaa ravia pidemmällä ohjalla ja käveltiin loppukäynnit.


En ollut ratsastukseen tyytyväinen yhtään, mutta pakko se on myöntää, aina ei mene täydellisesti. Purin Helkan ja odoteltiin auringonpaisteessa Jennaa, Tiiaa ja Vikiä, ja sen jälkeen lastattiin ponit ja tultiin tallille. Tallilla purettiin ponit ja vietiin tarhaan ja lähdettiin tallilta. Mie tulin Jennalle kirjoittelemaan tätä postausta ja kohta pitäisi lähteö takaisin tallille juoksuttamaan Fasu ja tekemään iltatalli. Sieltä minä jatkan matkaani Ellalle ja olen siellä yötä :)

2 kommenttia: