sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

rallittelua

Jipjuu, kohta se kesä tulee ! Mie luulin, että kelloja siirrettäisiin vasta ensiyönä, mutta niitä siirrettiinkin jo viimeyönä. Mul on tässä muutaman päivän ajan pyörinyt päässä hirveästi asioita, mitä haluaisin sanoa teille, mutta en minä niitä enää muista :D Huomasin äsken muuten, kun avasin bloggerin, niin tasan 25500 kävijää on käynyt blogissani, aika suuri summa minulle, kiitokset kaikille !


Tostaina Henni tuli miun kanssa tokkolaan päiväksi ja ratsastettiin Minnillä ja Vinskillä.  Mentiin aluksi kentällä kaikki askellajit nopsaan läpi ja Henni kokeili siinä välissä Minniä. Ei tainnut Minni olla ihan Hennin tyylinen, mutta ei se kyllä ollut minunkaan alla täysin parhaimmillaan. Kun oltiin vähän aikaa kentällä pyöritty lähdettiin läheiselle hiekkatielle laukkailemaan. Tie oli hyvässä kunnossa ja siinä pystyi todella hyvin ottamaan kovempia pätkiä. Siellä tiellä on myös se yksi mäki, ja se me pari kertaa mentiin ylös ja alas. Minni ja Vinski oli ihan innoissaan ja näytti poneilla olevan hauskaa. Annoin Hennin mennä edeltä Vinskin kanssa ja minä odotin vähän aikaa ennenkuin lähdin perään ja kun hipaisin pohkeilla, niin Minni lähti täyttä laukkaa painamaan Vinskin luokse. Tuli ihan vedet silmistä, kun Minni meni niin kovaa ! Hennin mukaan Vinski oli tehnyt jotain omia pomppuja :'D Muutaman kerran baanatettiin tietä ja sen jälkeen otettiin rauhallisesti ravia ja käveltiin pitkät loppukäynnit takaisin tallille.

Perjantaina ratsastin iltapäivällä Minnin kevyesti kentällä kaikki askellajit läpi. Hieman oli jäykkä takapäästä, mutta alkulaukkojen jälkeen meni yllättävän rentoa ravia :) Harjoiteltiin vähän kouluratsastuksen erilaisia tehtäviä mm. kolmikaarista kiemurauraa, päädystä laukannosto-ympyrä-kokorataleikkaa laukassa-raviin sekä kokorataleikkailla ravinlisäyksiä. Laukka sujui tosi hyvin, mutta nostoissa se yritti taas junnata paikoillaan. Ratsastus sujui ihan hyvin. Olen kuitenkin päättänyt, etten jaksa enää mennä ilman satulaa ja yritän nyt vielä kokeilla Meijun satulaa, olisiko se hyvä vaikka romaanin kanssa..

Lauantaina en tehnyt töitä, mutta menin kuitenkin päivällä tallille ja lähdin Minnillä Ilonan ja Offen mukaan maastoon. Mentiin aluksi ihan rauhallisesti, mutta minä otin Minnin kanssa vähän reippaampaa laukkaa, että sai venyttää askelta kunnolla. Minni oli muuten tosi kiva, mutta kotiinpäin tullessa Minni kuumui sairaanpaljon, eikä suostunut kävelemään. Minni jäi junnaamaan paikoilleen ja rupesi hyppimään ihan kunnolla pystyyn, pukittelemaan, peruuttelemaan ja tekemään jotain sivuloikkia.. Ilona ja Offe jatkoi matkaa ja Minni kuumui siitä entisestään ja jatkoi vain samaa rataa.. Pari kertaa olin vähällä tippuakin ! Onneksi Ilona kääntyi takaisin ja tulivat 'noutamaan' minut ja Minnin sieltä pois, kun ei se muuten olisi suostunut kävellä eteenpäin :D Päästiin melkein tallin pihaan asti, kunnes Minni saikin ideaksi pelätä erästä patsasta, jonka ohi hän kävelee lähes päivittäin.. Siinä sitten pompittiin puskien ja kaikkien mahdollisten läpi ja päästiin henissä takaisin tallille.

Sunnuntaina (tänään) tulin tänne Kouvolaan, koska huomenna k i s a t !! Luokkana tosiaan on 50cm ja siinä on 12 osallistujaa. Minä lähden kolmantena ja radassa on uusinta. Tänään laittelin hieman varusteita valmiiksi ja ratsastettiin Jennan kanssa ponit kentällä samaan aikaa. Helka oli alkuun tosi hyvän tuntuinen käynnissä ja ravissa, reagoi pohkeeseen ja kuunteli. Tehtiin siirtymisiä ja temponvaihteluita pikkaisen, että sain sen hyvin kuulolle. Laukkaa ei otettu paljoa, koska Helka oli laukassa järkyttävän laiska, eikä millään tahtonut pyörittää sitä, joten en viitsinyt sitä käskemällä käskeä kokoaikaa.. Laukan jälkeen siitä tuli ravissakin tosi laiska pohkeelle, mutta ajoittain se kuitenkin otti tosi kivoja pätkiä ! Mentiin aika nopea ja kevyt treeni huomisen kisoja varten. Nyt vain peukut pystyyn ja toivottavasti kaikki sujuu hyvin :) Mä näin eiln nimittäin unta, että mikään ei sujunut kisoissa hyvin !

Helka keskiviikkona !

2 kommenttia:

  1. Kerro joku vinkki, miten kannattaa valita kahden tallin väliltä toinen jolla rupeaa käymään? :) Toinen laadukkaampi SRL:n iso maneesitalli jossa myös kaverini käy, toinen kodikkaampi mukava maalaistalli. Kannttaisiko esim. ottaa molemmilta talleilta ensin vaikka puolen tunnin mittainen tunti? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen valitsee itselleen mukavemman tallin, jossa käydä :) Minä itse tykkään rauhallisemmista ja pienemmistä talleista, mutta suosittelen käymään kummallakin tallilla ja katsoa kumpi sopii paremmin ! :)

      Poista