maanantai 1. huhtikuuta 2013

Seuraestekilpailut 1.4. Helkalla

Tänään mulla ja Helkalla starttasi tämän vuoden ekat estekisat ja tyytyväinen olen poniin ! Kerrankin oltiin aikataulussa ja oltiin perillä sopivaan aikaa. Käytiin ensimmäiseksi ilmottautumassa Tiian kanssa luokkiin ja sen jälkeen laitettiin ponit kuntoon. Rataa katsoessa se tuntui vaikealta, mutta radankävelyn jälkeen se vaikutti ihan hyvältä. Luokkahan tosiaan oli 50cm. Radalla ei ollut sarjaa, mutta pari vähän vaikeampaa kohtaa ainankin omasta mielestä :D Luokassa olikin 14 osallistujaa, koska oli tullut pari jälki-ilmottautumista.
Lisää kisakuvia tulee huomenna, koska kone ja blogger lagaa just tällä hetkellä !

Oltiin Helkan kanssa ensimmäisessä verryttelyssä ja siinä Helka oli ehkä aavistuksen laiska, mutta hyppäsi esteet kuitenkin reippaasti yli. Otin oikeaan kierrokseen kaksi hyppyä pystylle ja vasempaan kierrokseen yhden hypyn okserille.


Mentiin maneesista ulos odottelemaan vuoroa ja lähdimme kuudensina. Meidän vuoro koitti ja lähdimme radalle. Radalla Helka reipastui toden teolla ja välillä oli jarrut ja ratti hukassa, päästiin kuitenkin perusrata puhtaasti yli. Perusradalla saatiin kaikille esteille tosi hyvät paikat ja Helka oli tosi hyvän tuntuinen. Odotettii pari sekuntia ja annettiin uusi lähtömerkki uusintaan. En kerennyt edes pohkeita hipaista, kun Helka ampaisi täyteen laukkaa. En kerennyt tekemään mitään, kun Helka vain rynnisti ensimmäisen esteen läpi ja puomi putosi. Loppu rata uusinnasta meni tosi hyvin ! Mentiin ulos maneesista odottelemaan, kunnes Jenna tuli ehdottamaan mulle jälki-ilmottautumista 70cm rataan. Hetken aikaa siinä mietittiin, mutta päädyttiin lopulta tulokseen, että menin Helkalla vielä toisen radan. ( Riitala oy sponsoroi minulle ja Helkalle 70cm radan, kiitos paljon! )


Lähdin siis uudelleen verryttelyyn ja 70cm verryttelyssä Helka oli tosi tahmea, eikä millään olisi malttanut liikkua eteenpäin, saatika hypätä esteitä pois päin katsomosta. Muutamia kieltoja tuli verryttelyssä, mutta lopulta päästiin yli ihan hyvin muutamien tappeluiden jälkeen. Jäätiin verryttelystä suoraan maneesiin, sillä minun vuoroni oli ensimmäisenä.


Rata alkoi tosi hyvin, nimittäin radalla Helka syttyi ja kulki reippaasti eteenpäin. Ilo kuitenkin päättyi lyhyeen, sillä ensimmäistä kertaa ikinä minun kilpailuhistoriassa, unohdin radan !! yhyy :( Menin ensimmäsen esteen jälkeen ihan lukkoon ja hyppäsin ihan sattuman varaisesti jonkin esteen.. Sain kuitenkin jatkaa rataa ja otin muutamia hyppyjä Helkalla, mutta koko rataa en mennyt. Helka hyppäsi jotakin esteitä todella hyvin, mutta jotkin esteet olivat Helkan mielestä niin hirveitä, että niille piti kieltää. Noh, odotellaan kesän kilpailuja, koska kenttäkisoissa Helka on parhaimmilllaan !


Kisoista lähdin ihan hyvin mielin ja tallilla purettii ponskit :) Käytiin vielä irtohypyttämässä Fasua kentällä ja sieltä pyöräiltiin Jennalle ja mä vielä jatkoin sieltä matkaa kotiin !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti