sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

kiitolaukkaa ja tunnin pitämistä

Mä tein koko viikonlopun työt ja se suunnitelma vähän pissasi, että Riina olisi tullut tänne tai mä mennyt sinne, mutta olin sitten tokkolassa. Mä eilen kävin aamulla tekemässä vain aamutallin ja tulin päiväksi kotiin. Iltapäivällä sitten tulin takaisin tallille ja sain talliapulaisiksi pikkusiskoni Riinan ja hänen kaverinsa Kiian. Ne jäivät laittelemaan iltatallia valmiiksi ja harjailemaan poneja, kun mä lähdin maastoon Minnillä. Käytiin aluksi kävelemässä pieni lenkki ja jatkettiin matkaa lintutornille. Ravailtiin alkuun hetki ja otettiin rauhallista laukkaa muutamat pätkät. Lintutornin tiellä on yksi todella hyvä pitkä suora ja sen on mahtavassa kunnossa ! Pari kertaa baanatettiin ihan täysiä suora ja väleissä aina rauhottelin ravissa. Minni oli ainankin ihan innoissaan, mutta hidasti kuitenkin kun pyysi :') Muutaman laukkaspurtin jälkeen ravailtiin tietä edestakaisin ja käveltiin pitkät loppukäynnit takaisin tallille. Minni tuli pitkästä aikaa jopa hikeen ! Laitoin selkään arnikaa ja hieroin, loimi niskaan ja melassiveden ja heinien kera sai jäädä sisään. Hieno Minni ♥ Tehtiin illalla vielä yhdessä iltatalli loppuun ja kotona kävinkin melkein suoraan nukkumaan, koska päätä särki liikaa :(

Kiia ja Ripa + Riina ja Vinski

Tänään aamulla Riina ja Kiia tulivat avukseni aamutallin tekoon ja karsinoiden siivouksessakin auttoi ! Saatiin aamuhommat tehtyä valmiiksi jo ennen yhdeksää ja sen jälkeen haettiinkin Ripa ja Vinski satuloitaviksi. Riina meni Vinskillä ja Kiia Ripalla. Minä pidin heille pientä tuntia ja ihan suhtkoht hyvin heillä meni, jos ottaa huomioon etteivät he ole kuin pari kertaa ratsastaneet. Vinski oli perus, mitä se on alottelijoille, eli vänkäsi koko ajan kentän keskelle ja muutenkaan ei totellut käskyjä. Ripa oli tapansa mukaan vähän liiankin energinen.. Käynnissä he saivat tehdä vähän voltteja ja pysähdyksiä, mutta ravissa ja laukassa keskityttiin lähinnä siihen, että Vinski liikkui eteenpäin suorassa, ja että Ripa olisi mennyt rauhassa.  Loput saatte katsoa alla olevasta videosta.

En ota negatiivisia kommentteja vastaan heidän ratsastuksestaan, koska Vinski ja Ripa eivät todellakaan ole mitään helppoja ratsuja aloitteleville !  Ripalla ja Vinskillä on pompottavat askeleet ja he eivät osaa vielä kunnolla keventää. Vinski on herkkä suusta ja pysähteli koko ajan Riinan vedettyä ohjista, Ripa sen sijaan on kova suustaan, eikä meinannut pysähtyä millään..


Tunnin aikana Ripalta oli pudonnut harmittavasti etujalasta kenkä, mutta ei kuitenkaan lähtenyt pahasti irti. Ratsastuksen jälkeen hoidettiin hevoset pois ja lähdettiin kotiin. Iltapäivällä tulin takaisin tallille ja lähdin Ilonan mukaan maastoon. Minä Minnillä ja Ilona ajoi Offella. Käytiin pitkästä aikaa kelon suoralla ja se oli tosi hyvässä kunnossa ! Käveltiin isompaa tietä pitkin kelolle ja hiekkasuoralla otettiin ravia. Otin myös Minnillä yhden lyhyen rauhallisen laukkapätkän, mutta muuten ravailin ja kävelin. Ratsatuksen jälkeen hoidin taas Minnin pois ja tein iltatallin. Huomenna Minni saa ansaitun vapaapäivän, sillä olen sen tällä viikolla liikuttanut kaikkina muina päivinä paitsi maanantaina ja poni on ollut tosi kiva !

Tein Helkasta pari päivää sitten uuden videon youtubehen, ja olen siihen itse tosi tyytyväinen ! Toivottavasti tekin pidätte :') + Laittakaa HD tai edes 480p !!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mäkin yllätyin, että osasin noin hyvän siitä tehdä ! Helka on super ♥

   Poista
 2. ihana video!<3 ja muutenki kiva blogi!
  http://www.mimmi--bambi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. SINUT on haastettu!
  http://emmakas.blogspot.fi/2013/04/haaste-38.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta :) Pitänee katsoa jos joku päivä sen toteuttaisin !

   Poista