perjantai 3. toukokuuta 2013

pomppuponi Helka

Eilen suuntasin itseni taasen Kouvolaan päivävisiitille ja Jenna päättikin hypyyttää minua ja Helkaa. Aluksi vähän jännitti miten Helka menisi, koska se on nyt ollut viimeaikoina aika laiska/tahmea. Kuitenki Helka yllätti minut positiivisesti! Voipi olla, että omalla kotikentällä hyppääminen on paljon kivempaa, kuin pimeässä maneesissa loikkiminen.


Helka oli alkuverkoissa tosi reipas ja liikkui hyvin eteenpäin. Tultiin pari kertaa laukassa molempiin suuntiin puomeja. Pidettiin aika lyhyet alkuverryttelyt, ettei poni siitä laiskistuisi. Alkupomput onnistui tosi hyvin ja päästiin esteitä hyvin yli. Kuitenkin jossain vaiheessa Helka alkoi hyytymään ja muutama kielto ja pudotus tuli. Helkalla oli hetken aikaa tälläinen tahmatassu-vaihde päällä, mutta loppua kohden taas alkoi vähän paremmin liikkumaan eteenpäin. Hypyt sujuivat pääosin ihan hyvin, ainankin omasta mielestäni.


Tultiin muutamia kertoja pikkurataa, jota nosteltiin pikkuhiljaa. Korkeimmillaan hypättiin n. 80cm rataa ja yksittäisenä pikkaisen isompaa. Helka hyppäsi tosi hyvin, vaikkakin possuili välillä. Muutama jättiloikka tuli, kun en tiennyt hyppääkö poni vaiko ei, mutta päästiin nekin esteet lopulta hienosti liidellen yli! Laskettiin lopuksi esteet pieniksi ja tultiin pieni rata loppuverryttelyksij a sen jälkeen loppuverkkailin ponin ravissa. Jäi kyllä hypyistä tosi kiva fiilis! Sieltä mä jatkoin matkaani Kouvolan raviradalle katsomaan ponilähtöä ja kuinka ollakkaan, minut pyydettiin avustamaan palkintojenjaossa. Kävin sitten voittajakehässä pyörähtämässä ja antamassa kaverilleni Annille palkinnon, kun se ravasi Sagan kanssa hienosti kolmannelle sijalle!

13 kommenttia:

 1. voitko kertoa miten saan bannerin taustan läpinäkyväks gimpillä, ku aina ku mä oon tehny just sun neuvoilla, mutku laitan sen siihe oikeelle, paikalle ni tausta on valkone?! voiks pliis auttaa, ja helka on söpö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun mä tallennan, niin niin siihen tulee sellainen laatikko mistä pystyy ruksaamaan eri kohtia. Yksi niistä kohdista on "tallenna taustaväri" niin siinä kohtaa EI saa olla ruksia. Ja toisena sinun pitää muistaa tallentaa kuva PNG-tiedostona :)

   Poista
  2. oon tehnykki nii, mut siltitulee valkone tausta :((((

   Poista
  3. hmm, no sitten en kyllä osaa valitettavasti auttaa :/

   Poista
 2. vaikuttaapas kivalta blogilta! :) ratsastat hyvin ja voi mitä suloisia heposia :D

  http://niinajavinka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi :) Mukavaa että blogi vaikuttaa mieluisalta!

   Poista
 3. Etkö ala olla jo vähän liian pitkä helkalle?(tarkoituksenani ei ole mitenkään loukata,sovitte hyvin yhteen:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylähän sitä pituutta on Helka-aikoina pari senttiä tullut lsää, mutta en vielä ole pahasti ponille pitkä :) Aion kuitenkin syksyllä lopettaa ponilla, koska aloitan opiskelut :(

   Poista
 4. Katoinkohan ihan väärin, vai oliks sä tänään hevosenhoitajan pääsykokeissa Asikkalassa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olin xD Oliksiekii siellä hevospääsykokeis:)?

   Poista
  2. Olin eläintenhoitajien, mut tänää menos hevosten. Oliks se tallikoe helppo ja mitä siin piti tehä? :D

   Poista
  3. En tidä kerkeätkö lukemaan tätä, mutta meidän piti ainankin kantaa pari paalia vintille, taluttaa hevosta, tunnistaa hevosrotu, katsoa hevosen yleiskunto, onko ravi vai ratsu ja katsoa millaisessa kunnossa kengät ovat :D Tsemppiä kokeisiin!

   Poista
  4. Okei, kiitos! :)

   Poista