lauantai 18. toukokuuta 2013

Eiliset estetreenit Helkalla

Saavuin eilen taas tänne Kouvolaan ja nyt oon täällä koko viikonlopun. Toisin suurimaksi osaksi toimin tällä kertaa kuvaajana/ kannustavana tukihenkilönä ! Henni ja Helka menee tosiaankin mätsäreihin huomenna, joten lähden sinne henkiseksi tueksi ja kuvaamaan. Saapi nähdä miten Helkan siellä käy, onko poni nätisti vai alkaako se riekkumaan :D Mie vähän veikkaan sitä jälkimmäistä.. Onneksi ensimmäiseksi on ratsastusluokka niin Helka ehkä siinä vähän rauhoittuu ! Tänään Henni ratsastaa Helkan ja harjoittelee sillä mätsäreihin, niin mie varmaankin kuvailen heitä. Tiiakin ratsastaaa Vikillä, joten saan niitäkin kuvailla. Henni myös palauttelee Fasun, koska Jenna on töissä niin mä saatan Henniä ja Fasuakin vähän kuvailla.

Mutta eilen tosiaan mie pääsin Helkan selkään ja tällä kertaa esteiden merkeissä, Tiia tuli kuvailemaan mua ja Helkaa. Tuntui alkuun oudolta hypätä, kun Jenna ei ollut huutamassa ohjeita. Verryttelin Helkan ihan normaalisti kaikissa askellajeissa ja tein muutamat vaihdot kummastakin suunnasta. Alkulämmittelyssä Helka oli tosi eteenpäin menevä ja kuunteli hyvin kaikki pidätteet ja eteenpäin menevät avut. Verkkahypyiksi otin pari kertaa pienelle pystylle kumpaakin suuntaan. Kokeilin myöskin sarjan väliä, jota säädettiin lyhyemmäksi.


Aloin tulemaan ratana ensin pienellä korkeudella ja loppua kohden nostettiin esteitä. Tulin aina yhden radan kerrallaan ja jos jokin meni radalla huonosti, tulin sen esteen uudelleen paremmin. Sitten taas yksi rata kokonaan, jonka jälkeen huonoille hypyille uudet paremmat hypyt. Tällä tavoin Helka tuntuikin ehkä aavistuksen paremmalta, kuin että oltaisiin tultu koko ajan uusi rata kokonaan. Helka meni ajoittain tosi reippaasti niin, että sain säädeltyä kaiken hyvin, mutta välillä Helka laiskustui ja sai pyytää sitä reilusti eteenpäin. Hypyt sujuivat pääosin erinomaisesti, mutta miinusta Helka sai sarjan ensimmäisestä osasta. Helka yritti välillä siirtyä raviin ennen estettä tai sitten muuten vain hyytyi. Jouduin sitä vähän reippaammin siinä käskemään ja lopulta Helka hyppäsi hyvin sarjan ensimmäisenkin esteen.

Yhtäkään kieltoa( tai ratsastajan putoamista) ei tullut ja siihen olen supertytyväinen !! Yleensä Helka on vähintään kerran kieltänyt, mutta nyt kun esteetkään ei nousseet yli 80cm korkeudelle, niin ei tullut sen takia turhia kieltoja :) Nosteltiin tosiaan ihan fiiliksen mukaan niitä esteitä etten ajatellut sitä korkeutta niinkään ja kun Helka tuntui hyvältä, nin lopetettiin siihen. Viimeiset esteet olivat siinä 70-80cm välillä.  Helka oli kyllä pitkästä aikaa esteilläkin tosi hyvä ratsastaa, kun se on nyt parit viimeiset estetreenit ollut vähän laiska. Ainiin, ja hennikin kävi lopuksi Helkan selässä ja verkkaili ponin eteen-alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti