lauantai 6. joulukuuta 2014

Minnin luona, päivät 1 ja 2.

Kaikki postauksen kuvat Toffeen ratsastukselta :) + lopussa kooste perjantain ratsastuksista Toffee + Minni!


Moikka moi! Eilen (torstaina) päivällä lähdin bussilla kohti Mikkeliä, jossa olin perillä neljän aikoihin. Tiedossa oli/on nimittäin viikonloppu Tiffanin luona. Tallilla vaihoin ratsastusvarusteet päälle ja otettiin heti Polina liikutettavaksi. Tiffani meni ensin ponilla ja lopuksi pääsin kokeilemaan miltä ponski tällä kertaa tuntui. Menin sillä vuosi sitten yhden kerran ja tälläkin kertaa poni oli oikein mukava :) Loppukäyntien aikana kannettiin kentälle muutama este, sillä seuraavana oli vuorossa vähän esteitä Minnin kanssa. Illalla oli jo niin pimeää, ettei otettu kameraa edes mukaan, sillä ei sieltä olisi saanut mitään materiaalia.Tiffani aloitteli Minnin kanssa ja hyppäsi sillä jonkin aikaa, kunnes minä kipusin selkään. Tunnustelin hieman ponia, jonka jälkeen aloitin ympyrällä hyppäämisen. Minni oli melko energinen, mutta hyppäsi hyvin. Tultiin kaikki esteet yksittäisinä, jonka jälkeen aloiteltiin pienen radan hyppäämistä. Esteet olivat noin 60-80cm korkeudella. Minni kuunteli esteiden välissä ihan ok, mutta muutama askel ennen estettä se lähti aina kiihdyttämään. Muutamia huonoja hyppyjä tuli, mutta myös niitä hyviä hyppyjä! Loppuraveissa poni oli todella hyvän tuntuinen ja jäi hyvä fiilis treeneistä.Tänään (perjantaina) Tiffanin ollessa koulussa kahteen asti, minä auttelin tallitöissä ja chillailin sisällä. Kahden jälkeen lähdin verkkailemaan uudella poni-tuttavuudella, Toffeella. Pitkät alkukäynnit ja kevyttä ravia, niin poni vertyi ihan kivasti. Pari laukka pätkää ja välikäynnit, kunnes Tiffani saapui ja aloitin "kunnolla" työskentelemään. Toffeella oli oikein kivat askeleet, mutta tekemistä riitti. Käsien kanssa oli hieman ongelmia, kun en niitä vieläkään osaa rentouttaa. Saatiin kuitenkin ihan kivoja pätkiä. Toffen laukka oli kivaa, mutta siinä korostui sisäohjassa roikkuminen vähän liiankin hyvin.. Jäin todella helposti sisäohjaan kiinni, jolloin Toffee ei mennyt yhtään hyvin. Saatiin kuitenkin laukassakin kivoja pätkiä, kun itse ymmärsin ratsastaa oikein. Tultiin pari pomppua yksittäiselle esteelle ja Toffeella oli aivan tajuttoman pehmeä ja kevyt hyppytyyli! Loppuun keventelin hetken, jonka jälkeen Ella vielä hyppäsi ponin selkään.Seuraavana otettiin Minni käsittelyyn, mutta oli jo niin pimeää, ettei kuvia saanut. Videolla kuitenkin on Toffeesta ja Minnistä molemmista materiaalia, kannataa katsoa! Tiffani meni ensin ponilla, jonka jälkeen minä pääsin lämpimän ponin kyytiin. Aloiteltiin ravissa ja Minni oli tosi hyvä! Huomasi kyllä reilusti kehityksen kuluneen puolen vuoden aikana, kun silloin oikea kierros oli Minnille vaikeaa. Nyt sekin kierros sujui paljon paremmin ja välillä mietin, että oliko sillä edes mitään toispuoleisia ongelmia ratsastaessa! Minni jaksoi paljon paremmin kantaa itseään ja oli muutenkin paljon paremman tuntuinen. Minäkään en tarvinnut piuhoja enää sillä mentäessä ;) Laukassa oli vähän hakemista, mutta loppua kohden saatiin laukastakin muutama ihan ok pätkä. Tämän jälkeen Tiffani vielä loppuverkkaili ponin.

Huhhuh mitkä stoorit taas tulee kirjoitettua, mutta ei se mitään! Minnin jälkeen käytiin syömässä sisällä, jonka jälkeen juoksutettiin Polina vapaana kentällä ja hoidettiin iltahommat tallissa :) Huomenna saadaan Minnistäkin materiaalia, kun keretään se päivällä ratsastamaan, jes! Huomiseen siis.


2 kommenttia:

  1. Kannattaa jatkossa keskittyä käsien kovuuteen, ettei ponin tarvitse paeta kuolainta :)

    VastaaPoista
  2. Tiedostan käsieni virheet ja kirjoitinkin postaukseen, että "Käsien kanssa oli hieman ongelmia, kun en niitä vieläkään osaa rentouttaa."

    VastaaPoista