tiistai 9. joulukuuta 2014

Minnin luona, päivä 4 - Kisapostaus!

Kisoista selvitty monen mutkan kautta! Aamulla lähdettiin kymmeneltä liikkeelle, Minni kyydissä tietenkin. Käytiin hakemassa matkan varrelta Veera ja Samba kyytiin. Päästiin ajamaan muutama metri, kunnes huomattiin trailerin renkaan olevan täysin tyhjä! Siinä sitten nopeasti ajettiin naapurin pihaan, josta onneksi saimme kopin lainaan, kiitos heille. Loppumatka sujui mukavasti ja kerkesimme pariin otteeseen pysähtyä, kun olimme hyvissä ajoin liikkeellä. Perillä olimme yhden jälkeen ja kävimme ilmottautumassa ja laittamassa ponit valmiiksi.



Maneesissa päästiin kävelemään rata heti, joka pysyi koko ajan samanlaisena ilman muutoksia. Verryttely oli hieman sekava, kun siellä oli niin paljon ratsastuskouluoppilaita, joita ohjattiin koko ajan. Ihan viimeisillä minuuteilla pääsin hyppäämään oman korkeuteni verryttelyesteet 50-60cm korkeudella. Tästä menimme maneesin toiseen päätyyn odottelemaan omaa vuoroa. Minni oli verryttelyssä melko hyvän tuntuinen, mutta meinasi välillä jäädä hieman pohkeen taakse. Tehtiin paljon temponmuutoksia sekä vähän siirtymisiä. 

Rata alkoi hyvin ykkösesteelle, mutta juuri ennen kakkosta katolta tippui esteen kohdalta lumet, jota Minni säikähti. En sitten saanut sitä enää hyppäämään sitä, joten otettiin yksi kielto. Toisella kerralla yli ja loppurata sujui hyvin, mutta melko hitaassa temmossa. Radan jälkeen odoteltiin hetki, kunnes pääsimme 70cm verryttelyyn.


Verryttelyssä otin vain pari hyvää hyppyä, jonka jälkeen siirryin odotusalueelle. Pian olikin jo meidän vuoro ja lähtömerkin saatua lähdimme sujuvasti liikkeelle. Muutama huonompi hyppy tuli, mutta muuten meno oli ihan hyvän näköistä omasta mielestäni. Saatiin puhdas rata, jonka jälkeen taas odottelimme, että pääsimme uusintaan.

Uusinta ratsastettiin 80cm korkeudella ja lähdin ratsastamaan hieman aikaa. Ensimmäisen esteen jälkeen meinasin jo unohtaa kääntää lyhyen tien, jonka takia ensimmäinen kurvi venyi hieman pitkäksi. Sen jälkeen tajusin ratsastaa enemmän eteenpäin ja kääntää lyhyemmät tiet. Minni oli ehkä aavistuksen pohkeen takana, kun ei ihan niin paljoa edennyt, kuin pyysin. Tämä kuitenkin riitti ensimmäiseen sijaan ja kunniakierros mentiin ponin omaa tahtia :)



Kotiin päin lähdettiin ennen neljää ja pysähdyimme syömään alkumatkasta. Ruokailun jälkeen pääsimme jatkamaan matkaa, kunnes auto sanoi itsensä irti ja jäimme tienvarteen. Eikä ollut ainut kerta tämä, vaan jäimme vielä toisen ja kolmannenkin kerran! Tallille pääsimme takaisin kymmenen aikaan illalla, hoidettiin ponit ja lähdettiin nukkumaan. Matkasta tulee videopostaus, kunhan Tiffani saa sen ladattua. Siitä sitten näette meidän tämän päivän seikkailuista enemmän :D

On se kyllä ihan hieno poni :)<3

2 kommenttia:

  1. Nii kenen poni on hieno? ja kuka lainas ponia? ja kuka on tehnyt minnistä hienon? ;) no eivaa hienot te <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun poni on hieno! Sä lainasit ponia :) Sä oot tehny yhdessä valmentajien kanssa siitä hienon <3 hahhhah, kiitos Tiffani taas jälleen kerran ♥

      Poista