torstai 11. joulukuuta 2014

Työharjoitteluun ulkomaille?

Helmikuussa meillä alkaa taas uusi työharjoittelu. Mietin koko viime vuoden, että haluan yhden työharjoittelun ulkomailla. Nyt tämän lukukauden aloitettua en ole ehtinyt ajatella asiaa ollenkaan, muuta kuin vasta nyt. Seuraavaan harjoitteluun on aikaa enää 1,5 kuukautta ja nyt kuumeisesti mietin, että mitä minä teen. Minulla on muutama vaihtoehto ja haluan hieman selventää ajatuksiani tänne.

Koulu kustantaa opiskelijalle vain yhden kansainvälisen työharjoittelun, jota sekään ei kuitenkaan kokonaan maksa. Eli kovinkaan kauaksi minulla ei varmasti ole mahdollisuutta tai en tiedä vielä. Pitäisi alkaa ottamaan raha-asioista selvää. Olen kielissä todella huono, joten sekin pelottaa..

 • Lähden Helmikuussa ulkomaille 10 viikoksi. Olen miettinyt, että lähtisin joko Ruotsiin suomalaiselle valmentajalle ravitallille tai vaihtoehtoisesti johonkin suomalaiselle esteratsastajalle hieman kauemmaksi tarvittaessa.
 • Olen 10 viikkoa Suomessa harjoittelussa ja tämän jälkeen lähden keväällä ulkomaille noin 5-8 viikoksi työharjoitteluun.
 • Olen nyt loppu lukukauden Suomessa ja lähden ensisyksyksi kolmeksi kuukaudeksi Amerikkaan hoitamaan huutokauppavarsoja. Salpauksen kautta on päässyt lähtemään opiskelijoita Amerikkaan eräälle tilalle hoitamaan ja valmistelemaan varsoja huutokauppaan. Tämä olisi ainutlaatuinen tilaisuus, joka on houkutellut minua kauan, mutta en ole aivan varma..

Pahimmassa tapauksessa joudun olemaan kaikki harjoittelut Suomessa ja se vasta ärsyttäisikin.. Nyt vain aivonystyrät täysille miettimään, mihin minä eniten haluan ja sitten alan tehdä töitä sen eteen!

8 kommenttia:

 1. Ulkomaille lähtö olisi kyllä hieno tilaisuus ja sullahan on nyt jopa useampi vaihtoehto. Tsemppiä valintaan! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisi. Olen aina haaveillut ulkomailla työskentelystä ja toivon, että se onnistuisi koulun kautta :) Kiitos paljon!

   Poista
 2. Kannattaa kyllä sinne ulkomaille lähteä nytkun koulun kautta tilaisuuden saa, ja jos ihan euroopassa pysyt, niin melkeimpä jää voitolle niistä koulun rahoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta varmaankin :) jotenkin vain tuo Amerikan reissu omalla tavallaan kiinnnostaisi, vaikeaa!

   Poista
 3. Lähde ehdottomasti käymään Suomen rajojen ulkopuolella - suosittelen! Ja älä huoli kielestä - varsinkin natiivien kanssa puhumalla oppii parissakin viikossa tosi paljon. Ja jos ei kieli riitä, niin käsillä selittämällä hoituu loput :) Hepat ainakin ymmärtää elekieltä, jos ei muut ;) Vaikka moni lähtee nykyään pidemmäksi tai lyhyemmäksi aikaa ulkomaillle, niin silti siitä on myös CV:ssä tulevaisuudessa hyötyä muillakin aloilla. Tsemppiä valintaan ja toivottavasti pääset sinne minne haluat!
  //Johanna

  VastaaPoista
 4. Suosittelen kyllä ehdottomasti ulkomaille lähtöä! :) Kyllä muakin aluksi pelotti kielitaitoni, kun lähdin espanjaan 2kuukaudeksi, mutta ihan suotta jännitin! Ei kannata jättää tilaisuutta käyttämättä, kun on koulun kautta mahdollisuus päästä näkemään maailmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta! Pitää vain ottaa härkää sarvista kiinni ja toteuttaa pitkä aikainen unelmani :D

   Poista