torstai 26. helmikuuta 2015

Estetunti kuvien ja videon kera!

Jihuu, tällä kertaa minulla on teille näyttää uutta materiaalia! Tiistaina pääsin osallistumaan Jessican estetunneille. Sain ratsuksi tutun suokkitamman Vilman, jolla olen aiemmin mennyt yhden koulutunnin. Minulla oli hieman epäröivä fiilis lähtiessä, sillä koulutunti Vilman kanssa ei mennyt kovinkaan hyvin. Nyt kuitenkin sain tosi kivan tuntuman heppaseen ja heti ensimmäisistä puomeista lähtien kaikki tuntui menevän kivasti. Alkutunnin tehtävät näkyvät videolla, joten niitä en sen tarkemmin selitä. Alkuverryttelyjen jälkeen teimme keskiympyrällä puomeja ja pieniä esteitä. Ympyrälle oli asetettu neljä estettä ja jokaiseen väliin piti saada alussa neljä askelta. Vilman kanssa tämä tehtävä sujui helposti, vaikka alussa sitä saikin pidellä melko paljon. 

Kuvista kiitos Minealle ja videosta Sofialle :)!


Pikkuhiljaa ympyrällä olevat puomit nousivat ristikoiksi ja siitä vielä pystyiksi. Kun sain pidätteet hyvin läpi alkoi Vilma jäädä hieman hitaaksi pohkeelle, jolloin väleihin saattoi tulla puolikkaita askeleita. Ympyrällä hyppyjen jälkeen teimme pientä harjoitusta. Tästä ei valitettavasti tullut videota, kun Sofian piti lähteä laittamaan omaa ratsuaan valmiiksi seuraavalle tunnille. Vilman kanssa tämä tehtävä sujui muuten hyvin, mutta loppua kohden pakka hajosi ja en saanut yhtään ratsastettua paikkaa, jolloin Vilma teki tosi isoja hyppyjä. Tultiin vielä uudestaan ja hyvän hypyn jälkeen oli kiva lopettaa! 

Toi ratsastus/toppaliivi on kyllä ehdoton ykkössuosikki minkä ostin silloin Lappeenrannasta!! Muutkin ostokset ovat osoittautuneet oikein hyviksi, tyytyväinen olen :)


Tämän tunnin lisäksi olin keskiviikkona pienemmällä estetunnilla, johon sain Essun. Essu oli oikein kiva pomppuponi ja tehtiin todella yksinkertaisia tehtäviä. Oli jotenkin kiva, kun pystyi keskittymään niin tarkasti yhteen tehtävään kerrallaan ja kokonaisuudessaan oli oiken mieleinen tunti :) Tänään pääsin kaksi kertaa maastoon, ensimmäisellä kerralla menin yhdellä yksityisellä hevosella ja toiseen maastoon sain Jessican lainaratsun Cathellan. Molemmat oli tosi kivoja ja oli kyllä hauskaa maastossa!

2 kommenttia: