maanantai 27. huhtikuuta 2015

Minun lauantai-päiväni

25.4. lauantai
(Huom. Laura ja Nikke oli koko päivän hevosten kanssa Segebergissä kisaamassa, jolloin meillä oli jonkin verran liikutettavia tallissa eikä tarvinnut laittaa heille hevosia ratsastukseen. Minun lisäksi oli kaksi muuta työntekijää kyseisenä päivänä.)

Herätys soi kuuden jälkeen, käyn syömässä pienen aamupalan ennen talliin lähtöä ja tallissa ollaan kello 7. Ruokin pikkutallin hevoset, autan laittamaan hevoset kävelykoneeseen. Jaan isoon talliin heinät ja käännän/tarvittaessa oljitan kaikki karsinat sieltä. Tämän jälkeen lakaisen tallin, heitän pari hevosta laitumelle ja käyn syömässä kunnon aamupalan. 

Takaisin talliin päästyäni vaihdoimme tarhat ja kävelykoneen, jonka jälkeen aloitin hevosten juoksuttamisen. Juoksutin aamupäivällä kolme hevosta, jokaisen hevosen kanssa aikaa meni noin tunti (harjaus, kamat päälle, juoksutus ja hevosen hoito jälkeen). Viimeisen juoksutetavan jälkeen jaoin päiväruuat pikkutalliin, tarkistimme onko hevosilla vielä kuivatusloimia päällä ja lähdimme tauolle muiden työntekijöiden kanssa. 

Kuvia yhdeltä laitumelta viime maanantailta.


Tauko loppuu kello 15 ja tallissa aloitin heti hevosten liikutukset. Minulle jäi iltapäiväksi kaksi juoksutettavaa sekä yhden hevosen ratsastus tai juoksutus, jonka päätin ratsastaa. Juoksutin ensimmäisenä ne kaksi, jonka jälkeen kypärä päähän. Oli hieman sateinen ja märkä ilma, joten menin maneesiin ratsastamaan. Samaan aikaan kanssani ratsasti yksi työntekijöistä, niin hän neuvoi mua siinä samalla ohimennen, jos oli jotain korjattavaa. Meni kyllä superhyvin! 

Kun olin saanut hevosen hoidettua pois, putsasin käytössä olleet suitset, laitoin tavarat paikoilleen ja aloitin iltatallin teon. Parin hevosen vesien tarkistus, tarvittavien jalkojen hoidot, hevosten sisälle haku, sekä iltaruokinnat. Tarkistimme hevosten loimet, että kaikilla oli oikeat loimet päällä, suljimme valot ja ovet seitsemän aikoihin illalla.


2 kommenttia:

  1. Pääsevätkö kaikki hevoset tuolla laitumelle ja tarhaan?

    VastaaPoista