sunnuntai 17. toukokuuta 2015

DEUTSCHES SPRING-DERBY 2015Olenko mä nähnyt vain unta, vai olinko minä oikeasti katsomassa tänään Hampurin Derpy-luokan finaalia. Oi kyllä, olin minä ihan oikeasti siellä. Mä en olisi ihan heti uskonut tämän päivän koittavan, että olen ihan oikeasti paikan päällä seuraamassa tätä mahtavaa kilpailua. Niin monet vuodet olen vain youtubesta katsellut videoita ja kauhistellut, kuinka vaikeilta nuo esteet näyttävät. Mutta tänään pääsin itse tätä todistamaan ja jopa ikuistamaan tämän hetken teille kuvien kera.


Teimme aamupäivän työt normaaliin tapaan, jonka jälkeen lähdettiin mahdollisimman pian ajamaan Hampuriin. Ison ruuhkan takia olimme hieman myöhässä emmekä nähneet luokan alkua. Saavuimme paikalle juuri tauon aikana ja tauolla näimme heti ensimmäisenä ihastuttavan esityksen, jossa mies ohjasi kahta hevosta vapaina kahden koiran kera. Oli kyllä ihana esitys heiltä vaikka minulle ei vieäkään tullut ihan selväksi lähtikö toinen hevosista kerran karkuun vai kuuluiko tämä "leikki" mukaan juoneen ;)

Näimme toinen toistaan hienompia suorituksia ja voiton vei saksalainen ratsukko upealla ja ainoalla nolla-tuloksella. Oli kyllä kadehdittavan siistiä ratsastusta! Todella paljon hyviä ratoja tuli, eikä oikeastaan mitään isompia epäonnistumisia tullut, onneksi. Oli todella mielenkiintoinen ja hieno kokemus ja sadekin hellitti juuri sopivasti, kun paikan päälle kerkesimme. 

Tätä hetkeä en ihan heti tule unohtamaan. En voi vieläkään käsittää että olin siellä oikeasti. Yksi unelma saavutettu, seuraavana etappina on itse ratsastaa tuolla radalla vielä jonakin kauniina päivänä ;) Ennen sitä päivää keskityn tähän harrastukseen täysillä ja harjoittelen niin paljon kuin mahdollista!

Toivottavasti tykkäätte kuvista, löytyykö joukosta jotakin lempparia? Onko joku teistä seurannut näitä kilpailuja jokus aiemmin tai nyt tänä vuonna :)?
Palkintojen alussa nähtiin hienoja valjakkohevosia!


Voittajaratsukko8 kommenttia:

 1. Ihan sairaita esteitä, ei ole hyvä juttu hypyttää hevosia liian korkeiden esteiden yli. Puhumattakaan niistä keinoista, mitä käytetään että hevoset hyppäisivät yli. Samoin tuo kaksi hevosta ja mies. Oksettavaa nähdä alistettuja hevosia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla sinun mielipiteesi asiasta :)

   Poista
  2. Ai että ihan oksettaa :DD Mihin tää hevosmaailma on menossa, jos esteitäkään ei saisi enää hypätä ilman että se on hevosen kiduttamista? Ihan normaaleita estekorkeuksia noi mun mielestä on, meidän suomalaisten vaan täytyy hyväksyä se, että ulkomailla (esim juuri Saksassa) on enemmän tasokkaita hevosia (ja ratsastajia), joten myös luokat ovat vaativampia kuin täällä.
   Minun puolestani saat harrastaa sitä kuolaimetonta kukkatätihömppäilyä niin paljon kuin tahdot, mutta koska me annetaan kukkahattutätien hömppäillä, mikseivät kukkahattutädit anna meidän harrastaa sellaista hevosurheilua, kuin tahdomme? Nykyhevostelussa ollaan kuitenkin aivan täysin terveen järjen rajoissa ja hevosten hyvinvointi on meidänkin tavoitteena.
   Kaimani Anonyymi, olisiko aika 'herätä'!

   Poista
 2. onnea siitä kisamatkalla skaban voitosta! :D

  VastaaPoista
 3. Hahha, vähän erinäköstä menoa kun Suomen Finnderbyssä ;D Oli kyllä Finnderbyn taso laskenut (taas) sitten edellisvuosien mutta ei voi mitään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, itse en nähnyt tänä vuonna Finnderbyä niin en voi sanoa tuohon mitään :)

   Poista