torstai 6. elokuuta 2015

Jumppatreeniä valmennuksessa

Eilen mulla ja Pertillä oli taas estevalmennus! Pakattiin poni kyytiin ja lähdettiin ajamaan kohti Rabbelugnia. Tällä kertaa meillä oli vuorossa vähän jumppatreeniä, sekä ihan normaaleja suhteutettuja linjoja. Aloitettiin alkuverryttelyt ravissa kiemurtelemalla esteiden välissä. Tämä sujui melko hyvin ja Pertti kääntyi aika notkeasti! Tämän tehtävän jälkeen jatkettiin laukassa tehtävää niin, että tultiin laukassa keskelle, vaihdettiin laukka ja taas kulmassa uusi nosto. Tämä oli mulle ja Pertille tosi hyvä tehtävä, että saatiin varmasti kummatkin laukat yhtä hyvin nostettua. Meillä kun on ongelmia tuon vasemman laukan kanssa. 

Alkuverryttelyjen jälkeen tultiin pari kertaa yksittäinen pysty apupuomilla. Pertti teki tosi hyviä hyppyjä sille. Ensimmäisellä kerralla siihen tuli kielto, kun käänsin liian myöhään puomille, Pertti teki kamalan ison loikan siihen ja minun tasapaino petti. Uudella yrityksellä hienosti yli. Tämän jälkeen jatkettiin jumpalle. Tultiin pari kertaa normaalisti, jonka jälkeen meidän piti jumppatehtävän aikana levittää käsiä sivuille päin niin, ettei otettu tukea ohjasta, eikä hevosesta. Pertti teki sairaan hienoja hyppyjä ja lopulta viimeinen okseri taisi olla yli metrin! Selkään ne hypyt ei tuntuneet yhtään vaikeilta, eikä kuulemma myöskään näyttänyt siltä. Valitettavasti nämä isot jumppikset eivät tulleet videolle, kun kuvaajani piti tulla nostelemaan esteitä :/

Jumppiksen jälkeen huilattiin tovi, jonka jälkeen tultiin vielä pari kertaa suhteutettuja linjoja. Suurin osa hypyistä sujui näillekin hyvin, kun sain tuotua Pertin sujuvassa, mutta rauhallisessa laukassa. Pari huonompaa hyppyä tuli, kun lähdin ratsastamaan liikaa eteen, mutta heti kun maltoin vähän enemmän, tuli hyviä hyppyjä. Pertti oli koko valmennuksen ajan hieman vahva edestä ja kovasti tahtoi painaa pään alas, siinä on vielä jonkin verran harjoiteltavaa. Olen kyllä tosi tyytyväinen taas valmennukseen, toivottavasti päästään pian uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti