lauantai 21. tammikuuta 2017

Kolmen ponin torstai 2/3

Vihdoin on kaikki loput kuvat saatu tuolta yhdeltä päivältä, kun siskoni oli tallilla kuvailemassa. Edellisessä postauksessa julkaisin ratsastuskuvat Tryffelistä ja tänään on seuraavan ponin vuoro. Huomenna julkaisen viimeisestä ponista kuvat niin sitten on taas aika palata arjen pariin! Viime postauksessa mainitkin kertaalleen mitä ponit ratsastin, mutta Tryffelin jälkeen satulan sai selkäänsä seuraavana Amir. 



Amir on tukeva musta poni, jolla onkin melko veikeä luonne. Tykkään ratsastaa ponilla paljon, sillä sen ratsastettavuus on varsinkin ravissa tosi kiva! Laukassa Amir ei jaksa vielä pyörittää laukkaa kunnolla, mutta siinäkin se joka kerta menee paremmin ja paremmin. Kunhan poni saa lisää voimaa kantaa itsensä, niin laukkakin rupeaa varmasti sujumaan paremmin.



Aloitan Amirin kanssa aina pitkin ohjin ravaamalla ja laukkaamalla maneesia ympäri reippaassa temmossa. Tästä Amir tykkää ja sen jälkeen se onkin tosi kiva ja sopivan energinen ratsastaa, kun saa ensin kunnolla vetristyä :) Kun sopivat alkuverryttelyt on tehty alan työskentelemään pienen hetken käynnissä, mutta melko nopeasti siirryn raviin. Ravissa Amir on parhaimmillaan. 



Tehdään aina ihan perustyöskentelyä ympyröillä ja volteilla, eli en mitenkään kovin erikoisia juttuja tee. Muutama siiryminen sinne tänne. Laukassa pidän tärkeimpänä asiana sitä, että se pysyy sisäpohkeella isolla ympyrällä ja asetus pysyy ympyrän suuntaisesti. Amir helposti nimittäin laukassa oikoo kulmia ja laukkaa sisälapa edellä. Tätä ollaan treenattu ja hyvin on parantunut tämän myötä laukka. 



Loppuravit tehdään aina puolipitkällä ja lopulta pitkällä ohjalla niin, että poni pääsee kunnolla venyttämään päätänsä alas. Loppuraveissa Amir helposti hyytyy, mutta olen yrittänyt pitää vielä loppuun saakka temmon suht reippaana. Amir on todella hauska poni!

2 kommenttia:

  1. Miks sillä on tollanen klippausjälki tossa lavassa? :D Mutta nää karvaponit on aika söpöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meiän oli tarkotus klipata se, mutta poni olikin toista mieltä eikä sitten ton enempää saatu klipattua.. :D Nää on ihanii!

      Poista