maanantai 10. huhtikuuta 2017

Kevään ensimmäinen kentällä ratsastus!


Hei taas! Tällä hetkellä mulla on tosi hyvä fiilis ja toivon, että tää sama meno jatkuu kesään saakka! Olin viime viikon kipeenä koko ajan vähä enemmän ja vähemmän. Milloin oli kurkku kipee, milloin en saanut henkee kun nielu ja sieraimet oli täynnä räkää. Voiton puolella ollaan ja pidettyäni hieman kevyemmän viikon, olen ollut nyt taas tosi energinen. Energisyyteeni vaikuttaa ehkä myös tämän päivän ihana sää, kun puolen päivän jälkeen alkoi paistamaan aurinko ja pääsin ratsastamaan tänä keväänä ensimmäistä kertaa ulkokentällä!


Ratsastin Tryffelillä tänään ja lähdettiin isolle kentälle. Muistan viime kesältä sen, kun Tryffeli oli aika villi isolla kentällä, kun hypättiin. Lähdin melko varovaisesti liikkeelle, talutin maasta alkukäynnit ja kierrettiin kenttä ympäri. Hyppäsin selkään vasta, kun oltiin kävelty sen aikaa, että pystyin ottamaan heti ohjat tuntumalle. Työskentelin melko kauan käynnissä ja Tryffeli oli tosi kivan tuntuinen. Hieman hidas pohkeelle, kun ei ollut kannuksia eikä raippaa mutta mielummin vähän hidas ekalla kerralla kuin pikakiituri.

Ravissa sama meno jatkui ja työskentelin ravissakin normaalia enemmän ja tein muutamat väistöt, mitä sujuivat tosi hyvin, vaikka niitä ollaan tehty tosi vähän. Vaikeampi kierroskin parani koko ajan ja Tryffeli oli ravissa oikein mainio! Laukassa hain vain rentoa, sujuvaa laukkaa ja oikeaan kierrokseen laukka sujui todella hienosti. Toiseen suuntaan oli hieman ongelmia, mutta siirymisten kautta sain ponin siihenkin kierrokseen rauhalliseksi. Loppuraveissa Tryffeli alkoi jo hieman pidentämään askelta, mikä oli erittäin positiivinen yllätys :)


Jokunen on varmasti huomannut uuden ulkoasun. Halusin jotain hyvin yksinkertaista ja hetken testailtua eri versioita, tykästyin todella paljon tähän "sarjakuvamaiseen" tyyliin. Viikon sisään luultavasti starttaan vuoden ekoissa estekilpailuissa, jos kaikki sujuu hyvin treeneissä.

Viikon päästä tiistaina mulla alkaa autokoulu ja se jännittää mua ihan hirveästi! Mua ei varsinaisesti itse ajaminen pelota, vaan mua pelottaa lähteä tuonne liikenteen sekaan, apuva. Eihän sekään muulla kuin harjoittelemalla katoa, että pitää vain ottaa korvasta kiinni ja kiskoa itseni kohtaamaan "pelkoni". Kiinnostaako teitä lukea fiiliksiäni autokoulusta, kun se alkaa?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti