torstai 13. huhtikuuta 2017

Super treenejä!

Oon ratsastanu tällä viikolla nyt kaikkina päivinä Tryffelillä. Tiistaina oli tosi kova tuuli, mutta lähdin kuitenkin isolle kentälle ratsastamaan. Halusin ratsastaa kentällä siksi, koska seuraavana päivänä oli tarkoitus hypätä siellä. No kovan tuulen takia Tryffeli oli ihan villi ja todella jännittynyt kentällä, joten suosiolla vain kävelin kentällä maasta käsin ja lähdettiin maneesiin. Maneesissa Tryffe oli alkuun vähän jännittynyt ja tuijotteli ovelle, mutta kun ruvettiin tekemään kunnolla hommia alkoi ponikin rentoutumaan. Lopussa se olikin jo melko kiva ratsastaa!


Seuraavalle päivälle kävin ostamassa pumpulia ja pyysin tallikaverilta (hieman ison) korvahupun lainaan! Enää ei tuullut niin paljoa kuin edellisenä päivänä, mutta halusin laittaa korvahupun silti testiin. Poni ei ollut moksiskaan hupusta eikä pumpuleista ja ratsastuskin sujui verryttelyhyppyjä lukuunottamatta tosi hyvin. Kun tultiin ekoja kertoja pientä pystyä Tryffeli otti muutamat lähdöt, mutta pian se siitä rauhottui. Tultiin pientä rataa ja mulle jäi radalle käsijarru päälle ja hypyt oli tosi huonoja, kun nypin Tryffelin ihan esteen juureen. Tultiin vähän isompana lyhyempi rata ja ratsastin kunnolla pohkeesta eteenpäin ja heti huomasi eron! Tuli tosi hyviä hyppyjä. Loppuun yhtä okseria nostettiin ja tultiin se onnistuneesti, siihen oli hyvä lopettaa.


Tänää ratsastin pienellä kentällä vähän kevyemmin eikä kauaa tarvinu  ratsastaa, kun Tryffeli oli niin hyvän tuntuinen! Tryffeli on kehittynyt todella paljon lyhyessä ajassa. Vasen kierroskin (joka on aina ollut tosi vaikea meille) sujuu jo todella hyvin. Koko ajan parempaan suuntaan mennään ja ehkä kevään edetessä, voisin uskaltautua koulukisoihin ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti