perjantai 27. toukokuuta 2016

Tamma- ja varsanäyttelyt

Eilen, torstaina, oli meidän koululla näyttelyt, johon Tuksukin oli ilmoitettu mukaan. Lupauduin esittämään Tuksun ja aamulla saavuin letittämään harjan. Muut meidän luokkalaiset auttoivat muun muassa pesemällä näyttelysuitset ja harjaamalla hevosen, sillä aikaa kun itse letitin ja vaihdoin omat vaatteeni. Kun kaikki oli valmista lähdimme pihalle kävelemään ja pääsimme saman tien mittaukseen. 
Mittauksessa Tuksu ei aluksi meinannut pysyä paikoillaan ja hampaiden tarkastaminenkaan ei ollut Tuksun mielestä kivaa, vaikkakin lopulta antautui ja antoi nätisti katsoa hampaat. Mittauksen jälkeen lähdettiin maneesille kävelemään ja siellä meillä oli vähän turhankin paljon aikaa hengailla ennen omaa vuoroa. 
Ennen meitä oli kaksi nuorta ponia, joiden jälkeen pääsimme kehään. Alkuun seisottiin hetki tuomareiden edessä ja kun sain aseteltua Tuksun jalat suht järjevästi, seisoi se nätisti paikoillaan. Tuksu oli kyllä erittäin kiva esittää, kun se on niin rauhallinen ja helppo käsitellä. Tämän jälkeen käveltiin ja ravattiin yhden kierrokset kehää ympäri ja taas seisotettiin hetki. Käynnissä Tuksu oli ihan ok, mutta ravissa se oli todella vaisu eikä antanut kaikkeansa, niimpä ravista saatiin huonoimmat pisteet. 
Hetki odoteltiin kehässä, että saatiin kuulla pisteet ja niitä tuli seuraavasti:

Tyyppi 7
Pää, kaula, runko 7
Jalat, liikkeiden säännöllisyys 7
Käynti 8
ravi 6

Yhteensä 35 pistettä ja näin Tuksu palkittiin II-palkinnolla.

Pihalla pääsimme vielä "muutamien" ihmisten kuvattavaksi, jonka jälkeen hoidettiin Tuksu. Oli kyllä mukava päivä taas ja Tuksun kanssa oli kivaa. Harmi, kun on enää viikko koulua niin en pääse Tuksun kanssa sen jälkeen enää tekemisiin :/ Haluaisin ottaa Tuksun kanssa valmistujaiskuvat, mutta pitää vielä suunnitella miten se onnistuisi!
Ps. Vielä on hetki aikaa laittaa kysymyksiä tähän postaukseen, mikäli mieleesi tulee jokin kysymys heppakoulusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti