torstai 5. toukokuuta 2016

Tuksu, kyvyt esiin 2016

Viime viikon torstaina olimme Tuksun kanssa Porvoossa harjoittelemassa kyvyt esiin -kilpailuihin. Eilen meillä sitten olikin tosi paikka kyseessä. Petra oli aamupäivällä pessyt Tuksun ja juuri sopivasti saavuin paikan päälle letittämään hevosen. Sain ihan siedettävät sykeröt tehtyä Tuksulle ja heppa oli yllättävän asiallisesti, vaikka ensimmäistä kertaa sille lettejä tehtiin. Kolmen jälkeen aloin pakkaamaan Vilman kanssa kamoja mukaan ja pian olikin Tuksun ja sen matkaseuralaisen Unskin valmiiksi laitto kuljetusta varten. Matkaan pääsimme lähtemään neljän jälkeen.
Paikan päällä tarjosimme hevosille vettä ja kerkesimme mennä hetkeksi katsomaan muiden suorituksia aikataulujen ollessa jäljessä. Laitettiin Tuksu autolla kuntoon, harjasimme kertaalleen läpi, suojat jaloihin, baby oilit turpaan ja kameran kanssa matkaan. Pihalla kerkesimme hyvin harjoitella ennen oman suorituksen alkua ja Tuksu oli niin nätisti ja hyvin hereillä! 
Maneesiin päästyämme aloitimme irtohypytyksen. Itse olin kujan päässä herkkuämpäri kourassa ottamassa Tuksun kiinni aina hyppyjen jälkeen. Tuksu hyppäsi todella hyvin ja oli ihan innoissaan. Viimeinen okseri oli ehkä 110-115 cm korkeudessa, mikä riitti Tuksulle hyvin. Tämän jälkeen siltä katsottiin vapaana laukka ja ravi, jonka jälkeen Petra esitti sen vielä tuomareille käynnissä ja ravissa. Tuksu sai käynnistä 8.5, ravisa 7.5 ja laukasta 8.0 :) Hyppytekniikasta ja kyvystä Tuksu sai 8! 
Pihalla siltä katsottiin vielä rakenne, jota en itse kerennyt seuraamaan, mutta oli siinäkin saanut hyvn kehuja. Oltiin kyllä kaikki todella ylpeitä meidän Tuksusta! Pihalla käveltiin ilta-auringossa pitkään, jonka jälkeen oli aika lähteä takaisin kotimatkalle. Saatiin samalla kuulla, että syksyllä Tuksu pääsee osallistumaan askellajifinaaliin, jee! Kotiin päästiin vasta kymmenen jälkeen, mutta fiiliksen ollessa niin korkealla ei haitannut yhtään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti