maanantai 30. toukokuuta 2016

Heppakoulu vastaukset

Parasta heppa-alalla opiskelussa, entä huonointa?
Ehdottomasti parhain asia on se, että pääsee kokemaan todella paljon uusia juttuja hevosjutuissa, sekä tietysti pääsee työskentelemään hevosten kanssa lähes päivittäin. Huonona asiana pidän sitä, että selän takana puhumista esiintyy melko paljon.

Kenelle suosittelet hevosalaa?
Heille keitä oikeasti kiinnostaa hevosalalla työskenteleminen ja kehittyminen. Olen törmännyt henkilöihin ketkä tulevat kouluun vain, jotta pääsevät ratsastamaan ja kun talliviikko iskee niin yhtäkkiä lopetetaan.. :-)

Onko mielestäsi opiskelu ollut rankkaa?
Välillä on ja välillä ei. Suurimmaksi osaksi koulussa on ollut melko rentoa, varsinkin jos ei ota asioita liian vakavasti. Itse olen stressannut todella paljon kolmantena vuotena, kun olen yrittänyt pyrkiä koko ajan täydellisyyteen.
Millaista on asuntolaelämä?
oli hyvät ja huonot puolensa. Itse sain sieltä hyviä ystäviä ja siellä riitti iltaisinkin tekemistä, mutta sielläkin oli todella paljon kuppikuntia ja selän takana puhumista.

Asuitko itse asuntolassa vai missä? Onko asuntolassa oma huone vai useampi henkilö samassa huoneessa?
Olin kaksi vuotta asuntolassa ennen omilleni muuttamista. Asikkalassa oli 4x2 sekä 2x2 huoneistoja. Yhdessä huoneessa asui maximissaan kaksi henkilöä. Itse olin onnekas ja sain oman huoneen, kun alunperäinen huonetoverini ei ikinä ilmaantunut paikalle. Pieniä hetkiä minulla on ollut huonetoveri, mutta arvostin kyllä paljon omaa rauhaa.

Miten päädyit hevosalalle?
Olen ollut koko ikäni hevosten parissa ja minulla on ollut motivaatiota tähän hommaan aina paljon. Kun hain ensimmäisen kerran ysillä, ajattelin etten halua hevosista ammattia ja pääsin sosiaali- ja terveysalalle. Nopeasti kuitenkin huomasin, ettei se ollut juttuni ja menin puoleksi vuodeksi tallille töihin ennen kuin aloitin hevoskoulun.
Onko sulla oma hevonen tai poni? Jos ei ole tällä hetkellä, niin onko ollut aiemmin, tai aiotko hankkia oman?
Ei ole omaa, eikä ole ikinä ollutkaan. Muutama vuosi sitten minulla oli neljä vuotias russponi ylläpidossa. Minulla kuitenkin on ollut paljon sellaisia hoitoponeja joita olen saanut pitää kuin omiani. Tulevaisuudessa olisi ihanaa omistaa oma hevonen.

Kuinka yleisesti siinä oppilaitoksessa, missä opiskelet, opiskelijoilla on oma hevonen tai poni?
Ei kovinkaan monella. Voisin heittää villin veikkauksen, että max 25% omistaa oman hevosen.

Miksi juuri hevosala?
Minua on aina kiinnostanut hevosten kanssa työskentely, se on rentouttavaa ja siinä oppii aina uutta. Hevosten kanssa kommunikointi on kiehtovaa, kun pitää ymmärtää niin paljon hevosten eleistä ja liikkeistä.
Millaisia hevosia koulussa on?
Tällä hetkellä meiltä löytyy melko kirjava kattaus erilaisia hevosia. Kaikki ovat hyvin erilaisia toisistaan. Koululla ratsupuolella yritetään painottaa suomenhevosiin. Suurin osa hevosista on erittäin kilttejä käsitellä ja ratsastaessa löytyy vähän joka tasoon hevosia.

Millainen soveltuvuuskoe sulla oli?
Haastattelu, ryhmätehtävä sekä käytännön koe. Ryhmätehtävässä meidän piti purkaa heinäkuorma vintille ja käytännön kokeessa hevosen talutus, rodun tunnistus, käyttö, millaisessa kunnossa kaviot/kengät ovat, yleiskunto sekä piti nimetä muutamia hevosia ja ratsastajia/ohjastajia.

Lempi hevonen koulusta?
Tämä on vaihdellut useampaan otteeseen. Alussa ehdoton lemppari oli suokkiruuna Muisto, sitten vaihtui Veeraan, Poniin, Uniikkiin, Tuksuun, mutta ehkä kuitenkin Veera ja Tuksu ovat jääneet mieleeni parhaiten ja ovat lähellä sydäntä.
Mikä oli lempiaine?
Ykkösvuonna tykkäsin todella paljon värien periytymisestä, mutta eiköhän varsinkin nyt kolmantena vuotena se ole ollut ratsastaminen.

Mikä vaikutti sun valintaan, että valitsit Asikkalan etkä esim ypäjää?
Ypäjä on aivan liian iso paikka minulle. En tykkää miten siellä käyttäydytään. Asikkala vaikutti niin paljon rauhallisemmalta paikalta ja oli lähempänä kotia, joten päätös oli aivan selvä. Harjussa kävin pääsykokeissa kerran, mutta siitäkin olin kuullut niin paljon ristiriitaisia juttuja etten sinne halunnut.

Oliko sulla ikinä sellaista hetkeä että tekisi mieli vain heittää hanskat naulakkoon ja lopettaa koulu?
Monestikin! Olen luonteeltani niin kilpailuhenkinen ja haluan aina saavuttaa vain täydellisyyden ja kun en sitä saa, niin turhaudun todella helposti. Voin vain kuvitella, kuinka monesti luokkalaisillani on mennyt hermot muhun, kun olen valittanut ihan pienistä ja turhista jutuista (anteeksi heille :D) Välillä toiminta on ollut myös epäselvää, mikä on saanut minut todella stressaantuneeksi ja muutaman kerran olen ollut henkisesti ihan rikki koulunkäyntini takia. Tykkään tästä alasta kuitenkin niin paljon, että vastoinkäymisistä  huolimatta en lopettaisi missään nimessä.

2 kommenttia:

  1. Ketkä teille pitää Salpauksessa ratsastustunteja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä on yksi ratsastuksenopettaja, Meija Lahtinen :)

      Poista