tiistai 1. toukokuuta 2012

Erikan geokätkö

Moikka! Tää vappuloma onkin mennyt kokonaan Kouvolassa. Perjantaina menin Jennalle ja tänään tulin pois. Ella ei ole ollut koko loman aikana Kouvolassa, joten olemme olleet kahdestaan Jennan kanssa.

Huom! Kuvia saa isommaksi klikkaamalla :)!

Perjantaina liikutettiin Helka ja Fasu 'koirankoulutuskentällä' ilman satuloita. Helka meni ihan kivasti ravissa ja laukassa, mutta käynnissä oli vähän vaikseuksia saada poni rennoksi varsinkin kun kaikkea piti katsella. Mentiin ihan ymyrällä ja muutamat laukanvaihdot otettiin, jotka onnistuivat ihan hyvin :)!

Lauantaina oltiin aamupäivä Jennalla ja lähdettiin myöhemmin tallille. Ensiksi mie kouluilin Helkalla kentällä, ihan vain taivuttelin ponia. Käynnissä poni ei mennyt mihinkään suuntaan. Pää vain taivaassa yritti kävellä. Saatiin kuitenkin hyvä pätkä ja siirryin raviin. Ravissa Helka meni oikeaan kierrokseen hyvin, mutta vasempaan suuntaan rupesi rullaamaan helposti. Kun vain muistin ratsastaa enemmän pohkeella eteenpäin niin ponikin liikkui paremmin, sillä minulla on tapana, että jos poni rupeaa rullaamaan, niin mä nostan kädet ylöspäin, mikä ei auta asiaan mitenkään.. Laukassa Helka  meni kumpaakin suuntaan kivasti, joten ei tarvinnut kovinkaan pitkää aikaa laukata.Helkan ratsastuksen jälkeen Jenna hyppäsi hiekkatiellä Fasulla ja mie kuvailin häntä :) Lopuksi mä sain myös hypätä muutaman hypyn Fasulla ja kivastihan poni meni! Jenna nappasi minustakin muutaman kuvan.
Sunnuntaina olinkin ensimmäistä kertaa Helkalla maneesissa hyppäämässä. Alkuverkoissa poni meni todella energisesti ja reagoi pohkeeseen hyvin. Yhtä päätyä, missä on heinäpaaleja niin Helka sitä 'pelkäsi'. Ne heinäpaalithan voivat hykökätä Helkan kimppuun? Aloitettiin pienellä ristikolla, jota tultiin ympyrällä pari kertaa. Se onnistui hyvin ja poni liikkui hyvin eteenpäin. Sen jälkeen alettiin tulemaan erilaisia tehtäviä, aluksi ihan pienemmillä esteillä. Loppua kohden Helka sekä minä alettiin olemaan jo vähän väsyneitä, niin Helka ei jaksanut/viitsinyt liikkua eteenpäin jolloin yhdelle pystylle (80cm) tuli kielto. Sen jälkeen kuitenkin molemman skarppasi ja päästiin lopuista esteitä puhtaasti yli! Kokreimmillaan hyppäsin 80cm pienen radan, joita okseri oli kuitenkin ~75cm. Muutaman radan jälkeen Jenna laski esteitä vähän ja tulin lyhyillä teillä pienen radan. Se onnistui ihan hyvin. Lopuksi otettin vielä muutama ristikkohyppy ja loppuverkat. Yleisesti kuitenkin poni meni hienosti, olihan tämä meidän ensimmäinen kerta maneesilla :)!


Kun päästiin takaisin tallille, Jenna kouluili Fasulla kentällä ja mie kuvailin sekä makailin aurngossa, kun oli niin ihanan lämmin ♥ Olisi tehnyt mieli mennä uimaan sen maneesi reissun jälkeen, vesi ole vielä tarpeeksi lämmintä.

Lähdettiin Jennan kanssa niillle, vaihdettiin vaatteet ja mentiin pyörillä Hennalle. Käytettiin Hennan koira Jami ulkona, kun Hennalla on kepit niin onnitui näin paremmin, että me talutettiin Jennan kanssa :D (ps. kaikki käy äänestämässä Jamia TÄÄLLÄ - suomen ihanin koira-kilpailussa). Oltiin siellä hetki ja illalla lähdettiin tallille siivoamaan karsinat ja tekemään iltatallin :)!

Maanantaina käytiin päivällä vuorkaamassa leffa illaksi ja sen jälkeen kävimme Caminitossa syömässä jäätelöannokset :). Illalla ennenkuin lähdimme tallille, niin kävimme Kouvolan hyppyrimäessä ja kivettiin sinne pienemmän mäen huipulle. Oli lievästi kauheaa mennä sinne kun se tuntui kauhean huteralta ja kun minulla on pieni korkeanpaikan kammo!

Tallilla mentiin maastoon ja tehtiin oikein pitkä lenkki! Muuten meni maasto todella hyvin, eikä Helkakaan temppuilut yhtään, mutta yhdessä kohtaa kun nostimme laukan, niin siinä tulikin isoja paksuja oksia joista Jenna laukkasi läpi. Mä tulin ihan Jennan perästä niin ne oksat läsähti mun naamalle, huuli aukes vähäsen ja putosin.. :d Sain pidettyy ohjista kiinni ja Helka pysähtyi heti, niin ei käynyt onneksi mitään! Vähän huuleen sattui, mutta ei paljoakaan :) Loppumaasto sujui hyvin ja käytiin yhdessä paikassa vähän uittamassa ponien Jalkoja!

Jennalle kun pääsimme niin Henna tuli sinne ja alettiin katsomaan leffaa "Paranormal Activity: Tokyo Nights". Ihan hyvä leffa oli :D Alku oli vähän tylsä, mut kyl se siitä sitten parani. Alettiin katsomaan sen jälkeen vähäksi aikaa viel jotain toista leffaa, mut sitte se jäi vähän kesken.

Tänään päivällä Henna tuli Jennalle ja katsottiin eilinen leffa loppuun. Myöhemmin tallilla liikutettiin Helka ja Fasu kentällä ja hiukan pellolla. Helka meni ihan kivasteen, aluksi laukka ei vaan meinannut pyöriä kunnolla. Illalla iskä tuli hakemaan mut Jennalta, kävin kotona vaihtamassa vaatteet ja pakkaamassa uudelleen ja sitten iskä toikin minut Annille. Olen siis Annilla nyt Tiistaista Perjantaihin :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti