sunnuntai 12. elokuuta 2012

Näin teet gimpillä bannerin

Heippa! :) Ajattelin teille tehdä tälläisen erikoispostauksen, miten tehdä gimpillä banneri. Toivottavasti näiden avulla ymmärrätte jotain. Ensiksi sinun kuitenkin tulee omistaa gimp. Sen sinä voit ladata kun kirjoitat googleen vaikkapa "lataa gimp suomeksi" tai jotain muuta vastaavaa ja sieltä etsin jonkin sopivan.

Itselläni oli jo aiemmin vissiinkin uusin versio siitä, mutta eräänä kauniina päivänä sitä ei enään ollut.. Joten jouduin lataamaan uudelleen, mutta samaa versioo se ei antanut ladata, joten jouduin lataamaan vanhemman version, mikä ei ole niin hyvä. Samat asiat kuitenkin kaikista löytyy :)

Lukemisen ja tekemisen iloa ;) Kommentoikaa toki onko tälläinen hyvä ja minkäläisen erikoispostauksen seuraavaksi haluatte? :) Olisiko sellainen erikoispostaus kiva, miten ladataan gimp-ohjelmaan brusheja ja fontteja?1. Kun olet avannut gimpin, niin ota "tiedosto" --> "uusi"
2. Bannerin mitat voit itse päättää. Minulla on ollut yleensä 1000x400px, mutta se voi vaihdella paljon.
3. Jos haluat tehdä läpinäkyvän taustan, katso "täytä"-kohta siten, että siinä lukee "läpinäkyvä"
4. Sitten vain painat "OK" ja bannerisi 'pohja' avautuu nenän eteesi.


1. Sitten aletaan etsimään kuvia koneen kätköistä "tiedosto" --> "avaa" --> ja sieltä etsit kansioista sopivan kuvan minkä haluat ottaa, kannattaa ottaa sellainen kuva, mikä on mielestäsi helppo rajata.
2. Avaa tiedosto. Se ei välttämättä tule näkyviin nenäsi eteen, vaan se avautuu alas.


1. Ota kuva näkyviin ja tuolta reunasta löytyy tuollainen nappi missä on vähän niinkuin "silmukan" kuva. Sen otat ja rajaat kuvan. Jos rajauksen sisäpuolelle jää sellaisia kohtia mitkä haluat rajata myös pois, niin ne saan rajattua pois valitsemalla Crtl+vasen hiirennäppäin.
2. Sen jälkeen oikealla hiirennäppäimellä "muokkaa"
3. ja "kopioi".

Seuraavasta vaiheesta unohdin ottaa print screenin, mutta selitän sen tähän.
1. Aukaise bannerin tausta, mihin haluat kuvan liittää.
2. oikealla hiirellä klikkaat taustasta ja valitse "Liitä määräten", tai jos sinulla lukee jokin eri lailla siitä mutta "liitä"-napin alapuolella kuitenkin.
3. Siihen avautuu pari vaihtoaehtoa ja niistä valitset "liitä uusi taso"


1. Sen jälkeen klikkaa tuosta napista mikä tuolla näkyy, niin pystyt siirtelemään kuvaa siihen kohtaan mihin haluat sen.
2. Jos kuva on liian iso siihen, niin klikkaa oikealla hiirellä kuvasta ja valitse "taso"
3. Sieltä valitset "skaalaa tasoa". Kuvan voit skaalata ihan minkä kokoiseksi haluat.


1. Kun kuvasi on sopivan kokoinen ja hyvässä kohtaa, niin klikkaa oikeasta palkista tuollaisesta kuvakkeesta.
2. klikkaa "alfa valinnaksi"


1. Pehmennä reunat tuollaisella pisaran muotoisella painikkeella
2. voit valita koon, läpinäkyvyyden, määrän, siveltimen alla olevasta "työkaluasetuksista". Niiden pitäisi avautua itsestään siihen.
3-5. kun olet pehmentänyt reunat, ota yläreunasta "suotimet" --> "valo ja varjo" --> "varjo"


1. Eteesi tai alas avautuu tälläinen palkki. Voit vaihdella noitakin ihan mielesi mukaan. Itse pidän ne yleensä joko (2,2) tai (-2,-2) riippuu missä kohtaa kuvaa sijaitsee.
2. Jos tuossa "salli koon muuttaminen" kohdassa on rasti, niin POISTA se !
2. Kun noi asetukset on hyvät, "OK"


1. Nyt vasempaan reunaan on ilmestynyt uusi pikkukuvake. Se on varjon pikkukuvake. Katso että varjon kuvakkeen alla on kuvan kuvake..
2.. ja "yhdistä alas"


1. Nyt olen rajannut, lisännyt varjot sun muut tähän aivan samalla periaatteella.


1. Sitten lisätään teksti. Vasemmassa palkissa on ison "A" kirjaimen painike.
2. Alas ilmestyy taas tuollaisia kivoja juttuja mistä voi säätää, koon, fontin, ynnä muut tuollaiset hyödylliset tarpeet.Ne voit muokkailla ihan sellaisiksi kuin itse haluat :)
3.  Kijoita teksti banneriin. Sitä voi siirellä vielä tässä vaiheessa.


1. Kun tekstin koko on valmis ota taas "suotimet" --> "valo ja varjo" --> TÄSSÄ vaiheessa voit valita otatko varjon vai sen alla olevan "xach-efecktin". Itse tykkään enemmän alemmasta, mutta sen voitte ihan itse kokeilla :)


1-2. Jos haluat banneriisi niitä brusheja, niin ne löytyvät kanssa vasemmasta palkista, paksun siveltimen kohdalta. Niitäkin voi muunella, mutta niitä ei yleeensä ole valmiiksi gimpissä, että ne pitää ladata erikseen jos haluaa jotain erikoisempia kuvioita :)


1. Sen jälkeen bannerisi on valmis. Sitten se pitäisi enään tallentaa. voit tallentaa sen "tallenna nimellä", mutta jos sitä kautta ei pysty tallentamaan "-png" muotoon niin sitten klikkaa "vie"
2. HUOM! Muista tarkistaa että kuva on varmasti "-png" muodossa. Muuten siihen ei tule läpinäkyvää taustaa.
3. Sitten kun olet valinnut sopivan kansion mihin tallennat bannerisi niin sitten vain "vie" tai jos sinulla lukee "tallenna"


1. Eteesi saattaa vielä avautua tälläinen. Mutta niistä ei tarvi välittää. Kuitenkin kannatttaa varmuuden vuoksi ottaa "tallenna taustaväri"-kohdasta ruksi pois, sillä en ole varma , että jos siinä on ruksi niin siihe tulee valkoinen tausta?
2. "vie" ja kuvasi on tallentunut.


1. Mene omaan bloggeriisi ja klikkaa kohtaa "ulkoasu"
2. sitten tuolta tuo "ylätunniste" ja muokkaaa..


1. Ensin sinun täytyy poistaa edellinen bannerisi jos sinulla on ollut ja sen jälkeen tuo "tietokoneeltasi." Jos sinulla on kuvakiintiö täynnä, sinun täytyy ensin lisätä bannerisi jollekkin muulle sivustolle ja sen jälkeen ottaa tuo "verkosta" ja liittää kuvan osoite siihen.
2. Klikkaa tuo "otsikon ja kuvauksen tilalla" jos et halua että bannerisi päälle tulee vielä erikseen tekstikkä jotain.  ja et halua kuvausta
3. "pienennä sopivaan kokoon" Muista klikata se ruksi..!!
4. Sitten vain tallennat kuvan ja blogiisi on tullut uusi banneri :)


9 kommenttia:

 1. oli tosi hyvä postaus! mulla olikii ollu tuo gimp jo varmaan vuoden koneella, mut koskaa en oo jaksanu/osannu sillä mitään tehä, mutta nyt sain jopa ihan kelvollisen bannerin tehtyä :) kiitän ja kumarran

  VastaaPoista
 2. Haluaisitko/ jaksaisitko tehdä minulle bannerin ?
  ssari92-daysofmylife.blogspot.com tuolta saat kuvia! tuo suomenhevonen jolla on pitkä merkki niin olisi kiva jos se esiintyisi bannerissa. voit laittaa valmiin bannerin sähköpostiini jos jaksat tehdä : ssari92@hotmail.com
  ps. sait minusta juuri lukijan

  VastaaPoista
 3. tää on kyl tosi mahtava postaus! mä ainakin sain tehtyä ihan hianon bannerin! ja os kiva jos sitten joskus tekisit postauksen miten ladataan brusheja ja fontteja :D

  VastaaPoista
 4. Jes! Tämä oli tosi hyvä postaus ja vielä hyödyllinenkin :) Nyt täytyykin ruveta itse opettelemaan tuon käyttöä :) Iso kiitos!

  VastaaPoista
 5. Heippa! Löysin googlella tämän postauksen, oli suuri apu kiitoa! Yksi ongelma tuli vastaan.. Vaikka Banneri on läpinäkyvä ja tallennettu ohjeiden mukaan PNG muodossa - kun lisään sen bloggeriin, se heittää bannerin taustalle mustaa??

  Katsoin, että ylätunnisteen väri on myös läpinäkyvä, joten ei ole sekäään.. Osaatko sanoa mistä ongelma johtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm, yleensä jos jokin on mennyt vikaan niin se heittä taustan valkoiseksi. Oletko katsonut, että tausta on koneella läpinäkyvänä ennenkuin olet lisännyt sen blogiin ? Tai sitten vain blogger lagaa niin pahasti että heittelee miten sattuu, mikä ei olisi ihme :D Jos ei onnistu, niin kokeile muuntaa niitä asetuksia, en kyllä osaa yhtään antaa varmaa ohjetta, koska ei olle tälläistä itselleni käynyt :/

   Poista
 6. kuinka kauan tässä suunnilleen kestää? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm, en osaa nyt oikein tähän vastata, kun noissa rajauksissa kuitenkin kestää oma aikansa :/ Veikkaisin kuitenkin 30-60min :) Minulta on tulossa uusi bannerinteko-ohje joulukuussa!

   Poista