tiistai 22. lokakuuta 2013

kolmevuotiaan selässä

Kipusin tänään yhden tuttuni welshponi-ruuna Pertin selkään. Pertillä on vuosia takana vasta kolme, mutta ei uskoisi kyllä! Pertti on ikäisekseen todella hyväkäytöksinen ja ratsastaessakin vaikutti vanhalta konkarilta. Pertti oli hoitaessa utelias ja mukava. Sillä on ihanan lempeä katse ja poni on muutenkin tajuttoman komea! Pertille laitettiin eilen ensimmäistä kertaa hokkikengät alle, niin laitettiin sille varuiksi pintelit jalkoihin ettei se polkisi niihin. Pintelitkin pojulla oli ensimmäistä kertaa, mutta eipä se välittänyt pinteleistä eikä hokeista mitään. Fiksu poika. Pertin tallilla ei ole kenttää niin käveltiin sitten sieltä tokkolan kentälle, matka ei onneksi ole mikään pitkä niin se meni nopesti ja siinä tuli hyvät alkulämpät niin Pertille kuin minullekin :D


Kentällä kipusin Pertin selkään ja vähän poikaa ensimmäisellä kierroksella ihmetytti kun aidan toiselta puolelta kurkki kavereita. Aidan vieressä oli myös yksi pelottava laatikko, mutta rohkeasti Pertti meni siitä ohi! Aloitin hakien vähän pientä tuntumaa käynnissä ympyröitä ja kiemuroita tehden. Pertti oli alusta asti mukana työnteossa. Ilahduin positiivisesti kuinka hyvin Pertti kulkee kolmevuotiaaksi, hienoa työtä tehty sen kanssa :) Jatkoin samalla kaavalla kevyessä ravissa ja nyt tuli kyllä totaalinen jäätyminen.. Pertin ravi oli huisin hienoa! Olisin voinut jatkaa ikuisuuksiin ravissa työskentelyä, mutta lopetin kuitenkin jo puolen tunnin jälkeen, kun Pertti oli mennyt koko ajan niin hienosti. Tehtiin paljon käynti-ravi-siirtymisiä, jotka sujuivat vaihtelevasti. Pertti meinasi aina käyntiin siirtyessä pysähtyä kokonaan vaikka olisin halunnut sen vaan käyntiin. Kyllä se kuitenkin loppujen lopuksi sujui sekin hyvin. Jäi kyllä niin hyvä fiilis ratsasuksesta, että en edes muista milloin viimeeksi olisin lopettanut näin iloisena ratsastuksen :) Ehdottomasti haluan päästä uudelleen Pertin selkään ja se tapahtuukin ehkä vielä tämän loman aikana.


3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en oikein ymmärtänyt kommenttiasi :/ Tarkoitatko, että sinun pitäisi tuolta pikku pihlajan tallilta löytää itsellesi sopiva leirihoitsu vai jostakin muualta?

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista