sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Pappa-ponin kanssa mätsäreissä !

Perjantai ja lauantai

Oltiin jo pidemmän aikaa mietitty, että lähtäisiin Offella ja Tomilla näihin mätsäreihin. Kuitenkaan ei saatu mitään tehtyä ja ilmottautuminen kerkesi mennä sivu suun. Iloksemme sinne otettiin jälki-ilmottautuneita, joten kipin kapin ilmottauduttiin mukaan vain muutamia päiviä ennen mätsäreitä. Pienten mutkien jälkeen vaihtui Offen tilalle Olli, joten mustaa poweria oli tiedossa! Harjoiteltiin ponien kanssa perjantaina vähän aikaa seisottamista ja niitä muita juttuja mitä siihen kuuluikaan. Lauantai meni sitten tavaroiden laitossa ja ponien pesemisessä.
Sunnuntai

Matka Kausalaan starttasi hyvin ajoissa ilman mitään ongelmia. Paikan päällä oltiin melkein ensimmäisiä ja aikaa oli reilusti niin ei tarvinnut kiirehtiä. Käytiin ilmottautumassa ja tekemässä pieniä löytöjä, kun siellä oli myynnissä jotain vanhoja tavaroita. Ainut missä oli hieman ongelmia, niin Tomi ei meinannut peruuttaa kopista pois :D Sinne se kyllä käveli nätisti, mutta pois tuleminen oli pienoinen probleema! Loppujen lopuksi sekin onnistui kohtuu hyvin ja päästiin turvallisesti kopista pois.


Kävelyteltiin vähän aikaa poneja ulkona, ennenku alettii harjailemaa niitä. Suitset päähän ja lisää kävelyä. Kierrettiin radan ympäri ja välillä otettiin vähän raviakin. Tomin kanssa piti aluksi vähän rauhallisemmin ravailla että se vertyi kunnolla eikä se alkaisi yskimään. Otettiin yksi vähän reippaampi pätkä ja Tomi ravasi tosi hyvin ja reippaasti :) Jäätiin odottelemaan vuoroa ja taas käveltiin lisää..


Lopulta minut ja parini kuulutettiin paikalle. Meidän parina oli eestinratsuponi ja se esitettiin ensin. Odoteltiin vähän aikaa sivummassa, kunnes oli meidän vuoro. Sain Tomin seisomaan melkein heti hyvin ja voi kuinka kiltisti poni seisoi siinä! Tuomari samalla kyseli kaikennäköistä Tomista ja kehui sitä. Käynti- ja raviosuudet menivät kanssa ihan hyvin, mitä nyt ravi olisi saanut omasta mielestäni olla ehkä ihan vähän aktiivisempaa. Hyvä se näinkin kuitenkin oli :) Meidät pyydettiin molemmat parit seisomaan vierekkäin ja tuomari mietti todella pitkään kumman palkitsisi I- tai II-palkinnolla. Loppujen lopuksi meille napsahti II-palkinto ja erikoispalkintokin saatiin mukaan, Tomin ollessa vanhin osallistuja! Tuomari kehui ihan hirveästi Tomia, kuinka hyvässä kunnossa se olikaan ikäisekseen. Tomillahan on ikää siis 28 vuotta.

Säädän tässä kuvassa vielä ponin jalka-asentoja,
siksi näyttää nojaavan hirveästi eteenpäin ja jalka-asennot väärin päin ;)

Hymy korvissa lähdettiin takaisin kopeille päin tallustelemaan ja otettiin muutamat kuvat pihalla. Jennalla on kanssa musta ja Tomista kuvia niin laitan niitä sitten myöhemmin, kun ne saan. Varmasti myös muita kuvaajia on ollut paikalla, niin heiltä jos kuvia saan niin pistän näytille :)

Tomia ei poseeraaminen kiinnosta.Käytiin hakemassa arvostelupaperi, eipä siinä hirveästi mitään erikoista ollut. Pakattiin ponit koppiin ja odoteltiin luokka loppuun, kun Ilona ja Olli pääsivät I-kehään. Sieltä ne aika nopeasti putosivat ja lähdettiin ajelemaan kotiin päin.
Tallilla hoidin Tomin pois ja laiteltiin kamat paikoilleen. Nyt kirjoittelen tätä postausta loppuun ja kohta lähden kouluun! Seuraavaa postausta siis luultavasti ensiperjantaina tulossa. Tähän loppuun vielä kuva, mitä kaikkea voitimme tänään: kaksi ruusuketta (toinen II-ruusuke ja toinen erikoispalkinto-ruusuke), muki, heppanameja, joku agrimarketin kuvasto, kaviokoukku, kymen ravi ja ratsun kassi sekä lippis :D

Onnistunut päivä takana ja supertyytyväinen minä ! Tomi oli niin hieno ♥


6 kommenttia:

 1. Kiva postaus, ihmetteli kun tallilla missä Tomi on :D

  VastaaPoista
 2. siis me oltiin siskonkaa tokkolallalla me harjattiin tomi ja munkki mut jäätiin munkkiin ja etittiin kauheen kauan tomia mut ei löytyny.
  munkin kaltaisia ihania poneja ei oo kauheesti näkynyt♥♥♥

  VastaaPoista
 3. onko mitään tietoo kuka tuli sijalle ♥1♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai. Ka. V. Chiko oli mätsäreiden best in show :)

   Poista