tiistai 19. marraskuuta 2013

tunti Ponilla


 Meillä oli tänään ratsastustunti koululla ja tunnin aiheena oli suoraan meno, voltit ja siitymiset. Sain ratsuksi pienen ponin, nimeltä Poni. Aloitettiin alkuverryttelyt itsenäisesti taivutellen kevyessä ravissa. Minä otin myös alussa hieman laukkaa, sillä yleensä Poni on ollut laukkojen jälkeen paljon rennompi. Kyllä se vähän auttoi, mutta laukkatehtävässä se taas alkoi keräämään kierroksia.


Tehtiin koko tunti samaa tehtävää, mutta eri askellajeissa. Aloitettiin ravissa pituushalkaisijalle ja siitä suoraan toiseen päätyyn ja aina jompaan kumpaan suuntaan, kummassa suunnassa oli enemmän tilaa. Jätettiin aluksi kuvassa olevat voltit pois, mutta lisättiin ne melko nopeasti mukaan. Poni oli ravissa alkuun hieman sählä ja rytmi oli hukassa vähän väliä. Ympyröillä Poni viskoi päätään hirveästi, mutta se johtui siitä, että minä käänsin liikaa ohjalla..

Lisättiin viimeisimmäki niin, että viimeisen voltin jälkeen suoritus ja laukannosto jatkaen laukkaa aina jompaan kumpaan suuntaan pitkälle sivulle ja takaisin harjoitusraviin. Laukat eivät aluksi meinanneet nousta ajallaan, mutta viimeisimmät nostot olivat tosi hyviä! Laukka-ravi siirtymisetkin olivat aluksi aika kaaoottisia ja Poni vastusteli kuolainta ja lähti alta karkuun. Viimeisimmät siirtymiset taas onnistuivat superhyvin ja poni jäi jopa hetkittäin alle. Jatkettiin tehtävää pari kertaa ravissa ja nyt Poni alkoi rentoutumaan ja kuuntelemaan tosi hyvin. Vikat ravipätkät olivat taas hyviä, ärsyttävää kun aina kun Poni alkaa kulkemaan oikein, niin sitten me jo lopetetaan tunti :D

Tunnista jäi taas hyvä fiilis, niinkuin on nyt parista viime tunnista jäänytkin! Olen tykännyt ihan hirveästi näistä koulun ratsastustunneista, vaikka en näillä hevosilla yhtään osaa ratsastaa. Tämä oli tälläine pikkuinen tuntipostaus vain, mitä mieltä olette, että haluatteko tälläisiä jatkossakin? Kertoisin vähän tarkemmin tunnista jne. Nyt taas lähdettävä pois, joten palaillaan viikonloppuna! Viikonloppuna tapahtuukin jotain kivaa, mutta siitä lisää vasta sitten ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti