keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Mitä teinkään vuonna 2013

Tammikuun ensimmäinen päivä vuotta kaksituhattaneljätoista. Nyt on hyvä palata muistelemaan viime vuoden tunnelmia ja tapahtumia. Ikimuistoinen vuosi takana ja toivottavasti näitä tulee lisää!

1 tammi

Tammikuussa tein paljon töitä Tokkolassa. Kävin vain pari kertaa Helkailemassa. Kävin ensimmäistä kertaa Riinalla ratsastamassa Rullella ja Patulla. Käytiin hakemassa minulle ylläpitoon neljä-vuotias russiruuna, jonka kanssa pikkuhiljaa aloiteltiin hommia. Minnin kanssa mentiin pääosin ilman satulaa kentällä vaihtelevalla menestyksellä. Ratsastin kaverini entisellä hevosella, joka oli aika magee.

2 helmi

Helmikuussa käytiin Jennan kanssa Kari Vepsän luennolla Haminassa. Tein Tokkolassa paljon töitä. Ossin kanssa harjoiteltiin perusjuttuja kentällä sekä käytiin muutaman kerran maastossa. Minnin liikutus koostui lähinnä satunnaisesta juoksuttamisesta. Ratsastin Fasulla, kävin muutaman kerran Helkalla ja tuli vuoden ensimmäiset tippumiset. Maneesillakin käytiin Helkan kanssa pomppimassa. Hyppäsin Vikillä kerran ja homma oli aika hukassa! Vinskilläkin taisin hypätä kerran tässä kuussa.

3 maalis

Maaliskuussa palautettiin Ossi tietyistä syistä. Helkan kanssa normitreenejä, jotka menivät pääosin hyvin. Minnin kanssa oli satulaongelmia, joten mentiin ilman satulaa. Meillä oli myöskin yksi "kouluvalmennus", joka meni osittain hyvin. Hyppäsin Minnillä ja Vinskillä vähäsen, sekä ratsastin Ferdillä pitkästä aikaa. Lukijoita blogissa oli tällöin 143. Henni oli Tokkolassa ja käytiin vähän rallittelemassa maastoissa.

4 huhti

Kauden ensimmäiset kilpailut Huhtikuussa Helkan kanssa, joissa toisesta luokasta tuli 4vp uusinnasta ja toisessa luokassa hyppäsin ensimmäistä kertaa ikinä väärän radan. Minnille saatiin satula käyttöön ja treenit menivät vaihtelevin tuloksin. Maastoiltiin paljon kentän ollessa huonossa kunnossa. Helkan kanssa käytiin enimmäisessä yhteisessä estevalmennuksessa huonoin tuloksin sekä ensimmäistä kertaa yhdessä baanateltiin raviradalla! Minnin kanssa harjoiteltiin koppiin menemistä, joka sujui todella hyvin. Kaistulla kävin maastoilemassa. Munkilla oli ähky, jolloin tajusin mitä se poni oikeasti merkitsee minulle. Kävin monesti mukana hiiteillä hevosten/ponien kanssa.

5 touko

Toukokuussa vietin yhden kivoimmista kuukausista tänä vuonna. Pääsin hyppäämään paljon eri hevosilla ja opin uutta koko ajan. Carita oli Tokkolassa yötä mun kanssa ja ratsastettiin/kuvailtiin paljon. Fasulla hyppäsin ensimmäistä kertaa 120cm esteen. Aloitin liikuttelemaan Kaitsua ja treenattiin estekisoihin. Helkan kanssa vietettiin hauskaa ja käytiin Helkan kanssa ensimmäisissä koulukisoissa hyvin tuloksin! Kävin pääsykokeissa. Lopetin Minnin hoitamisen/liikuttamisen.

6 kesä

Tuloksen pääsykokeista tuli ja minut valittiin Asikkalaan opiskelemaan. Kävin uimassa Helkan kanssa. Oltiin Vilman kanssa Tokkolassa yötä ja käytiin pesemässä paljon huopia. Minni myytiin ja se lähti uuteen kotiin. Ilonan ollessa rippileirillä Ollin ja Offen liikutus oli minun vastuullani viikon verran. Kävin kisoissa mukana auttamassa ja kuvaamassa. Helkan kanssa treenailtiin ja pidettiin hauskaa, samoin Kaitsun kanssa.

7 heinä

Blogissa meni 200 lukijan raja rikki. Kävin pitkästä aikaa Riinalla ratsastelemassa. Käytiin Helkan yhdissä kisoissa ja Kaitsun kanssa kaksissa kisoissa. Kisat menivät hyvin ja menin myös ensimmäiset tyyliarvosteluluokat. Tanja viettin viikon täällä Jaalassa ja oltiin paljon Tokkolassa. Tehtiin myös extempore-reissu Tanjan ja Riinan kanssa Kotkaan meripäiville katsomaan Cheekiä ja oli kyllä yksi tämän vuoden kivoimmista reissuista! Lopetin Helkalla säännöllisen käymisen.

8 elo

Elokuussa käytiin uittamassa viimeisen kerran poneja Tokkolassa. Koulu alkoi vihdoin ja viimein pitkän odotuksen ja jännityksen jälkeen. Tein rauhallisia maastolenkkejä Epun ja Vinskin kanssa. Käytiin Riinan kanssa Heinollassa jyrää -tapahtumassa, sillä sielläkin oli Jare esiintymässä! Tallin toinen kaneista kuoli. Ratsastin Offella. Kävin navetassa lehmiä hoitamassa. Kiertelin raveissa ja kisoissa mukana auttamassa.

9 syys

Koulu sujui Syyskuussa ihan hyvin. Ensimmäinen talliviikko Asikkalassa, check. Kävin katsomassa Hemmoa pitkästä aikaan. Koulun kautta järjestettiin retki päiväksi Ypäjälle sh-kuninkaallisiin vaikka ilma olikin silloin mitä oli, niin oli siistiä olla katsomassa Ypäjän meininkiä. Kauan odotettu Cheekin jäähallikonsertti oli!

10 loka

Lokakuussa meillä oli EA1-kurssi. Käytiin Tomin kanssa mätsäreissä. Kävin taas ratsastelemassa Riinalla ja pääsin ensimmäistä (ja viimeistä) kertaa Depsun selkään. Lähdin Jennan, Roosan ja Veeran kanssa HIHSiin yhdeksi päiväksi! Ratsastin kokonaan uudella tuttavuudella, neljävuotiaalla Pertillä, ihastuin hevoseen täysin. Ratsastin Pihlalla pitkästä aikaa ja kävin Vinskillä maastoilemassa. Saatiin koulusta passihevoset ja hoidin/liikuttelin sitä paljon koulussa.

11 marras

Marraskuussa kävin pitkästä aikaa Helkailemassa. Harjoiteltiin Offen kanssa lisää ratsun hommia. Ostin Munkille uudet riimut ja kuvailin ponia ne päässä. Elina ja Mimmi (koulukaverini) olivat meillä Jaalassa yhden viikonlopun. Kävin pitkästä aikaa Kaitsulla maastoilemassa. Ninan kanssa käytiin stadissa tervehtimässä Benjaminia. Ensimmäinen Jokimaan talliviikko tehty!

12 joulu

Joulukuu on ehdottomasti ollut tämän vuoden yksi parhaimmista kuukauksista. Hirveän paljon on tapahtunut yhdessä kuukaudessa ja kaikki tapahtumat ovat olleet ikimuistoisia! Kävin Helkailemassa pariin otteeseen, käväistiin myös maneesilla pitkästä aikaa ja poni oli super. Vietettiin Tanjan kanssa yksi viikonloppu Riinalla enkä voi sanoin kuvailla kuinka hauskaa meillä oli. Pitkän suunitelman jälkeen pääsin vihdoin ja viimein Minniä katsomaan. Vietin yhden viikonlopun verran ponin omistajan luona ja pääsin ponin selkään kolmena päivänä. Kävin Cheekin keikalla Lahdessa. Joululoman aikana ratsastin Vinskillä monta kertaa. Joulukuun viimeisenä päivänä lähdin Helsinkiin viettämään uutta vuotta kavereiden kanssa ja kivaa oli.
_______________

Vuosi 2013 ei ollut yhtään sellainen vuosi kuin sen ajattelin olevani. Osittain olen pettynyt vuoteen, mutta todella paljon hienojakin asioita on tapahtunut. Olen saanut todella paljon uusia kavereita ja vanhoista kavereistani on tullut minulle entistä tärkeämpiä. Olen oppinut hevosten kanssa paljon uutta ja olen päässyt ratsastamaan todella paljon erilaisia hevosia. Koulun aloitus oli suuri askel minulle, mutta nyt se tuntuu kuin olisin käynyt tuolla koulussa aina. Kävin ensimmäistä kertaa keikoilla ja ensivuonna on tiedossa entistä enemmän keikkoja. Hevossuhteet ovat muuttuneet paljon kuluneen vuoden aikana. Hevosia on tullut ja mennyt, mutta siihen on jo pikku hiljaa alkanut tottumaan.

Vuonna 2014 jokainen päivä on täynnä yllätyksiä. Paljon on suunniteltu erilaisia asioita ja niistä toivon mukaan mahdollisimman moni toteutuu. Ensivuodesta on tulossa tunteiden vuosi, paljon hyvää ja paljon huonoa. Itselleni iso muutos on tiedossa ja sitäkin pitäisi pikkuhiljalleen alkaa toteuttamaan.. Aion ottaa vuodesta kaiken ilon irti, sillä onhan se minun viimeinen vuosi alaikäisenä!

2 kommenttia:

  1. "Itselleni iso muutos on tiedossa ja sitäkin pitäisi pikkuhiljalleen alkaa toteuttamaan.. " Muutat?

    VastaaPoista