maanantai 30. joulukuuta 2013

Esteitä Vinskillä

Nyt kun kaikki lumi ja jää on sulanut pois ja paikat kuivunut, niin kenttä on ollut tosi hyvässä kunnossa! Siinä pystyy tekemään ihan kunnolla hommia niin sileällä kuin esteitäkin, kun ei se ole yhtään liukas, liian pehmeä/kova, märkä eikä se pöllyä! Kyllä kelpasi tänään mennä siihen ratsastamaan Vinskillä. En ollut pitkään aikaan hypännyt Vinskillä niin tänään sitten oli meidän pomppupäivä.

IMG_0044
Poni niin innoissaan :')

Verryttelin Vinskin kevyesti kaikissa askellajeissa ensin vähän pidemmällä ohjalla pikku hiljaa ottamalla ohjia enemmän tuntumalle. Vinski oli ihan kiva alusta asti ratsastaa, liikkui eteenpäin pyydettäessä ja kuunteli muutenkin hyvin. Tehtiin parit laukanvaihdot, jonka jälkeen pienten välikäyntien jälkeen aloitettiin hyppääminen.

IMG_0001
IMG_0014

En jaksanut laittaa mitään ihmeellisiä esteitä, joten tyydyin pieneen sarjaan. Esteet olivat aluksi tosi matalia ja keskityttiin lähinnä niihin paikkoihin. Itselläni oli homma ihan hakusessa ja tein mitä oudoimpia ratkaisuja, mutta onneksi niitä hyviäkin hyppyjä tuli. Muutenkin olin itse tänään jotenkin "tönkkö", en osannut kunnolla mukautua Vinskin hyppyihin ja asennot ollivat välillä mitä mielenkiintoisempia..

IMG_0042
IMG_0090
IMG_0077
IMG_0062
IMG_0066

Vinski oli tapansa mukaan esteillä innoissaan, mutta yllättävän hyvin kuitenkin kuunteli minua vaikka Vinskillä pieni tauko hyppäämisessä onkin ollut. Hyvien hyppyjen jälkeen Vilma nosti ristikon pystyksi 60cm ja tultiin sitä. Vinski ei kunnolla viitsinyt nostella jalkojaan, mutta ihme kyllä ei taidettu pudottaa kuin kerran? Kuvista tuli vähän mitä tuli, kun Vilma ei hirveästi ole vielä kuvannut järkkärillä hyppäävää hevosta, mutta treeniä vain niin eiköhän ne tuosta ala paranemaan! Kyllä sieltä kuitenkin löytyi muutamia tosi kivoja kuvia.

IMG_0136
IMG_0133
IMG_0113

Vilma nosti pystyä vielä 70cm ja hyvien hyppyjen jälkeen 80cm. Vinski alkoi tapansa mukaan hyppäämään paremmin, kun estettä vähän nostettiin ja pikkuhiljalleen sitä joutui alkamaan pidättelemään enemmän. Vinski hyppäsi tosi hyvin, vaikka itse taas säädin omiani ja yritin kaikin tavoin pilata hyvät hypyt.. Tehtiin sarjasta okseri, jonka tulin muutaman kerran ja sitten vielä pystyksi, että tulin toisesta suunnasta. Okserihypyt onnistuivat hyvin, mutta toiseen suuntaan tultaessa yksittäistä pystyä en meinannut saada askeleita mitenkään järkevästi ja tultiikin pariin otteeseen todella lähelle. Vinski on kuitenkin samanlainen ninjaponi kuin Helka, että se taikoo jalkansa mistä tahansa yli :D

IMG_0158
IMG_0170
IMG_0177
IMG_0182
IMG_0184

Kun lopulta saatiin hyvä hyppy pystylle, otin Vinskiltä satulan pois ja verkkailin sen kaikissa askellajeissa eteen-alas. Vinski oli vähän aasi loppuraveissa ja keskittyminen ei ollut ihan siinä missä sen olisi pitänyt olla. Vinski oli kuitenkin ihan ok loppuun ja käveltiin pitkät loppukäynnit. Harmi vain loppuverryttelyistä ei saanut mitään kunnollisia kuvia, joten niitä ei nyt sitten ole. Eiköhän tässä kuitenkin ole ollut jo aika paljon kuvia, joten tähän loppuun on hyvä laittaa pieni parin esteen kooste meidän menosta tänään.


En tule ennen uutta vuotta enää kirjoittamaan blogiin mitään, joten 
hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille ♥ 
Toivottavasti vuosi 2013 on mennyt hyvin, onnea ja menestystä vuodelle 2014 !!

IMG_9944

2 kommenttia: