lauantai 28. joulukuuta 2013

Vuosi 2013 - haaste

"Haasteen ideana on kertoa 10 parhainta, ihaninta, hauskinta, kamalinta, mutta mieleenpainuvinta tapahtumaa vuodelta 2013, sekä toiveita, odotuksia ja miksei lupauksia vuodelle 2014."

Sain haasteen Riinalta ja haastan tämän tekemään Ilonan, Jennan, Sofian ja Sirkun :) Tein tämän haasteen viime vuodestakin ja tykkäsin siitä kovasti, joten oli kiva päästä tekemään tämä uudestaan! Vuosi on mennyt nopeasti ja se on sisältänyt todella paljon uusia tuulia. Paljon hyvää, mutta valitettavasti myös huonoa. Tähän on listattu nyt 10 mieleenpainuvinta muistoa vuodesta 2013 sekä tavotteita ja pohdintaa vuodelle 2014.

1. Ensimmäisenä mieleeni tulee koulun aloitus. Pitkän mietinnän ja yhden virheen jälkeen päädyin hakemaan hevoslinjalle Asikkalaan kouluun. Mietin pitkään, haluaisinko oikeasti hevosista ammattia ja kun tästä koulusta valmistautuu kuitenkin vain hevostenhoitajaksi. Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan, enkä ole katunut päivääkään. Oli iso muutos minulle, että muutan koululle viikoiksi ja pääsin käymään kotona vain viikonloppuisin ja joskus en silloinkaan. Viihdyn kuitenkin asuntolalla todella hyvin ja koulussakin menee hienosti.

IMG-20131030-WA0050

2. Heti tammikuussa pitkän harkinnan ja etsinnän jälkeen minulle saapui Tokkolaan ylläpitoon neljävuotias russiruuna, Ossi. Minun oli tarkoituksena kehittää ponin kuntoa, parantaa ratsastettavuutta ja osallistua syksyllä laatuarvosteluihin. Suunnitelmat eivät kuitenkaan mennyt odottamallani tavalla ja tarkasti mietittyjen päätösten jälkeen tulin siihen tulokseen, että minun oli parempi palauttaa Ossi omistajalleen. Toisaalta kadun päätöstäni viedä ponin pois, mutta tiedän kuitenkin, että näin oli parempi.

2.1-3.1 127

3. Alkuvuosi meni Minniä treenatessa. Tein ponin kanssa paljon töitä, olin samaan aikaan hyvin iloinen, mutta silti hyvin pettynyt. Minnin kanssa oli vaikeaa, ikinä ei kahtena päivänä peräkkäin saanut tuntea onnistumisen iloja, vaan vähintään joka toinen kerta olin itku kurkussa, kun ei onnistunut. Minni oli kuitenkin samalla terapiaa minulle ja opin Minnin kanssa paljon tämän vuoden puolella. Mutta koska mikään ei säily ikuisesti, niin Minni myytiin kesällä uuteen paikkaan. Yksi parhaimmista muistoista onkin se, kun pääsin ponin luoke viikonlopuksi nyt joulukuussa ♥

IMG_9952

4. Neljäntenä listalla komeilee Helkan nimi! Helkan kanssa vietettiin upea alkuvuosi, pidettiin hauskaa, käytiin pikkukisoissa, opittiin uutta ja kerrattiin vanhaa. Helkan kanssa meni tosi hyvin ja kehitystä oli tullut paljon edellisestä vuodesta. Kuitenkin harmillisesti jouduin "lopettamaan" Helkalla käymisen koulun käynnin takia, mutta onneksi aina lomilla ja viikonloppuisin olen päässyt ponia silloin tällöin katsomaan ja ratsastelemaan. Kuka tietää, jos vaikka ensikesänä taas siellä kävisin täyspainotteisesti ;)

h9

5. Kävin tänävuonna ensimmäistä kertaa Cheekin keikoilla, ihan ensimmäiselle hänen keikalleen lähdettiin Tanjan ja Riinan kanssa extempore yhden illan varotusajalla ja siitä se sitten lähti! Olen käynyt sen keikoilla Riinan, Tanjan ja Ilonan kanssa. Ihan huippua on ollut ja kaikilla keikoilla on ollut parasta. Meripäivät.. jäähalli.. ja ne kaikki ovat olleet tavalla tai toisella ikimuistoisia. Pitkät jonotukset ja odotukset, kärsimys huonoista bändeistä ennen Cheekiä ja kaikki se fiilis on ollut tajuttoman hienoa ja ensivuoden keikoista on tulossa vieläkin hienompaa!

2013-08-11 17.53.39

6. Tanjan viikko Jaalassa ja hänen kanssaan viikonloppu Riinalla. Ne kaksi tapahtumaa ovat olleet hienoja päiviä tänä vuonna. Paljon tapahtui näinä päivinä ja hauskaa on ollut! Tänä vuonna muutenkin meidän välit ovat lähentyneet tosi paljon ja näistä kahdesta vajakista on tullut tosi tärkeitä ♥ Ties mitä kaikkea kivaa ja ei niin kivaa XD keksitään ensivuodeksi!

blogi (8)

7. Kesällä päivät kuluivat nopeasti, sillä tekemistä riitti paljon! Yksi kesän kohokohdista oli se, kun pääsin treenaamaan Kaitsua ja käymään parit kisat sillä. Kaitsu on hyvin omalaatuinen poni, jolta ei vauhtia ja taitoa puutu. Olen tuntenut Kaitsun pitkään ja oli jotenkin outoa vasta nyt tänä vuonna ihan oikeasti ratsastaa sillä ja kisatakin. Kaitsulla on ihan mahtava käydä kisoissa, sillä Kaitsu tekee aina parhaansa. Harmiksi vain en koulun takia ole pystynyt sielläkään käymään enää..

elina kettunen (7)

8. Ilonan kanssa tehdyt retket sun muut. Tää vuosi on ollut  meidän osalta hieman hiljaisempaa, mutta ne päivät mitä ollaan oltu yhdessä ja tehty jotain, nii ovat olleet hyviä päiviä. Mitään en vaihtaisi pois, vaikka niitä huonoja päiviä on ollut aika paljon. Kaikesta huolimatta tässä sitä vielä ollaan ja tullaan olemaan toivottavasti vielä pitkään.

ristiäiset 25.5 471

9. Tavotteita vuodelle 2014 en uskalla hirveästi antaa, sillä ensivuonna on todennäköisesti tulossa isoja muutoksia.. Sen uskallan kuitenkin sanoa, että haluan ratsastaa ja kilpailla paljon, kehittyä ratsastajana ja muutenkin hevosten kanssa. Ajattelin itseasiassa etsiä ensikesäksi jonkin pienen hevosen, jolla voisin kilpailla esteitä, ja ehkä mahdolllisesti koulua. Vink vink, kaikki Kouvolan alueelta tallit joille pääsee julkisilla, jos sieltä löytyy heppa vailla ratsastajaa kesällä!

10. Kuten parista kohdasta voitte huomata, koulu on syönyt todella suuren osan elämääni pois. Toisaalta se harmittaa minua paljon, mutta toisaalta on kiva nähdä ja kokea uusia asioita ja kehittyä hevostaidoissa enemmän. Opiskelujen jälkeen lähden kuitenkin varmaan töihin ja kenties otan pari hevosta siihen rinnalle. Sen näkee sitten kolmen vuoden päästä missä ollaan. Tässä kuitenkin on vähän raskaampia päätöksiä edessä ihan ensivuodelle, mutta siitä kirjoitan myöhemmin oman postauksen..

4 kommenttia:

 1. " Tässä kuitenkin on vähän raskaampia päätöksiä edessä ihan ensivuodelle" Tääh? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan oman postauksen tästä aiheesta piakkoin :) Ei kuitenkaan mitään vakavaa!

   Poista
 2. toi kuva on ehkä maailman hirvein..ihan ku oisin vetäny jotain vahvempiiki aineit..

  VastaaPoista