sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Millainen opiskelija minä olen?

Syyslukukausi on ohi ja tähän väliin on hyvä ruveta miettimään, kuinka minun koulunkäyntini on sujunut kuluneen syksyn aikana. Aika on mennyt todella nopeasti, johtuen varmaan siitä, kun asun koululla asuntolassa. Täytyy myöntää, en ole ikinä ollut näin iloinen koulunkäynnistä! Mulla on mennyt tosi hyvin koulussa.
Viime keväänä yhteishaussa mietin pitkään, mitä minä oikeasti haluan tehdä. Olin viime talvena aloittanut sosiaali- ja terveysalalla, mutta lopetin siellä parin kuukauden kuluessa, sillä se ei ollut oikea paikka minulle. Olin tallilla töissä talven yli ja sinä aikana tulin täysin varmaksi asiasta, että haluan hevosista ammatin ainankin toistaiseksi. Niimpä yhteishaussa hain ensisijaisesti Asikkalaan hevostenhoitaja-linjalle ja sinne pääsin sisään pääsykokeitten kautta. Syksyllä koitti se päivä, kun ajoimme tavaroideni kanssa koululle. Tuntui oudolta astua asuntolan ovesta sisälle, kun tiesin, että joutuisin siellä asumaan viikot. Isosiskoni oli joskus aiemmin siellä opiskellut vähän aikaa, mutta jätti sen kesken, niimpä minulla oli hieman ennakkoaavistukia, viihtyisinkö minäkään siellä. 
Ensimmäisinä viikkoina olin tosi ujo ja hiljainen. Tutustuin luokkalaisiini ja kämppiksiini, tulin heidän kanssa hyvin toimeen, mutta silti olin jotenkin tosi vaivautuneen oloinen. Oppitunneilla en oikein keskittynyt ja alkuaikoina käydyt asiat eivät oikein ole mielessä enää. Ensimmäiset kokeet menivät vähän niin jä näin, kunhan läpi pääsin. Käytännöntunneilla oli mukavaa ja olin innoissani kengityksestä! Pikkuhiljaa luokan yhteishenki parantui paljon ja tutustuin kaverini Hennin kautta asuntolan väkeen paremmin. 

Yhtäkkiä päässäni napsahti ja aloin todella keskittymään koulunkäyntiin. Teoriatunneilla kuuntelen ja kyselen, käytännöntunneilla pyrin tekemään parhaani. Koulun jälkeen vietän aikaa asuntola-ihmisten kanssa iltamyöhään asti, mutta silti olen jaksanut seuraavana päivänä herätä ajoissa kouluun ja keskittyä tunneilla. Olen tutustunut ihan huippu ihmisiin koulussa ja viihdyn siellä tosi paljon! Joskus torstaisin rupeaa oikein masentamaan, kun pitää lähteä koululta pois. Onneksi aina sunnuntai-iltaisin takaisin koululle.
Nykyään mun opiskelu sujuu tosi hyvin. Olen tyytyväinen arvosanoihin ja siihen kuinka hyvin olen jaksanut! Vaikka välillä on ollut huonompia päiviä, niin en ole antanut niiden häiritä opiskelua. Jos minulla ei menisi asuntolassa näin hyvin niinkuin nyt menee, niin koulussakin jaksamiseni olisi varmasti huonompaa. Onneksi kuitenkin olen saanut ihania kavereita, joista aion pitää kiinni! 
Nina ♥
Pyysin erästä kaveriani, ex-kämppistäni ja luokkalaistani, Ninaa, kertomaan omasta näkökulmastaan millainen opiskelija minä olen. Nina on hyvä koulu kaveri ja viihdyn sen seurassa koulussa. Ninan motiaavio koulua kohtaan on jotakuinkin sama kuin minulla, siksi hänen kanssa onkin helppo olla. Voin kysyä Ninalta aina koulussa käydyt asiat ja muistiinpanot, jos minä en ole ollut koulussa - Ninalta ne löytyy aina! Ninan kanssa ollaan kerran oltu samaan aikaan talliviikolla ja hauskaa oli :) Nina on huippu ihminen, mutta nyt asiaan ja näin Nina kertoo minusta: "no siis panostat ainaki mun mielestä paljon enemmän käytännöntunteihin ku teorioihin. ja teet varsinki niil käytännöntunneil kaikkes et se tunti menee hyvin. kengityksessäki olit sillee 'toi tunti meni ihan perseellee' ku esim ei mua kiinnosta miten mul menee joku kengitystunti, mut sua kiinnostaa. ja haluut ain parantaa ja oot tosi tunnollinen. ja sit no teorias oot ainaki tosi sellai et vastailet kysymyksii varmaa eniten meijän luokast mut on sul niitki päivii (esim jos oot valvonu edellisen yön krhm) ni et jaksa keskittyy. nii siis täs tää mun näkökulma en tiiä saitko mitää selvää XD"


yksi klippi ajosta ja yksi talliviikolta


Tälläinen opiskelija minä olen täällä koulussa, toivottavasti saatte tekstistä jotain selvää ja kertokaa toki mitä mieltä olitte tälläisestä postauksesta. Haluaisitteko enemmän tälläisiä postauksia kouluun liittyen? Miltä kuullostaisi kysymyspostaus, missä voitte kysyä mitä tahansa kouluun/hevosalaan liittyvissä asioissa?

2 kommenttia:

  1. Joo, ehdottomasti koulupostauksia lisää, ne on kiinnostavia ja voi auttaa jos joku aikoo hakea hevosalalle :)

    VastaaPoista