torstai 5. joulukuuta 2013

superponilla pelloilla rallittelua!

Olin tänään taas Helkailemassa, olenkin käynyt nyt siellä taas enempi! Tänään olikin vuorossa peltobaanausta koko poppoon voimin, mukana menossa oli tietenkin kuvaajamme Roosa. Kiitokset Roosalle hyvästä seurasta ja kivoista kuvista ja videoista :)


Meitä oli siis minä Helkalla, Tiia Vikillä ja Jenna Fasulla. Hauskaa oli ja naurettua tuli monen päivän edestä! Päivällä ilma oli todella mieluisa ratsastaa, ei ollut kuuma eikä kylmä. Helka oli superhyvä ja kiva tänään ratsastaa, etenkin laukassa, niin siitä tuli tosi hyvä mieli.


Tehtiin ihan perus alkulämmittelyt, taivuttelua ravissa ensin vähän hölläillen ja lopuksi keräsin ohjat käteen ja työstin vähän enemmän ravia. Ravi ei ollut tänään kauhean hyvää, kun ponilla oli keskittyminen muissa jutuissa, mutta pätkittäin Helka ravasi tosi hyvää ja tasaista ravia!
Laukkaakin otin aluksi vähän rennommin ja pyysin kunnolla eteenpäin ja muutaman ympyrän jälkeen aloin pikkuhiljalleen ottamaan ohjia tuntumalle ja kokoamaan laukkaa. Helka oli tänään laukassa ehkä parhain, mitä se on nyt minulla ollut pitkiin aikoihin! Selkään tuntui oikeasti tosi hyvin, kun poni nosti selkää ja alkoi kunnolla työskentelemään. Hetken aikaa piti itsekin miettiä, että mitenkäs nyt näin kävi, mutta ainankin meni jotain oikein ja Helka laukkasi selkä ylhäällä jopa parin ympyrän verran, kunnes pakka taas vähän levähti. Hyvien pätkien jälkeen otin ihan hetken ravia, jonka jälkeen käveltiin hetki.Alettiin laukkailemaan pellolla ja hyppimään vähän ojia, poneilla (ja kuskeilla) oli tosi hauskaa! Ponit olivat aika energisiä ja muutamia pomppuloikkia tuli joukkoon. Helkakin yritti niin kovasti temppuilla ja hyppelehtiä suunnasta toiseen, että ei siellä voinut kuin vain nauraa kyydissä.


Okei.. Yhden kerran Helka onnistui tiputtamaan minut selästä, kun heti ojan jälkeen poni veti kunnon pomput ja suoraan sivulle. Ei siinä kerennyt suuta aukaisemaan kun olin jo maassa. Huomasin kuitenkin melko nopeasti, etten ollut ainut kuka putosi vaan myös Tiiakin onnistui heittäytymään alas Viksun selästä, haha ;D Vähän aikaa piti maassa nauraa itsensä kipeäksi ja kiivetä takaisin selkään. Tämän jälkeen pysyin siellä selässä ilman mitään ongelmia!Loppuravit mentiin taas ympyrälle ja otettiin aluksi vähän tuntumalla ravia, että Roosa saisi jotkin kivat kuvat. Helkasta huomasi jo, että se oli tehnyt töitä tänään, sillä ponin turpa valui tosi herkästi alas eikä takapäästä enään löytynyt samanlaista voimaa kuin alussa. Saatiin kuitenkin pari onnistunutta kuvaa, jonka jälkeen annoin Helkan venytellä itseään eteen-alas :) Olen kyllä tosi tyytyväinen poniin, se teki töitä käskettyä, piti hauskaa oikein kunnolla, oli eteenpäinpyrkiväinen, kuunteli ja oli kaikinpuolin mieluinen!

Melkeinhän tässä alkaa ihan itkettää, kun miettii mitä kaikkea olenkaan missannut melkein puolessa vuodessa, kun kesällä jouduin ponilla lopettamaan. Omista aikatauluista johtuen en kuitenkaan aiemmin tänne päässyt, mutta nyt näin sysksy-talvella on ollut oikein mieluisaa käydä moikkaamassa Helkaa ja tietty muuta tallin väkeä :')!


Alla olevassa videossa vielä yksi pieni klippi tältä päivältä.. Lisää matskua tästä päivästä on tulossa luultavasti huomenna ;)

2 kommenttia: