lauantai 7. kesäkuuta 2014

Suosikki ratsastustehtävät

Kiitos jälleen kerran Tiia haasteesta! Näitä on oikeasti kiva tehdä ja melkein kaikki heppabloggaajat näitä pystyy toteuttamaan. Mietin todella kauan, että mikä/millainen tehtävä oikeasti on minun mieleeni. Tykkään paljon erilaisista tehtävistä, mutta harvoin jaksan niitä useammin tehdä. Itsekseni ratsastaessa harvoin tulee tehtyä mitään varsinaisia tehtäviä ja jään yleensä ympyröille todella helposti pyörimään. Koululla kuitenkin meillä on ollut niin monen monta ratsastustuntia maneesissa, että on kyllä paljon tehtäviä jäänyt mieleeni. Nyt jaan yhdet lempparitehtäväni niin sileän ratsastusessa kuin esteillä.

Sileällä ratsastaessa yksi kivoimmista tehtävistä on ollut pituushalkaisijalla ympyrät ja laukannostot. Lyhyeltä sivulta käännytään keskelle, suoristus, voltti oikealle/vasemmalle, suoristus, voltti oikealle/vasemmalle, suoristus, laukannosto oikealle/vasemmalle. Tämä tehtävä pistää ratsastajan koville, kun koko ajan pitää olla miettimässä mihin suuntaan mennään. Tämä tehtävä on kuitenkin todella hyödillinen niin ratsastajalle, kuin hevoselle. Hevonen ei pysty ennakoimaan tehtävää, jos ratsastaja vaihtelee koko ajan ympyröiden suuntia ja kohtia, joihin tehdä ne. Tässä yhdistyvät lähes kaikki, sillä tätä tehtävää voi tehdä niin monella eri tavalla. Itselleni tämä on haastava tehtävä, sillä olen aina ympyröiden jälkeen ihan vino.


Esteillä lemppareitani ovat erilaiset jumppikset. Niistä saa ihan erilaisen otteen hevoseen, kun edessä onkin hieman useampi este peräkkäin. Jumppiksilla saa hiottua omaa esteistuntaa ja hevosen hyppyä paremmaksi. Pidän siitä, että ensimmäiset esteet ovat ihan pieniä ja loppua kohden esteet vaikeutuvat. Jos ensimmäinen hyppy menee huonosti, pitää olla nopeasti korjaamassa tilanne, sillä seuraava este on jo heti edessä. Minulle haastavinta jumppasarjoilla on sopivan tahtin ja rauhallisuuden säilyttäminen. Jos näen, ettei seuraava hyppy tule hyvin alan panikoimaan ja tekemään hätiköityjä päätöksiä. Tästä olen kyllä pikkuhiljaa pääsyt eroon, mutta edelleen se tietyillä hevosilla vaivaa :| Alla esimerkki yhdestä jumppasarjasta, millaisesta pidän! Tässä kohtaa pitää kuitenkin ottaa kentän pituus huomioon, ettei aidat tule liian nopeasti vastaan.


6 kommenttia:

 1. toi estetehtävä on ihan sikakiva! oon hypänny sitä joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep tota on kiva hyppää ja harvoin kyllästyttää! :D

   Poista
 2. Mä aina teen tuota ekaa, ja on kyllä muuten tosi kiva! Mutta laukka ei oikein pyörinyt, mutta tuota työstessään alkoi kyllä laukka pyörimään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäkin tykkään siitä, kun siinä pystyy niin paljon soveltamaan kaikkea ja harjoitella niitä vaikeitakin asioita :)

   Poista