perjantai 25. heinäkuuta 2014

Suokkiputen ratsastus

Vielä jatketaan maanantai päivän kuvilla, ja niitä vielä riitää jatkoksi vielä tämänkin postauksen jälkeen :D Tosiaan uittoreissun jälkeen hengähdettiin hetki ja pienen mietinnän jälkeen lähdin ratsastamaan Pihlalla. Menin sillä taas ilman satulaa, sillä minun mielestäni se on ilman satulaa paljon parempi ratsastaa. Sirkku ja Vilma auttoivat laittamaan hevosen kuntoon ja suuntasimme kentälle kävelemään. Kävelin hetken pitkin ohjin, jonka jälkeen aloitettiin hommat. En tehnyt käynnissä oikeastaan mitään ja aloitin ravaamaan. Annoin Pihlan aluksi mennä vähän vapaammin, mutta kuitenkin niin, että se oli hallinnassa.


Keskityin Pihlan kanssa ihan vain siihen, että ravi oli sujuvaa sekä rauhallista. Hieman myös asetin sitä sisälle päin, mutta se on sille tällä hetkellä hieman haastavaa. Pihlalla menee helposti rytmi sekaisin, jos alkaa useampaan asiaan kiinnittämään huomiota. Ravissa Pihla oli aika hyvän tuntuinen pätkittäin. Se kuunteli pohjetta sekä ohjaa hyvin. Välillä se meinasi kyllä lähteä jyräämään, jolloin oli pakko kääntää aitaa päin. Tein paljon suunnan vaihdoksia, vasen kierros oli parempaa. 
Aluksi minun oli tarkoitus ottaa laukkaa vain helpompaan suuntaan, sillä se kuumuu niin paljon vaikeammasta laukasta ja alkaa säheltämään. No, minä sitten sekoitin laukat keskenään ja otettiin sitä vaikeaa laukkaa ensin.. Oikean kierroksen laukka on Pihlalle vaikeampaa ja siinä se lähtee painamaan ohjaa ja pohjetta vasten ihan minne sattuu. Päätin ottaa helpompaan suuntaan laukkaa ja se sujui melko hyvin. Ei niin hyvin kuin viime kerralla, mutta tyytyväinen kuitenkin olen suoritukseen. Laukan jälkeen ravaaminen on ollut Pihlalle myös vaikeaa, mutta tällä kertaa se rauhottui laukan jälkeen heti ja meni hyvää, puhdasta ravia! Aluksi hieman vauhdikkaasti, mutta loppua kohden se oli todella rauhallinen ja hyväntuntuinen. Käveltiin hetki loppukäyntejä jonka jälkeen heppa päästi pikaisen huuhtelun jälkeen takaisin ulos. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti