perjantai 15. elokuuta 2014

Koulusatulalla

Eilen kotiin päästyäni suuntasin lähes heti tallille pikkusiskoni Vilman kanssa. Tunnit olivat alkamassa kohta, joten kävin nappaamassa Pihlan sisälle ja Vilman harjatessa sitä, kävin laittamassa itselleni vermeet päälle. Laitoin Pihlalle pitkästä aikaa satulan selkään, sillä halusin hieman tunnustella, miltä se tuntuu satulan kanssa ratsastaa. Ajattelin Pihlan olevan myös melko reipas muutaman vapaapäivän jälkeen, niin satulan kanssa en horju siellä selässä Pihlan säätäessä jotain omiaan. Mars kentälle ja löysällä ohjalla hetken aikaa käyntiä.Minulla oli aikaa mennä kentällä 20 minuuttia, joka riitti aika hyvin meille. Otin ohjat tuntumalle ja aloitin ravissa työskentelyn ympyröillä. Vaihtelin suuntaa taas paljon ja keskityin lähinnä siihen, että Pihla ei juokse alta ja taipuisi edes hieman menosuuntaan. Satulan kanssa huomasin Pihlan olevan paljon jännittyneempi kuin ilman satulaa ratsastaessa. Kevensin rauhalliseen tahtiin, jolloin sain Pihlaakin vähän rauhallisemmaksi. On se kyllä edelleen mielestäni paljon parempi ilman satulaa ratsastaessa.

En ottanut laukkaa ollenkaan vaan keskityttiin vain raviin tällä kertaa. Välillä tuli pieniä haparointi askeleita, mutta pääosin ravi oli sujuvaa. Ympyröillä Pihla yritti karata lapa ulos ja perä sisään, pohkeilla ja ohjalla tätä sai hieman parannettua ja kun Pihla astui oikein ympyrällä, kiitin sitä paljon. Pihlalla ratsastaessa pitää olla äärimmäisen rauhallinen ja selkeä, jotta se ymmärtää mitä pitää tehdä. Olen pikkuhiljaa oppinut sillä ratsastamaan ja toivon, että tämä tästä paranee vain! Lähdettiin kävelemään yhdelle tielle loppukäynnit, kun tuntilaiset saapuivat kentälle.
Tallilla Pihla pääsi taas 20 minuutiksi kylmäysletkuihin ja sen jälkeen venyttelin sen leipien avulla ja juotin melassivedet. Pihla sai jäädä loppupäiväksi sisään. Hoidan nyt viikonloppuna Pihlan liikutukset ja tänään ajattelin sillä mennä kentällä ilman satulaa. 


Oon pitänyt hiuksia kesällä tosi paljon ponnarilla, niin kivasti haalistunut hiukset tosta päältä.. :D

Tää on Pihlan mielestä paras venytysliike!

4 kommenttia:

 1. Vuokraatko noita ratsastuskoulun hevosia vai mikä systeemi sinulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En puhu raha-asioistani täällä blogissa :)

   Poista
  2. Enhän mitään raha-asioita kysellytkään. Kai sitä voi kertoa, että oletko ratsastuskoululla joku liikuttajan tai ratsuttajan tapainen vai onko sinulla joitain vuokraustunteja?

   Poista
  3. en osaa selittää, ei kuitenkaan mitään edellä mainutuista :)

   Poista