lauantai 30. elokuuta 2014

Uusia heppakavereita!

Taas monta päivää on ehtinyt vierähtää ja paljon onkin hevostelua tällä viikolla riittänyt! Tiistaina pääsin Unikilla maastoon, kun sillä ei ratsastustunteja ollut. Käytiin radalla ravailemassa ja otettiin myös pätkä laukkaa. Nuutikki oli hieman höslä yksinään maastossa, mutta käyttäytyi kuitenkin ihan hyvin. Keskiviikkona ratsastin Veeralla maneesissa ja alkukankeuden jälkeen heppa oli superhyvä ravissa. Laukassa se painoi todella paljon kädelle, mutta loppua kohden keveni edestä huomattavasti, kun tajusin ratsastaa oikein. Hanna oli kuvaamassa kännykällä meitä ja sillä taisi mennä kuvat ja videot sekaisin, kun pyysin ottamaan videota ja loppujen lopuksi kännykästä löytyi vain yksi video ja loput kuvina.. :D No, mutta virheitä sattuu.
 

Perjantaina lähdin koulukaverini Claran kanssa Padasjoelle päin ratsastelemaan hänen tuttujensa hevosilla. Heiltä löytyi kaksi suokkia, yksi russi ja yksi issikka. Lähdettiin ensin suokeilla maastoilemaan. Minä sain ratsuksi Puten, oli muuten nimensä veroinen! Käytiin lyhyt ja kevyt maasto, sisältäen hieman ravia ja laukkaa käynnin lisäksi. Putte oli maastossa alkuun aika laiska, mutta kotia päin tullessa reipastui huomattavasti. Kun ei menty maastossa kauaa, niin kävimme myös kentällä pyörähtämässä. otin Puten kanssa kaikki askellajit läpi ja heppa toimi yllättävän kivasti. Pohkeille se oli hieman laiska, mutta vauhdin saatuaan se kulki tosi hyvin. Hoidettiin pollet pois ja haettiin russitamma seuraavaksi.


 


Minä pääsin kiipeämään Magdan selkään. Tällä ponilla on ollut pidemmän aikaa taipumuksena heitellä ratsastajia laukassa alas. Se alkaa laukassa pukittelemaan ja pomppimaan, joten se oli meillä tämän päivän tavoitteena saada Magda laukkaamaan ilman suurempia ongelmia. Aloiteltiin käynnissä ja kevyessä ravissa pääty-ympyrällä puomeilla. Siinä poni toimi tosi hyvin ja oli miellyttävä ratsastaa. Jonkin aikaa siinä pyörittiin ravissa, kunnes aloitettiin laukkaaminen. Heti ensimmäisistä laukoista alkaen Magda aloitti pomppimisen. Pyysin sitä koko ajan eteenpäin, vaikka se kuinka pomppi. Ohjat olivat huonot ja valuivat koko ajan kädestä. Monta kertaa poni jatkoi pomppimista, mutta lopulta tajusi, ettei se minua sieltä alas saa ja alkoi laukkaamaan nätisti. Magdalla oli kyllä todella hyvä laukka, kun sen sai laukkaamaan sujuvasti eteenpäin. Toiseen suuntaan se tarjosi koko ajan vastalaukkaa, mutta lopuksi toinenkin suunta sujui hyvin. Clara teki meille paljon puomi/kavalettiharjoituksia. Magda oli lopussa tosi kiva ratsastaa! Keventelin vielä loppuun pitkin ohjin ja kävelin ennenkuin lähdettiin takaisin talliin.
 

Voi olla, että näistä polleista tulette jatkossakin silloin tällöin kuulemaan. Sanoin Claralle, että ottaa minut uudestaan mukaan, sillä tuossa ponissa oli jotain sellaista, mistä tykkäsin. Kyllä siitä kelpo poni tulee, kun saisi nuo pomppimiset pois! Alhaalla pari pätkää Magdan ratsastuksesta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti